Witam wszystkich forumowiczów! Od kilku miesięcy przeglądam forum nowe i stare, odwiedziłem już wszystkie linki i linki do linek itd... Podobają mi się rowery poziome i prawdopodobnie są dla mnie lekarstwem na "całe zło". Już piszę o co kaman... Jestem zawodnikiem sportów siłowych tj trójbój siłowy, podnoszenie ciężarów itd i od wiosny do późnej jesieni jazda na rowerze jest dla mnie normalnym treningiem, średnio w ciągu sezonu robię ponad 5000 km więc przebieg niemały, problem polega na tym że po jeździe mocno dolegają mi plecy tj część lędźwiowa która i tak jest mocno nadwyrężona w trakcie treningu siłowego. Stąd pisałem, iż poziomka jest dla mnie "lekarstwem"!
Na początku chciałem zakupić już gotowy rower, lecz.... cena...., później pojawiła się koncepcja zrobienia samemu, lecz nie posiadam ani trochę warsztatu, że nie wspomnę o narzędziach z cyklu spawarka, giętarka itp. Dobór materiału... Hmmmmm?! Jestem gościem o wzroście 180 cm i 100 kg mięcha i waga rośnie! W tej sytuacji kompozyty odpadają i chyba niektóre stopy alu... pozostaje stal. Będzie trochę ciężko ale nie taki ciężar straszny! HEHEHEHEH! Znalazłem już warsztat który nawet pospawa mi konstrukcję, lecz potrzebuję gotowego projektu.
I tu moja ogromna prośba!!!
Czy któryś z Was doświadczonych "jeźdźców" poziomców jest w stanie przygotować mi taki projekt ramy wraz z przekrojami?
Nie wiem jeszcze jaki rodzaj roweru mi przypasuje... mieszkam w terenie lekko górzystym, dokładnie rzecz biorąc w Ustroniu i mam do dyspozycji drogi o różnym namaszczeniu od asfaltów, przez szuter do polnych i leśnych włącznie.
Podejrzewam, że odpiszecie "znajdź jakiegoś Cada i się pobaw" lecz wolałbym się nie brać za coś na czym się nie znam.
Proszę pomocy, bo wiosna tuż, tuż!