W Holandii jest mnóstwo średniej wielkości zakładów spawalniczych TIG/MIG/MAG. Gdy przyniesie się techniczny projekt to realizują go w 1 dzień. Bez łaski, bez łapówki, bez ociągania.
Maćku, wydaje mi sie ze w Polsce też takie rzeczy są możliwe, przygotwałem elementy, przygotowałem szablon, w zasadzie brakowało mi tylko spawacza, znalazłem trzech, jeden był 300 km od mojego miejsca zamieszkania , odległośc nie była problemem , bo akurat w tamte strony podróżuję 2 razy w miesiacu, drugiego znalazlem przy pomocy panoramy firm 3 km od mojego domu, trzeciego przypadkiem, jakos w sieci. Nawiazalem kontakt z trzecim, z racji tego ze trafilem na pasjonata, poswiecil wlasny czas, wlasny sprzet do spawania, udzieli instrukcji i wyjasnien w trakcie spawania, az mi glupio bo facet nie wzial ani grosza, spawy wygadaja slicznie

rama, poki co tez, zobaczymy po testach jak to wszystko bedzie dzialalo. A i zeby bylo jasne, nie napinalem sie jakos szczegonie jesi chodzi o szukanie spawacza, lajtowo, bez napiecia