Autor Wątek: Chellenge huricane 2x20" modyfikacje  (Przeczytany 4043 razy)

masterbike

• kolarz na poziomie
Odp: Chellenge huricane 2x20" modyfikacje
« Odpowiedź #45 dnia: Listopada 04, 2024, 08:13:10 am »
. Poza Maciejem jeszcze nikt nie potrafil mi podpowiedzieć o tym sachs .
No patrz Pan jak to społeczeństwo w dzisiejszych czasach roszczeniowe się zrobiło. Wędki nie chcą tylko rybę im daj i to nie byle jaką. Te tylko Maciej tutaj serwuje niestety z jakością różnie bywa.

Chris powinieneś RFN owskich porad tutaj udzielacie to będziesz na poważnie brany.

masterbike

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #46 dnia: Listopada 04, 2024, 09:04:08 am »
[quote author=Maciej K link=topic=4608.msg64154#msg64154
Opony wąskie, nowicjuszy poziomych do maksymalnego ich pompowania skłaniają.
Wzorują się bowiem na kolarzach, którzy na  dużych kołach raczej
[/quote]
Macieju drogi oświeć Bluble i nas (daj nam tę czy tą rybę)
Na jakich prawach ty się wzorowałeś , serwując tu nam taką papkę bełkotu.
Według twych modłów te małe koła to chyba innym prawom fizyki ( według niektórych fizycznym) podlegają a te to pewnie z jakiegoś tomika baśni braci Grimm zaczerpnąłeś będąc w tym RFN ie.

Maciej K

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #47 dnia: Listopada 04, 2024, 09:23:42 am »
Czy opona maxxis detonator 20x1.5 to dobra alternatywa - tak trochę pośrodku.

Ps tak

Pozdrawiam

Opona wygląda zachęcająco, ale po proporcjach sądząc podejrzewam, że może to być rozmiar 20 x 1.3/8.
W Ertro jest to liczba 451. Dwudziestki klasyki 406 mają.
Poza tym, przy sztywnym widelcu rozmiar 1,5 jazdy może nie uprzyjemniać.
Znalazłem takie coś; https://www.sporti.pl/projector.php?product=74408&lang=pl&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=ca%C5%82y+asortyment+pla_TT_search_pmax_TT&utm_id=18822502511&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwvpy5BhDTARIsAHSilyleF4KvK6Lsa6DWjeQYg3_kkn4D_MCgxUBywtLbTRAn-PK8C3adjEMaAnWpEALw_wcB

A Ty masterbike, nieś swoje problemy z godnością i na forum nie histeryzuj.

masterbike

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #48 dnia: Listopada 04, 2024, 10:18:51 am »
o widać poprawę. Modły już inne zaczął używać. Tylko gdzie indziej się pogorszyło. Motto z gówna bata nie ukrecisz zamienił na jakieś uwielbienie tandety, wciagając świadomie lub nie młodego w jeszcze wieksze problemy.

masterbike

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #49 dnia: Listopada 04, 2024, 10:32:12 am »
A tobie Blubla pozostaje nieść swoje problemy z godnością bo na oponach od Macieja to ty szybki nie będziesz. A dlaczego to już Ci Maciej wyjaśnienie.

live_evil

• Administrator
  • całkiem inny wariat
  • ...i stąd wiemy, że Ziemia ma kształt banana
« Odpowiedź #50 dnia: Listopada 04, 2024, 11:29:41 am »
Opona wygląda zachęcająco, ale po proporcjach sądząc podejrzewam, że może to być rozmiar 20 x 1.3/8.
Panie Mieczysławie, z katalogu opon firmy Maxxiss wynika, że opona Maxxis Detonator występuje zarówno w rozmiarze 37-451 (20x1 3/8) jak i 38-406 (20x1,5).

masterbike

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #51 dnia: Listopada 05, 2024, 08:37:27 am »

...  i pojazd ?fruwa?.
Po Macieja wpisach można faktycznie stwierdzić,  że jest on oderwany od rzeczywistości.
Blubla mitologię czytałeś? Tam znajdziesz przepis jak taki rower zbudować a jeśli jednak coś poszło by nie tak,  to Renata pomoże osiągnąć niebiański pułap.

Maciej K

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #52 dnia: Listopada 05, 2024, 10:10:28 am »
Panie Mieczysławie, z katalogu opon firmy Maxxiss wynika, że opona Maxxis Detonator występuje zarówno w rozmiarze 37-451 (20x1 3/8) jak i 38-406 (20x1,5).
Dzięki moim komputerowym "zdolnościom" tak daleko jak katalog nie dotarłem.
Ale za info dzięki.
Opona prezentuje się dobrze. Jak Bulabla ją kupi i zewnętrzną średnicę poda, to kto wie czy się nie skuszę do Velo.
Niektóre 1,5 wchodzą w nadkola, a np. Schwalbe marathon nie.

masterbike

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #53 dnia: Listopada 06, 2024, 10:58:32 am »
Ups... faktycznie chyba źle ten bukiet kaktusów Macieja zinterpretowałem. Wygląda na to, że te pojazdy rzeczywiście fruwały ... przez okna hal testowych tej najnowocześniejszej Kaliskiej manufaktury.

Bulabla

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #54 dnia: Listopada 08, 2024, 01:08:58 am »
Witam - ostatnio mniej czasu na odpisywanie : kupa roboty : jakieś prezentacje ,  2 etat dzieciak chory itd itd . 

Opony maxxis detonator 20x1.5"  - czekam

Odnośnie ustawienia ( fit / x-seam recumbent )  - o którym pisał Maciej -  chciałbym do tego wrócić .  Zauważyłem  , że rzeczywiście mam za daleko wysunięty bom ( 3cm-4cm? ) , obecnie ustawiłem na 0 czyli pięta dotyka maksymalnie wykręconej korby .  Dodaje film ( przepraszam za nieporządek - niedawno wymieniłem osobiście  dach w garażu , nie miałem weny by to ogarnąć  ) 
https://youtube.com/shorts/kbBkxzfMWws
 Czy pozostać w tym ustawieniu czy jeszcze odsunąć ? Jak widzę na wszystkich pokazowych filmach (producenci recumbentów) ustawiają nogę właśnie na 0  .  Jak to w waszych ustawieniach wygląda ?
Na filmiku można zobaczyć też ustawienie kierownicy  . Na pewno nie jest idealna - dodaje zdj. ze wskaźnikami , jeżeli macie propozycje to proszę o podpowiedź w którym kierunku pójść .
https://photos.app.goo.gl/mpsg6bVfRb5X3RVr6
Jak widać na filmie mam za długi łańcuch - to jest do poprawy oczywiście

Jeżeli chodzi o fotelik to jest ~75cm więc na moją półciężką i 175 jest ok /
w galerii dodałem zdj. z porównaniem innego fotelika M ( kiedyś kupiłem za grosz od dobrego kolegi z forum ) widać na nim tą przypadłość fotelików chellenge o którym wcześniej zostało to napisane - czyli zbyt wysoko uniesiona przednia krawędź . Jest to wyczuwalne w jeździe , choć mało jeszcze tym przejechałem
https://photos.app.goo.gl/h5My2qvhvPfPgkDB9
Jeżeli dalej będzie mnie to bawiło to wykonam z włókna węglowego fotelik ( tak jak w filmikach wykonuje go M.Ruga ) - wg porównań tego co wykonał włoski kolega uda się zejść z 2,5kg wagi fotelika chellendza na  1 kg  - 0,5 kg max   .   . Ale to pieśń przyszłości . 

Kolega Jacekddd napisał jakiś czas temu o dadatkach aero - wiadomo na razie za wcześnie myśleć o czymś takim ,  ale  na pewno jest to wykonalne . Tail fairing nieźle by na tym rowerku  wyglądał ;)
Pozdrawiam

Jacekddd

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #55 dnia: Listopada 08, 2024, 06:38:25 pm »
......
Kolega Jacekddd napisał jakiś czas temu o dadatkach aero - wiadomo na razie za wcześnie myśleć o czymś takim ,  ale  na pewno jest to wykonalne . Tail fairing nieźle by na tym rowerku  wyglądał ;)
Pozdrawiam

Wyglądał by super. Szybki i wściekły z tym groźnie wyglądającym zamaskowanym Zorro.
Poza tym co ma tak sterczeć to tylne koło, samotnie.
Pozdrawiam, powodzenia w realizacji zabiegów.

Quest XS 16kkm; 6 Podróży 4169Km; Bieganie; Kross Level A6;
http://www.sports-tracker.com/view_profile/jacekddd