Autor Wątek: London-Edinburgh-London 2025  (Przeczytany 484 razy)

Audax

• kolarz na poziomie
London-Edinburgh-London 2025
« dnia: Sierpnia 22, 2025, 12:14:23 pm »
Moja relacja z perspektywy roweru poziomego na legendarna już edycje drugiego najbardziej prestiżowego brevetu na świecie: London - Edingur - London - przerwanej w tym roku przez sztorm Floris. Miłego oglądania!

https://youtu.be/aSlc30rluic
Nie karmie troli.

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
Odp: London-Edinburgh-London 2025
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 22, 2025, 08:49:45 pm »
 Gratulacje.
Ile km? i w jakim czasie?
Wszystko lewą stroną, raz jechałem, ale przy samym oglądaniu błędnik jakoś mi fiksował.
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

Audax

• kolarz na poziomie
Odp: London-Edinburgh-London 2025
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 23, 2025, 07:30:32 am »
Gratulacje.
Ile km? i w jakim czasie?
Wszystko lewą stroną, raz jechałem, ale przy samym oglądaniu błędnik jakoś mi fiksował.
Event był przerwany. Dojechałem do Richmond co dało mi łącznie 950 km zamiast 1540 km. Czas przestał być istotny i w drodze powrotnej juz nikt na niego nie patrzył - 2200 niespełnionych randonneursów turlało się turystycznym tempem. Ja się doturlałem łącznie w 80 h - w tym z 15 h byłem uwięziony w obozie dla uchodźców pogodowych w Richmond.

Jest duży niedosyt, że nie udało się zobaczyć Szkocji. Za rok polecę do Edinburgh, dokończyć to co zacząłem i dokręcić brakującą cześć trasy. Od czego się ma bezpośrednie połączenie lotnicze z Krakowem.

Ja do jazdy po "złej stronie drogi" przygotowywałem się wcześniej - ćwicząc 2 dni w Londynie. To łatwiejsze niż się wydaje i bardzo intuicyjne. Ale w historii LEL zdarzyły się przypadki wypadków z powodu zjechania na drugą stronę pod wpływem zmęczenia.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 23, 2025, 07:32:36 am wysłana przez Audax »
Nie karmie troli.