Autor Wątek: Stary człowiek - a może [jeździć turystycznym High Racerem]  (Przeczytany 4110 razy)

MaciejDlugosz

• Gość
Stary człowiek - a może [jeździć turystycznym High Racerem]
« dnia: Sierpnia 03, 2010, 07:44:10 pm »
Nie wiem czy ktoś wcześniej znalazł tego starszego pana i ten rower poziomy. Ja jestem pełen podziwu. Bardzo wysoko umieszczone siodło na pewno powoduje że wsiadać trzeba "szybko". No chyba że ten gość na zdjęciu nie jest użytkownikiem tego roweru i tylko jakiś dryblas ujeżdża ten sprzęt:

PrzemO

• wyczynowiec na poziomie
  • Never talking just keeps walking...
    • Sporty alternatywne
Odp: Stary człowiek - a może [jeździć turystycznym High Racerem]
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 03, 2010, 09:39:36 pm »
Ciekawe to zdjęcie....Rusek na poziomce w sercu Australii. Może jakiś link do bloga lub reportażu o tym wojażu ?
Przerwa

MaciejDlugosz

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 04, 2010, 11:19:19 am »
Może jakiś link do bloga lub reportażu o tym wojażu ?

Jak znajdę to podam dokładnie z jakiego topic'a wziąłem to zdjęcie. Pamiętam że wyłowiłem je na rosyjskim forum: http://velomobile.org/forumjf

Nie wiem czy czasem to nie ten sam dziadek (o imieniu Alex):

http://www.biplane.com.au/kauer/cycling/ecotrip2000/gallery/index.html

MaciejDlugosz

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 11, 2010, 06:47:15 pm »
Mam jeszcze jedną  fotkę tego samego starszego pana - plik nazywa się DSCF4625-1 ale w dalszym ciagu nie mogę dokopać się do źródła gdzie go znalazłem:

[EDIT] Teraz to na 99% jestem pewien że ten gość "Alex" z żółtą trajką "Alexei Solovyov" to jedna i ta sama osoba.

Wyłapując szczegóły z dwukołowego roweru:
- gość lubi żółty kolor
- gość jest "maniakiem" przednich napędów
- na zdjęciu powyżej zelektryfikowane jest tylne kółko
- ma zamontowane panele słoneczne
- chorągiewka z Rosji

A tu zdjęcia trajki które dały mi "99% symptomów jednoznaczności" - wszystko się zgadza, bo ten od trajki też:
- lubi żółty kolor
- lubi napęd na przednie koła
- ma zelektryfikowane tylne koło
- ma panele słoneczne
- chorągiewka z Rosji

Za dużo tu "zbiegów" okoliczności.

Oczywiście Sherlock Holmes byłby w stanie stwierdzić to samo nie patrząc w ogóle na rower ale już po po samym rozmiarze buta właściciela :o. No ale angielski sposób dedukcji to najwyższy poziom na który ciężko mi się wskrobać ;)

« Ostatnia zmiana: Sierpnia 25, 2010, 01:18:38 am wysłana przez Maciej Długosz »

gemsi

• całkiem inny wariat
  • carbon matters
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 11, 2010, 09:51:55 pm »
Mam jeszcze jedną  fotkę tego samego starszego pana - plik nazywa się DSCF4625-1 ale w dalszym ciagu nie mogę dokopać się do źródła gdzie go znalazłem:

z tego co widze to rower z napędem 2x2 , przód nogami, tył EV

MaciejDlugosz

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 11, 2010, 10:00:33 pm »

z tego co widze to rower z napędem 2x2 , przód nogami, tył EV

Dokładnie. Akurat w międzyczasie dopisałem to samo jako [EDIT]. Moim zdaniem to musi być jakiś konstruktor że tak kombinuje. Stawiam że ten koleś to Alexei Solovyov - twórca (czy współtwórca trajki) Solovyov Trike (Berkut Trike, Zenit Trike).