Z całym szacunkiem dla kolegi konstruktora afish - uważam że takie zachowania psują rynek, dodatkowo zniechęcając ludzi do poziomów.
Sprzedaje swoja poziomke, rower jest 100% sprawny, zrobiłem nim niewiele ponad 100 km tak ze czesci sa jak nowe.
Co to znaczy że "zrobiłem na nim niewiele ponad 100 km"? - chyba tylko to że rower nie nadaje się do jazdy, bo poziomem 100 km to się robi w jeden dzień (kiedyś miałem dzień że i w pół dnia 100 zrobiłem a w drugie pół dnia 90)
Z historii wiadomości afish możemy się dowiedzieć że rower powstał około stycznia 2009. Gdyby właściciel zrobił nim choć 1 (słownie jeden

) kilometr dziennie to rower "miałby na liczniku" koło 400km
Stary zwyczaj nakazywał głównemu inżynierowi stawać pod mostem w trakcie przeprowadzanie prób wytrzymałościowych. Przyzwoitość nakazuje konstruktorowi sprawdzać swój produkt!
Sto kilometrów! Mój Boże! Toż to cudo nie wyszło jeszcze z początku wstępnej fazy testowej!

Znajdziesz na allegro naiwnego który to od Ciebie kupi i co? Z równym zapałem będziesz robił równie udanego trajka? A potem ...ciśnie mi się na usta, przepraszam jeżeli za mocne określenie, OSZUKANI nabywcy będą mówić wszystkim że poziomem się nie da jeździć, i wszystko się w takim rowerze rozlatuje.
Widziałem już takie cudo- blachy się gięły pod ciężarem (lekkiego) kolarza, a żeby pedałować trzeba się było rozkraczać- kierownica nie pozwalała na normalną pracę nóg.
Albo trajkę którą właściciel jeździł tylko po podwórku, bo bał się że na ulicy się rozleci.
Psujesz kolego rynek- już się spotkałem ze zdaniami "Co dwa tysiące za poziomy rower"? Na allegro można kupić poniżej tysiąca!
Jak widać są rowery i wyroby roweropodobne.
Stare powiedzenie "Pierwszy dom buduje się dla wroga, drugi dla przyjaciela, a trzeci dla siebie"
Podejrzewam, że pierwszy swój rower zrobiłeś "jak dla wroga"
Moje zdanie jest takie - robi ktoś pierwszy rower - niech zerżnie żywcem "Tour Easy" albo "Puzona"
i w oparciu o zdobyte doświadczenie produkuje swoje wynalazki. ("Tour Easy" Marek Utkin rozpisał łącznie z długościami, średnicami i grubościami ścianek poszczególnych elementów, i zgodnie z zasadami ergonomii - masz pewność, że zrobisz, usiądziesz i będziesz siedział jak człowiek)