Autor Wątek: Bacchetta Quattro  (Przeczytany 377 razy)

Audax

• kolarz na poziomie
Bacchetta Quattro
« dnia: Września 08, 2025, 06:16:51 pm »
Jeżeli, ktoś szuka szybkiego i wygodnego high racera z tylnym napędem to nowa Bacchetta Quattro jest warta uwagi. Świetny design. Ultra wygodne siatkowe siedzenie Euromesh + Ventisit 3 cm soft. Do tego jakieś fajne karbonowe koła i szosowy napęd - i mamy super szosę poziomą. Miałem okazję pojeździć na zlocie w Czechach dzięki uprzejmości Dana - właściciela marki na jeszcze prototypowym modelu. Musze przyznać, że Quattro zrobił na mnie niesamowite wrażenie. Bardzo wygodny - siedzisko Euromesh tej marki to zupełnie inny - znacznie wyższy poziom komfortu niż karbonowe. Bardzo bym chciał takie w moim rowerze. Frameset jest bardzo lekki. Na topowych wylajtowanych komponentach według tego co Dana mówił - da się skonfigurować rower w okolicach 8 kg. Ten który przywióźł ważył ok 10. Akurat tam gdzie testowałem rower nie było górki, żeby sprawdzić jak to podjeżdza - tego niestety nie doświadczyłem.

Co mi się nie podobało? Sporo wyżej się siedzi niż na Cruzbike - co dla mnie jest minusem. Druga sprawa to nie jestem fanem tego typu kierownicy - ale pewnie można sobie zamontowac co się chce. Zdecydowanie wole mojego szosowego baranka. 

tutaj artykuł o nim na rcumbent news i zdjęcia akurat tego egzemplarza, który testowałem.
https://www.recumbent.news/2025/08/08/the-new-quattro-highracer-confirms-bacchettas-sporty-image/
« Ostatnia zmiana: Września 08, 2025, 06:21:13 pm wysłana przez Audax »
Nie karmie troli.