Autor Wątek: Dromader już prawie gotowy.  (Przeczytany 10555 razy)

F.O.R.E.S.T

• kolarz na poziomie
Odp: Dromader już prawie gotowy.
« Odpowiedź #15 dnia: Maja 24, 2010, 02:36:43 pm »
Witam! Fotel jest oryginalny z otworami ze sklepiku. Podobno są też dostępne fotele z regulacją, takie rozsuwane.
Qrczę, szkoda, że nie wiedziałem, że jest taka opcja jak kupowałem.  Cóż, trzeba będzie wziąć bormaszynę ;D do rąk i jazda!

DROMADER

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #16 dnia: Marca 16, 2011, 08:06:18 pm »
Mrozy się skończyły, a DROMADEROWI wyrosła nowa skóra, Jeszcze tylko bagażnik i będzie można wyruszać na dalsze trasy.
[IMG
[URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=f200c4b2093fc48b][IMG

koncki

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #17 dnia: Marca 16, 2011, 08:27:36 pm »
A jak się spisuje ten pompowany amortyzator z tyłu? Nie wiesz gdzie taki można kupić? Kiedyś były na allegro a teraz nie widzę.

DROMADER

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #18 dnia: Marca 16, 2011, 08:57:06 pm »
Co do amortyzatora powietrznego to mam mieszane uczucia. Aby wszystko dobrze grało to trzeba dokupić jeszcze pompkę do amortyzatorów, aby wiedzieć ile się napompowało i nie upuścić powietrza przy odkręcaniu wężyka.Nigdy też nie wiadomo ile powietrza zostało po dłuższym użytkowaniu. W tej chwili jest jakiś używany na Allegro. Myślę że za te same pieniądze zwykły sprężynowy jest bardziej niezawodny i bezobsługowy.

koncki

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #19 dnia: Marca 16, 2011, 08:59:49 pm »
Ale zdaje się, że zwykły sprężynowy jest cięższy.

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #20 dnia: Marca 16, 2011, 09:12:50 pm »
Damper powietrzny airshock (+ śruby) 460g (rozstaw 145mm)
Damper sprężynowy 650lbs (+śruby )460g (rozstaw 150mm)

Ważone na wadze o rozdzielczości 20g. Z mojego doświadczenia: dampery sprężynowe czasami potrafią skrzypieć, trochę wazeliny technicznej między sprężyną a podkładkami załatwia sprawę. Damper powietrzy jest bardziej sztywny i mniej czuły niż sprężynowy, ten drugi lekko pracuje podczas pedałowania. Oba ustawione +- na taką samą twardość. Sam wolę raczej sprężynowy bo regulacja twardości jest bardziej bezproblemowa.