Autor Wątek: Kaszeberunda 2025  (Przeczytany 3790 razy)

Audax

• kolarz na poziomie
Odp: Kaszeberunda 2025
« Odpowiedź #15 dnia: Listopada 19, 2024, 08:40:26 pm »
Cytat: Chris
Do końca roku 330 PLN, później drożeje
330 zl za 200 km event ...W dniu eventu 450 zł...  kogoś mocno pokręciło z tym cenami - a maja kilku sponsorów. Serio chyba najdroższa impreza z tych krótkich o jakiej słyszałem.

Dla kontrastu cennik Pierścienia 1000 jezior 2025:
140 zł - za najkrótszy wariant 140 km
260 zł - wariant 300 km
400 zł - wariant klasyczny 610 km

Nie karmie troli.

natalka

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #16 dnia: Listopada 20, 2024, 03:56:47 pm »
@Audax - to co? Nie jedziesz na Kaszebe tylko na PTJ610, prawda? ;)

Audax

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #17 dnia: Listopada 20, 2024, 04:22:44 pm »
Tylko chciałem sobie po polsku trochę ponarzekać na rzeczywistość.. Ceny są wysokie u większości organizatorów imprez. Z tego co pisaliście w relacjach czy pokazywaliście na nagraniach na youtube to ta impreza przynajmniej oferuje sporo w cenie :)
« Ostatnia zmiana: Listopada 20, 2024, 10:06:09 pm wysłana przez Audax »
Nie karmie troli.

Juran

• sympatyk na poziomie
  • **
  • Porywająca Permanentna Piramidalna Podróż Poziomką
« Odpowiedź #18 dnia: Listopada 21, 2024, 07:08:09 pm »
330 zl za 200 km event ...W dniu eventu 450 zł...
Wydarzenie ma odbyć się w niedzielę 15 czerwca. Kilka dni później  jest wolny czwartek . Stawiam 70 do 30, że ktoś coś wymyśli na ten czas,
a zwrotów wpłaty nie ma. Niestety czekam z decyzją, o udziale w Kaszeberunda, do .... końca marca 2025r.

natalka

« Odpowiedź #19 dnia: Listopada 22, 2024, 09:47:07 pm »
Faktycznie, chyba coś jest nie tak z tymi cenami...:
do 31/12/2024 330 zł
do 31/03/2025 360zł
do 31/05/2025 390zł
A potem już tylko 450 zł płatność w biurze startowym.

Nie spina mi się cena tej imprezy z atrakcjami.
Oj, prawdopodobieństwo mojego uczestnictwa nieco zmalała...

Juran

• sympatyk na poziomie
  • **
  • Porywająca Permanentna Piramidalna Podróż Poziomką
« Odpowiedź #20 dnia: Listopada 23, 2024, 07:52:25 am »
Faktycznie, chyba coś jest nie tak z tymi cenami...:
Nie spina mi się cena tej imprezy z atrakcjami.
Oj, prawdopodobieństwo mojego uczestnictwa nieco zmalała...
  @natalka  pisałaś, że masz fajną miejscówkę na Kaszubach. Może zrobimy tam majówkę /2-4 dni/, i niekoniecznie w terminie  1-5 maja 2025r.
W tym roku poniżej 300,- zł miałem 3 noclegi /agroturystyka nad jeziorem w okolicach Kartuz/+ dojazd KM.
    Kaszeberunda, runda ... cykl? Może pora zrobić Poziomy Mazowiecki Tour/Cykl w niedzielę, na wiosnę 2025r.
Trasa ? I runda wokół Puszczy Kampinoskiej  ;) start/meta w Sochaczewie, II runda wokół Jeziora Zegrzyńskiego start/meta w Zegrzu (jeszcze nie jednej sesji).

« Ostatnia zmiana: Listopada 23, 2024, 01:41:35 pm wysłana przez Juran »

natalka

« Odpowiedź #21 dnia: Listopada 25, 2024, 03:11:04 pm »
Co byście powiedzieli na to, aby przyjechać sobie na kilka dni do Kościerzyny, i zrobić sobie przejazd po trasie Kaszeberundy, powiedzmy w piątek czy w sobotę albo w ogóle nawet w inny weekend?
Taka czerwcówka przedZlotowa? ;)
Bo przy takich cenach jak te planowane na 2025 rok to udział w imprezie mija się z celem.
Na dobrą sprawę sami możemy sobie zorganizować takie "bufety" biorąc ze sobą trochę tego serwowanego żarcia ze sobą w trasę ;)

Chris

• Mój kanał na YouTube
« Odpowiedź #22 dnia: Listopada 25, 2024, 11:41:31 pm »
natalka nieeeee :'(

Tego klimatu maratonu nie da się podrobić  8)

Zrobię wszystko żeby tam pojechać w przyszłym roku tylko kierownik muzeum to chłop zapracowany jest i do tego jest jeszcze radnym więc ciężko o termin spotkania.
Mieliśmy się spotkać w zeszłym tygodniu i lipa z tego wyszła.

Postaram się ogarnąć termin rekordu razem z jakąś imprezą robioną przez muzeum.
Dzisiaj spawałem tą rurkę od M5 żeby mieć pewność, że się nie rozklajstruje ale cały element po tych moich smarkach do malowania więc boom będzie pewnie czarny jak w Twoim Raptobike'u.
Jak się urwie drugi raz to przechodzę na napęd 1x.
"Nie da, to się wejść krokiem defiladowym po schodach"

Jacekddd

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #23 dnia: Listopada 27, 2024, 05:24:25 pm »
Co byście powiedzieli na to, aby przyjechać sobie na kilka dni do Kościerzyny, i zrobić sobie przejazd po trasie Kaszeberundy, powiedzmy w piątek czy w sobotę albo w ogóle nawet w inny weekend?
Taka czerwcówka przedZlotowa? ;)
Bo przy takich cenach jak te planowane na 2025 rok to udział w imprezie mija się z celem.
Na dobrą sprawę sami możemy sobie zorganizować takie "bufety" biorąc ze sobą trochę tego serwowanego żarcia ze sobą w trasę ;)

Klimat imprezy do mnie przemawia. Szkoda głównie, że jest tak daleko. Natomiast wpisowe pozwala zrobić od 2 do 3dni wyprawy po kraju z ceną noclegu licząc co daje od 300 do 800km w zależności od klimatu takiego wypadu.
Trudna to ze sobą zestawiać. Nie wiem co myśleć.
Fajnie na pewno byłoby przejechać się z ludźmi.

Quest XS 16kkm; 6 Podróży 4169Km; Bieganie; Kross Level A6;
http://www.sports-tracker.com/view_profile/jacekddd

masterbike

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #24 dnia: Grudnia 01, 2024, 09:39:57 am »
330 zl za 200 km event ...W dniu eventu 450 zł...  kogoś mocno pokręciło z tym cenami - a maja kilku sponsorów. Serio chyba najdroższa impreza z tych krótkich o jakiej słyszałem.

Dla kontrastu cennik Pierścienia 1000 jezior 2025:
140 zł - za najkrótszy wariant 140 km
260 zł - wariant 300 km
400 zł - wariant klasyczny 610 km

Natalka, jeśli Ciebie rezydenta Eurokouchozu pierwszej prędkości nie stać na tą imprezę, to co my bidne Polaczki , mieszkańcy kraju drugiej prędkości mamy powiedzieć?

P.s.
Po ile tam masło w mieście gdzie tworzone jest prawo UE ?

natalka

« Odpowiedź #25 dnia: Grudnia 01, 2024, 07:24:09 pm »
Tego klimatu maratonu nie da się podrobić  8)

Tylko ja już byłam na tym maratonie 11 razy, więc wiesz... ;)
Wiele pewnie nie stracę.
A i też prawie jestem pewna, że chętnych przy tej cenie nie będzie aż tak wiele jak to było w poprzednich latach. Org przesadził z ceną.

Klimat imprezy do mnie przemawia. Szkoda głównie, że jest tak daleko. Natomiast wpisowe pozwala zrobić od 2 do 3dni wyprawy po kraju z ceną noclegu licząc co daje od 300 do 800km w zależności od klimatu takiego wypadu. Trudna to ze sobą zestawiać. Nie wiem co myśleć. Fajnie na pewno byłoby przejechać się z ludźmi.

Z iloma ludźmi chcesz jechać, Ty zasuwający w velo? ;)
Na mur beton będziesz gonił z Pająkiem i Osesku - a raczej przed nimi, sam.

Natalka, jeśli Ciebie rezydenta Eurokouchozu pierwszej prędkości nie stać na tą imprezę, to co my bidne Polaczki , mieszkańcy kraju drugiej prędkości mamy powiedzieć?
P.s. Po ile tam masło w mieście gdzie tworzone jest prawo UE ?

To nie chodzi o to czy stać czy nie. Tu chodzi o pewien wspólczynnik jakości do ceny. W przypadku Kaszeberundy już rok temu cena była na granicy opłacalności.
Obecnie ta granica została przekroczona. Bo do tej ceny musisz doliczyć jeszcze:
+ nocleg (cena jaką płaciliśmy ostatnio nie przebiją żadne hotele/motele agroturystyki)
+ dojazd
+ urlop na poniedziałek
Absolutnie nie uważam tego kraju w którym chwilowo pomieszkuję za kraj I prędkości. Nie ta liga.

Masło? A co to jest? ;) Nie jadam, podobnie jak i pieczywa o ile można tak nazywać te wyroby pieczywodopodobne...
Za to bardzo chętnie pochłaniam i polecam serki "Labne" Fromage Nature President. Są po 2.99-3.05 Euro. Drogo ale dobre są... ;)

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #26 dnia: Grudnia 01, 2024, 07:49:01 pm »
Miesiąc nie jedzenia serków i wpisowe jest. Zresztą oszczędzasz na bułeczkach to masz łatwiej
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

Piotrek333

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #27 dnia: Grudnia 01, 2024, 09:00:45 pm »
Koncepcja spotkania się na poziomie, żeby pokręcić jakieś większe niż zlotowe kilometry, pasuje mi. Trasa i termin bez różnicy. Przypomnij proszę z miesiąc przed terminem a postaram się dołączyć.

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #28 dnia: Grudnia 02, 2024, 12:34:56 pm »
Przypomnij proszę z miesiąc przed terminem a postaram się dołączyć

Też jestem gotów na takie poświęcenie
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

osesku

« Odpowiedź #29 dnia: Grudnia 02, 2024, 02:10:26 pm »
30.06.2025 r. do 8.07.2025 r. i po drodze zlot w Jałowcach? Trochę to nie na Kaszubach, ale może dzięki temu uniknie się podrabiania klimatu...
« Ostatnia zmiana: Grudnia 02, 2024, 02:13:55 pm wysłana przez osesku »