Autor Wątek: Zakończenie sezonu Brevetowego w Kozienicach 2024 - YouTube  (Przeczytany 1639 razy)

Audax

• kolarz na poziomie
Zakończenie sezonu Brevetowego w Kozienicach 2024 - YouTube
« dnia: Października 02, 2024, 06:09:34 am »
Hej. Wrzucam pamiątkowy filmik z kończonego sezon brevetu w Kozienicach. Jako, że kilka osób z forum było na tej imprezie. Łącznie były 4 poziomki. Ja jeszcze jechałem na rowerze szosowym - ale następny sezon będzie już poziomo gdzie tylko będzie się dało :)

https://youtu.be/RuBkID5H0Oo
Nie karmie troli.

Jacekddd

• całkiem inny wariat
Odp: Zakończenie sezonu Brevetowego w Kozienicach 2024 - YouTube
« Odpowiedź #1 dnia: Października 02, 2024, 09:18:36 am »
Dzięki

Dobre dzieło. Fajny ten patent z mocowaniem na wytyku z przodu.
Co masz wymyślone na swój poziom ?

Quest XS 16kkm; 6 Podróży 4169Km; Bieganie; Kross Level A6;
http://www.sports-tracker.com/view_profile/jacekddd

Audax

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #2 dnia: Października 02, 2024, 05:53:30 pm »
Dzięki

Dobre dzieło. Fajny ten patent z mocowaniem na wytyku z przodu.
Co masz wymyślone na swój poziom ?
Do kręcenia "na poziomie" użyję tego samego uchwytu - nie powinno być z tym problemu.
Nie karmie troli.

szydziu

• całkiem inny wariat
    • Pilskie Bractwo Turystyki Rowerowej.
« Odpowiedź #3 dnia: Października 02, 2024, 07:30:47 pm »
Jak to działa? Kamera nagrywa w 360 stopniach a w postprodukcji zaznaczasz co chcesz dać do filmu?

Audax

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #4 dnia: Października 03, 2024, 06:45:12 am »
Jak to działa? Kamera nagrywa w 360 stopniach a w postprodukcji zaznaczasz co chcesz dać do filmu?

W bardzo dużym skrócie tak. Bardzo fajna technologia. Aczkolwiek nie pozbawiona wad. Ale używam konsumenckiej amatorskiej kamery. Dla profesjonalistów są inne rozwiązania. Ta kamerka się nadaje do takich właśnie filmików bardzo dobrze.
Nie karmie troli.

Chris

• wyczynowiec na poziomie
    • Mój kanał na YouTube
« Odpowiedź #5 dnia: Października 03, 2024, 08:58:21 am »
Hej. Wrzucam pamiątkowy filmik z kończonego sezon brevetu w Kozienicach. Jako, że kilka osób z forum było na tej imprezie. Łącznie były 4 poziomki. Ja jeszcze jechałem na rowerze szosowym - ale następny sezon będzie już poziomo gdzie tylko będzie się dało :)

https://youtu.be/RuBkID5H0Oo

A wybiera się kolega w przyszłym roku na Kaszebe Rundę?
"Nie da, to się wejść krokiem defiladowym po schodach"

Audax

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #6 dnia: Października 04, 2024, 06:17:33 am »
Nie. Najdłuższy dystans to 200 km - za krótki dystans jak dla mnie - za dużo dojazdu z Małopolski. Cały kalendarz startowy raczej opieram na imprezach Audax Poland. Cieżko wcisnąć coś jeszcze :) Ale dziękuje za rekomendacje.
Nie karmie troli.

Juran

• sympatyk na poziomie
  • **
  • Porywająca Permanentna Piramidalna Podróż Poziomką
« Odpowiedź #7 dnia: Października 05, 2024, 07:44:18 am »
W tym roku poziomkowałem  w Szwajcarii Kaszubskiej. Może w 2025r uda się połączyć Kaszebe Runda z wypoczynkiem na poziomce.

Chris

• wyczynowiec na poziomie
    • Mój kanał na YouTube
« Odpowiedź #8 dnia: Października 05, 2024, 08:24:43 am »
Jakby co to baza noclegowa jest. I bardzo tania. W tym roku, nie licząc okolicznych ludzi z Pomorza to tylko ja i natalka byliśmy.
A szkoda bo okolice są piękne. Ja już 3 razy byłem i jeszcze się nie wyleczyłem  ;D

Tutaj 3 moje relacje.

2024  https://www.youtube.com/watch?v=m1PYVsr-OHw
2023  https://www.youtube.com/watch?v=cPTknhvVYTs
2022  https://www.youtube.com/watch?v=I-DRMnq8BJ4
"Nie da, to się wejść krokiem defiladowym po schodach"

Audax

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #9 dnia: Października 05, 2024, 11:03:59 am »
Jakby co to baza noclegowa jest. I bardzo tania. W tym roku, nie licząc okolicznych ludzi z Pomorza to tylko ja i natalka byliśmy.
A szkoda bo okolice są piękne. Ja już 3 razy byłem i jeszcze się nie wyleczyłem  ;D
Po 30 km trasy już pierwszy bufet ?! :o  A na nim chleb ze smalcem i ogórki. Co 30 km bufet ... na hopkach dopingujący muzyk ...
I nie dziwie się, że te hopki to dla uczestników arcy trudne góry - skoro tyle się tam je.  :P

Dla kontrastu na Brevecie w Kozienicach był jeden bufet z ciasteczkami, batonikami, izotonikiem itp na 100 km trasy, Poźniej już tylko meta. Ale wpisowe kosztowało 40 zł.

I to różni imprezy sportowe jakimi są brevety od sportowo - rekreacyjnych :D Super klimacik.

Ja ze swojej strony zapraszam na Brevety Audax Poland. Jeszcze nie ma kalendarza na przyszły rok - ale wkrótce się pojawi.

www.brevety.pl

Dałem łapkę w górę i suba :) Dzięki za podzielenie się. Gdybym miał bliżej to z przyjemnością bym odwiedził tą imprezę - ale dystans to obowiązkowo 200 km.
« Ostatnia zmiana: Października 05, 2024, 11:05:52 am wysłana przez Audax »
Nie karmie troli.

Jacekddd

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #10 dnia: Października 05, 2024, 11:44:12 am »

Po 30 km trasy już pierwszy bufet ?! :o  A na nim chleb ze smalcem i ogórki. Co 30 km bufet ... na hopkach dopingujący muzyk ...
I nie dziwie się, że te hopki to dla uczestników arcy trudne góry - skoro tyle się tam je.  :P

Dla kontrastu na Brevecie w Kozienicach był jeden bufet z ciasteczkami, batonikami, izotonikiem itp na 100 km trasy, Poźniej już tylko meta. Ale wpisowe kosztowało 40 zł.

I to różni imprezy sportowe jakimi są brevety od sportowo - rekreacyjnych :D Super klimacik.

Ja ze swojej strony zapraszam na Brevety Audax Poland. Jeszcze nie ma kalendarza na przyszły rok - ale wkrótce się pojawi.

www.brevety.pl

Dałem łapkę w górę i suba :) Dzięki za podzielenie się. Gdybym miał bliżej to z przyjemnością bym odwiedził tą imprezę - ale dystans to obowiązkowo 200 km.

Jakbyś dał taki wikt na Audax jak na jakimś rajdzie to te wynędzniałe jazdą chudzielce nie uszczknęły by nawet okruszka.

Z moich doświadczeń, po kilku dniach jazdy pod rząd organizm przechodzi w metabolizm tłuszczu a trawienie wielkich ilości pożywienia staje się bardzo męczące.
Po 3 dniach >200km dziennie głównie piję a jedzenie wciskam w siebie na siłę. Dopiero jak wyrównam odwodnienie wieczorem przed snem mogę coś normalnie zjeść.
Przy sensownie upakowanych rzeczach, żeby można było wygodnie sięgnąć i temperaturze do 20C, ze względu na wodę, można spokojnie cały dzień nie stawać ale powyżej 30stC po 3-4h (ok 90-120km) trzeba zatankować chyba, żeby się zdecydować na zbiornik 5-6litrów. Tą metodą masa rośnie w kosmos. Dlatego mam 3L wody plus jakaś butelka pepsi na dopalanie.
Dopiero piątego - szóstego dnia zaczyna się to jakoś równoważyć i walcząc o kalorie i zachowanie masy ciała organizm zaczyna lepiej przyswajać. Wtedy już spokojnie mogę zjeść coś solidnego dwa razy za dnia.

Co do dystansu to nikt nie broni podjechać na brevet z noclegu a potem dokręcić sobie jeszcze z 50km.
Jak się mocno teoretycznie nad Kozienicami zastanawiałem to wychodziło mi 1dzień 220km, nocleg, 2 dzień dojazd na start 60km, brevet + krótki odjazd na nocleg, 3 dzień powrót z ew. wtr 320km; razem 3dni ok 810km
No i tu pojawia się pytanie, na które nie umiem odpowiedzieć bo nie startowałem już na rowerze od 10ciu lat a wcześniej właśnie woziłem rower na starty autem. Tego błędu nie chciał bym już popełniać (jest jeden wyjątek).
Czy ta rywalizacja w brevecie daje na tyle, że warto zamiast jechać gdzie się chce i samemu sobie trasę wybierając, jechać w wybrane przez kogoś miejsce i kręcić się po absurdalnym z perspektywy podróży przebiegu trasy zyskując jazdę z innymi osobami ?
Pytam bo właśnie bardzo chętnie bym z kimś pojeździł nawet bez rywalizacji czysto towarzysko.
Za dwa lata w sumie z kolegami Jakubem, Krzysztofem, Mateuszem oraz Maciejem zrobiłem razem może 300 osobo-km i to nie jest wiele. Z ludźmi na szoskach razem 600osobo -km ale w tym raz była grupa więc tak na prawdę z grupą jakieś 20-30km wszystkiego.

Quest XS 16kkm; 6 Podróży 4169Km; Bieganie; Kross Level A6;
http://www.sports-tracker.com/view_profile/jacekddd