Autor Wątek: Witam  (Przeczytany 10317 razy)

kapitanwasyl

• wyczynowiec na poziomie
Witam
« dnia: Marca 29, 2010, 06:33:07 pm »
Witam wszystkich na PoZiOmIe !
 Mój rower to sam USS SWB ,powstaje powolutku...
 ma  już ramę ,napęd , koła itd itp .... nie ma niestety jeszcze fotela i może od razu pytanko : może ktoś
 posiada nadwyżkę siedzisk do takiego typu roweru ,"nie drogo "  ::)
                                                       Pozdrawiam

Maciek.
I tak w koło  Macieju ...

nahtah

• całkiem inny wariat
  • Obieżyświat w poziomie
Odp: Witam
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 29, 2010, 07:43:40 pm »
Witaj w Poziomie!!!

To powolutku, chyba musisz przyśpieszyć, wiosna przyszła.;)

Na forum znajdziesz sklep z akcesoriami do poziomek, może tam złowisz coś taniego.:)

Pozdro!:)
ŻYCIE jest jak jazda NA ROWERZE aby utrzymać równowagę MUSISZ się poruszać naprzód.......Albert Einstein
https://www.bikestats.pl/rowerzysta/nahtah

PrzemO

• Never talking just keeps walking...
    • Sporty alternatywne
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 29, 2010, 08:54:02 pm »
Witaj,

pochwal się dotychczasowymi efektami prac. To dość nietypowa jak na Polskę konfiguracja (mam na myśli USS) . I napisz skąd jesteś, będzie łatwiej  ;D
Przerwa

kapitanwasyl

« Odpowiedź #3 dnia: Marca 29, 2010, 09:24:14 pm »
Więc tak ,jak pisałem wcześniej jest już wszystko co potrzebne do jazdy oprócz fotela . Na razie za oparcie i siedzisko służą mi 2 spore siedzenia (jako oparcie odwrócone do góry nogami) ::) . Nie jest on może cudem ale robiony był tylko "z głowy" -- nie miałem takich materiałów jakie są dostępne w necie,bo takowego jeszcze nie miałem... :-\

USS  - bo kierownica pod siodłowa
  SWB - korba przed kołem
 (   może coś pomyliłem  ) ???

Wybór padł na kierownicę pod siodłem -bo jest o niebo wygodniej niż nad siodłem , pierwsza wersja miała być taką :) Jedyne co jest na minus przy  USS to to że nie ma dobrego miejsca na lusterko ....cholera ...

Kilka detali jest do wymiany min :
    rurki ( może ktoś poleci jakieś sensowne )
    pedały ( są najtańsze)
    manetki przerzutek ( także najtańsze)
    rama do "makijażu" ( cała czarna trzeba coś dodać )
  Kiedy dokupię fotel to może zrobię drugą lepszą , o niebo lepszą ....

Aha jeszcze odnośnie cen tych rowerów ,Ja nie wiem skąd biorą się ceny tych rowerów kiedy mój kosztował mnie do tej pory  M O Ż E  jakieś  250 pln ( wystarczy pobiegać po złomach ,tych w których co lepsze rzeczy leżą pod dachem np: koło przód aluminiowa obręcz ,nowa opona, 2 łańcuchy  ,stopka+ dynamo-sanyo   10 zł)

Skąd jestem ?
   Głowno - niedaleko

I To by było na tyle .
« Ostatnia zmiana: Marca 30, 2010, 07:22:49 pm wysłana przez kapitanwasyl »

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #4 dnia: Marca 29, 2010, 09:43:37 pm »
Witaj!

nie ma niestety jeszcze fotela ... "nie drogo "  :)                   

Jak chcesz bardzo budżetowo, to poszukaj na forum frazy "fotelik z sklejki" kilka razy dawałem plany do wydrukowania.

Ja nie wiem skąd biorą się ceny tych rowerów

Inny materiał, inne częsci :). Dobry materiał kosztuje, obróbka kosztuje ( takie spawanie alu np. ceny zaczynają się od 2.5zł za 1 cm spawu..), dobrej klasy częsci kosztują, czas kosztuje ( a jak robisz rowery fabrycznie i płacisz pracownikom to kosztuje jeszcze więcej), podatki kosztują, cła kosztują, naprawdę można tak długo ;)

toft

« Odpowiedź #5 dnia: Marca 29, 2010, 11:16:09 pm »
Czesc...:)

kapitanwasyl

« Odpowiedź #6 dnia: Marca 30, 2010, 07:00:25 am »
Yin    -   dzięki za  materiał o foteliku , szkoda tylko że fotki nie wchodzą .

PS. ma może ktoś adres @ do pana      Mieczysława Macieja Kaczmarka
« Ostatnia zmiana: Marca 30, 2010, 09:52:28 am wysłana przez kapitanwasyl »

Akara96

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #7 dnia: Marca 30, 2010, 12:17:24 pm »
Hej ja również mam problem z fotelikiem ale już dzwoniłem do pana Kaczmarka i niestety nie sprzedaje on osobą prywatnym tylko panu Jarkowi Snochowi który ma sklep poziomy na stronie http://sklep.poziome.pl/  i na razie jeśli chodzi o fotelik to tylko to znalazłem.
a można prosić o jakieś fotki twojego cudeńka. Pozdro Adam   

kapitanwasyl

« Odpowiedź #8 dnia: Marca 30, 2010, 12:20:28 pm »
Zrobie jak umyje i wprowadzę poprawki , bo na razie jest "odkopany" po zimie  i czeka w garażu , tylko nie wiem czy jak już sprawię sobie siedzenie to nie zrobię nowego - lepszego  .
« Ostatnia zmiana: Marca 30, 2010, 12:23:47 pm wysłana przez kapitanwasyl »

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #9 dnia: Marca 30, 2010, 12:55:28 pm »
Yin    -   dzięki za  materiał o foteliku , szkoda tylko że fotki nie wchodzą .

Spróbuj stąd: http://www.graves.welnowiec.net/fotel/

kapitanwasyl

« Odpowiedź #10 dnia: Marca 30, 2010, 01:35:37 pm »
 Dzięki , plany mam ,a fotki nie wczytywało z któregoś postu chyba zdjęć z kolejnych etapów budowy fotela .

MaciejDlugosz

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Marca 30, 2010, 02:10:07 pm »
Hej ja również mam problem z fotelikiem ale już dzwoniłem do pana Kaczmarka i niestety nie sprzedaje on osobą prywatnym tylko panu Jarkowi Snochowi który ma sklep poziomy na stronie http://sklep.poziome.pl/  i na razie jeśli chodzi o fotelik to tylko to znalazłem.
a można prosić o jakieś fotki twojego cudeńka. Pozdro Adam   

To coś się zmieniło. W zeszłym roku (2009) w czerwcu kupiłem od Mieczysława Kaczmarka 1 fotelik. Byłem u niego osobiście w Kaliszu. Zapłaciłem 120 zł.
« Ostatnia zmiana: Marca 30, 2010, 03:53:56 pm wysłana przez Maciej Długosz »

sławek

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #12 dnia: Marca 30, 2010, 06:38:56 pm »
To coś się zmieniło. W zeszłym roku (2009) w czerwcu kupiłem od Mieczysława Kaczmarka 1 fotelik. Byłem u niego osobiście w Kaliszu. Zapłaciłem 120 zł.
No jak jak zjawisz się w Kaliszu to Maciej(Mieczysław) Kaczmarek ci nieba przychyli. Jak ma na stanie to ci sprzeda od ręki. Ale jak ma robić paczkę, wysyłać to zwyczajnie mu się nie chce. I tak ma roboty po same uszy. Woli (co w handlu jest zupełnie normalne) sprzedawać poprzez dystrybutora.
  Sprzeda partię i ma święty spokój a tak będzie pakował po jednym foteliku, odbierał dziesiątki telefonów z pytaniem "Czy już Pan wysłał" i "O przepraszam chciałem fotelik siedzący, a zamówiłem leżący, czy przyjmie Pan zwrot- tak bardzo proszę" itd.
  Wiele na forum się pisze o "kupowaniu bez pośredników" ale często tak jest że u dystrybutora kupi się taniej i szybciej niż u producenta. Cud? Pracuję w handlu/usługach i wiem co mówię...
  Czemu na drzwiach większości firm jest napis "Klientów indywidualnych nie obsługujemy" ? Bo handel detaliczny nie jest wcale takim "miodem". Często detalista jest od razu nauczycielem-instruktorem który masę czasu spędzi na tłumaczeniu klientowi co do czego służy.
  Zresztą słuchajcie mpalternatywa- kolega jeszcze głębiej siedzi w handlu i sporo rzeczy bardzo realnie ocenia. 
Sławek

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #13 dnia: Marca 30, 2010, 08:08:11 pm »
Witam.
Nie tylko śląskie, ale i łódzkie zaczyna w poziomy obrastać.
Jak już było wspomniane wypadałoby kupić fotelik u gospodarza forum.
A swoją drogą fotelik całkiem wygodny i zagłówek obszyłem i przyjemnie się jeździ. Rower nadal czeka na malarza, więc fotek na razie nie będzie.
« Ostatnia zmiana: Marca 30, 2010, 08:10:25 pm wysłana przez hansglopke »
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

kapitanwasyl

« Odpowiedź #14 dnia: Marca 31, 2010, 04:36:26 pm »
Zrobie jak umyje i wprowadzę poprawki , bo na razie jest "odkopany" po zimie  i czeka w garażu , tylko nie wiem czy jak już sprawię sobie siedzenie to nie zrobię nowego - lepszego  .

Dodałem parę zdjęć :
http://forum.poziome.pl/index.php?topic=554.0