Postanowiłem się udzielić w temacie bo będziemy zmieniali logo na forum i fajnie było by coś wybrać.
Z dotychczas przedstawionych "projektów" tylko 1/2 spełnia kryteria loga.
Dla uściślenia nazewnictwa chciałbym wyjaśnić pojęcia.
Logo - prosty (bez przejść tonalnych/gradientu) znak graficzny wyrażający główne cechy (instytucji, organizacji, idei).
wg. wiki podobnie:
Logo - graficzny znak towarowy spełniający rolę marketingową a jednocześnie informacyjną, poprzez skrótowe, ale łatwo zauważalne i łatwo zapamiętywane przedstawienie symbolu firmy, instytucji, organizacji, lub też (np. flaga europejska) jakiejś idei, pomysłu, ale także mogące spełniać rolę jako charakterystyczne oznaczenie czegoś, czyli spełniające rolę znaku informacyjnego.
Logotyp - znak graficzny złożony z kroju pisma często zaprojektowanego tylko na potrzeby kreacji marketingowych np znak Coca Coli..
Poniższy znak graficzny spełnia założenia loga.
http://lh3.ggpht.com/_wh0wZ3Gq5BE/TGKg6cBnzoI/AAAAAAAAB0Q/O1YPpRkCm1U/s400/logoswb.jpgOstatnio rozmawialiśmy z Kaczorem podczas bazarku rowerowego o nowej stronie poziome i ruszyliśmy temat logotypu.
Zanim zajmiemy się oceną loga warto wyznaczyć pewne założenia jakie logo poziome ma spełniać.
Logo poziome musi być:
- proste pod względem formy jak i kolorystyki
- wyrażać charakterystykę roweru poziomego (2 koła (małe duże), bom z przodu, sylwetka i fotel musi być w poziomie)
- wyrażać pęd, ruch
Powyższe logo spełnia wszystkie te założenia jednak można je uprościć.
Nie chce mi się tłumaczyć dlaczego bo jest już późno.
Może w kolejnym poście.
Oprócz prostoty i odpowiedniej formy wyrazu takie logo musi być zrobione w wektorach.
Dzięki temu możemy sobie to skalować teoretycznie w nieskończoność bez utraty jakości.
Logo dla strony
www.poziome.pl powinno odwoływać się do źródła, prostej i surowej formy Graficznej jaką Jarek wydłubał kiedyś.
Stąd moja propozycja takiej oto formy:

Prawa i wszelkie pliki mogę przekazać jak będzie potrzeba.
Cyqlop co do tego sklepu..
Kapitał widzę minimalny jak na założenie z o.o. ale podoba mi się inicjatywa

Lepiej robić na siebie niż na kogoś

Wybacz ale moją uwagę przykuły wzory na koszulkach...
Mam nadzieje że tego jeszcze nie podrukowałeś bo domena strony się zmieni.
Poza tym tylko wzór rowery na poziomiw #1 i rowery na poziomiw #2 wygląda dobrze.
Popracuj trochę nad kompozycją i składem pisma lub raczej proporcji pomiędzy nim grafiką.
Pooglądaj jak inni robią albo zatrudnij jakiegoś grafika

Jakby co zawsze jestem zainteresowany współpracą.
www.antcreation.com - wiczowate studio grafiki