Autor Wątek: ZLOT 2010  (Przeczytany 84496 razy)

storm

• Gość
Odp: ZLOT 2010
« Odpowiedź #60 dnia: Sierpnia 30, 2010, 11:59:49 pm »
A czy ktoś może się orientuje jak wygląda - przebiega (górki, dolinki?) trasa z Poznania do Piły? Da się tamtędy przejechać, czy tak jak z Bydgoszczy... lepiej nie próbować? Teoretycznie chyba dystans wychodzi podobny? czy tylko mi się wydaje?

PrzemO

• wyczynowiec na poziomie
  • Never talking just keeps walking...
    • Sporty alternatywne
« Odpowiedź #61 dnia: Sierpnia 31, 2010, 12:49:30 am »
A czy ktoś może się orientuje jak wygląda - przebiega (górki, dolinki?) trasa z Poznania do Piły? Da się tamtędy przejechać, czy tak jak z Bydgoszczy... lepiej nie próbować? Teoretycznie chyba dystans wychodzi podobny? czy tylko mi się wydaje?

Kilometrowo jest to bardzo podobnie - coś koło 80 km. Trasa z Poznania do Piły jest w 99% wyposażona w szerokie pobocze. Jest bardziej płaska ale są też dwa porządne zjazdy  - w okolicy Chodzieży i Ujścia. I podjazdy też tam są dwa. Też porządne. I przed Obornikami też chyba jest spory podjazd. Ruch spory, ale chyba mniejszy niż na odcinku Bydgoszcz - Piła. Chociaż to zależy od pogody. W piątek po południu, przy słonecznych prognozach na weekend, Poznaniacy wyruszą nad morze wykorzystać ostatki lata i wtedy będzie ostro. A to jedyna droga na Koszalin.  Przynajmniej takie mam wrażenie.
Kłopotliwe będzie wydostanie się z samego Poznania. Jak każda "wylotówka" z większego miasta, tak i ulica Obornicka jest mocno obsadzona firmami, wjazdami - wyjazdami, parkingami i "samowolką" na poboczu. Mnie to często przeszkadza jako kierowcy samochodu, podejrzewam, że na rowerze może być jeszcze gorzej. W kontekście bezpieczeństwa i widoczności rowerzysty.
Przerwa

Kuba2

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #62 dnia: Sierpnia 31, 2010, 07:37:42 am »
pieniądze przelane, czekam na potwierdzenie :)

Franc

• całkiem inny wariat
  • Ponad 30 lat na poziomie
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #63 dnia: Sierpnia 31, 2010, 01:48:46 pm »
właśnie: potwierdzenia pobytu, ja też przelałem pieniążki i czekam.
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

zulus

• kolarz na poziomie
    • rajder opole
« Odpowiedź #64 dnia: Sierpnia 31, 2010, 03:53:01 pm »
UDAŁO SIĘ! WOLNE W PIĄTEK W PRACY ZAŁATWIONE I MOŻNA JECHAĆ NA ZLOT. OPOLE POZDRAWIA...

igorc

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #65 dnia: Sierpnia 31, 2010, 10:14:19 pm »
W czynie społecznym  ;) i na cześć III zlotu rowerów poziomych ceny naszych poziomek Base i Tour obniżyliśmy i stworzyliśmy nową poziomkę do jazdy terenowej o nazwie Enduro http://www.cyklotur.com/x_C_Sz2__T_Rower+poziomy+ENDURO.html?PT=53172262&PZTA=A&HNT=T&PD=&WSZDZ=T
Igor Czajkowski
moja pasja to wyprawy rowerowe

cyqlop

• całkiem inny wariat
  • Czułów
« Odpowiedź #66 dnia: Sierpnia 31, 2010, 10:21:18 pm »
widziałem na facebooku
Moja mała firemka
https://cnc-warsztat.pl (frezuje aluminium, drewno, tworzywa sztuczne)  ZAPRASZAM, DOBRE CENY

Druga strona
https://sites.google.com/site/cyqlopproject

toudi333

• wyczynowiec na poziomie
  • PIŁA
« Odpowiedź #67 dnia: Sierpnia 31, 2010, 10:43:55 pm »
Witam nareszcie zaczeły wpływać zgłoszenia na zlot w jeden dzień wpłyneło wiecej niz przez ostatni miesiąc  ;D oby tak dalej, jest już nas  zapisanych 28 poziomek między innymi z - Konstantynowa Łódzkiego, Poznania, Sosnowca, Ożarówa Maz.; Oławy, Marcinkowic, Szczecina, Torunia, Słupna, Zgorzały, Legionowa, Dzierżoniowa, Trzcianki i Opola.
Oprócz tego dostaliśmy kilka maili z zapytaniem o zlot mam nadzieję że również i oni przyjadą.
Jest jeszcze mały apel prosimy o kontakt pana Jana i Dorotę ze Zgorzały i pana Czesława z Opola o pilny kontakt ponieważ zapisali się na zlot nie podając adresu na który moglibyśmy wysłać potwierdzenie.

F.O.R.E.S.T

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #68 dnia: Sierpnia 31, 2010, 10:52:42 pm »

Kilometrowo jest to bardzo podobnie - coś koło 80 km. Trasa z Poznania do Piły jest w 99% wyposażona w szerokie pobocze. Jest bardziej płaska ale są też dwa porządne zjazdy  - w okolicy Chodzieży i Ujścia. I podjazdy też tam są dwa. Też porządne. I przed Obornikami też chyba jest spory podjazd. Ruch spory, ale chyba mniejszy niż na odcinku Bydgoszcz - Piła. Chociaż to zależy od pogody. W piątek po południu, przy słonecznych prognozach na weekend, Poznaniacy wyruszą nad morze wykorzystać ostatki lata i wtedy będzie ostro. A to jedyna droga na Koszalin.  Przynajmniej takie mam wrażenie.

Można by jeszcze w Obornikach uciec na Czarnków, Trzciankę.  To co prawda parę kilometrów extra, ale trasa b. ładna przez lasy itd.  I mniejszy ruch.  Tylko, że z kolei gorzej z poboczem z tego pamiętam, co może być miejscami stresujące >:(.  I tak źle i tak nie dobrze.

F.O.R.E.S.T

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #69 dnia: Sierpnia 31, 2010, 10:55:07 pm »
Mnie niestety zlot ominie, na jakiś tam targach będę musiał gębę pokazywać  :'(
Pozostanie mi tylko powzdychać nad Waszymi zdjęciami.

technolog1

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #70 dnia: Września 01, 2010, 07:38:04 am »
Witam
Na jakich targach będziesz sie lansował?
Czy aby nie Taropak albo Polagra?
Pozdrawiam T1

sławek

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #71 dnia: Września 01, 2010, 08:03:48 am »
Jest jeszcze mały apel prosimy o kontakt  Czesława z Opola o pilny kontakt ponieważ zapisali się na zlot nie podając adresu na który moglibyśmy wysłać potwierdzenie.

To ja mu to potwierdzę...  ::)   Albo pogonię żeby się skontaktował
Sławek

F.O.R.E.S.T

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #72 dnia: Września 01, 2010, 11:15:41 am »
Witam
Na jakich targach będziesz sie lansował?
Czy aby nie Taropak albo Polagra?
Pozdrawiam T1

No jak to FOREST - na targach EKO-LAS  ;D

storm

• Gość
« Odpowiedź #73 dnia: Września 01, 2010, 01:09:48 pm »
Więc jeśli chodzi o "grupę pod|warszawską" to została ustalona propozycja podjechania pociągiem relacji Warszawa Wschodnia -> Poznań Główny, który wyjeżdża z:
- W-wa Wschodnia 7:43
- W-wa Centralna (przyjazd 7:50) 8:00 Odjazd
- W-wa Zachodnia 8:04

Dobrze by było, gdyby na początku trasy ktoś "przejął" miejsca rowerowe i je zabezpieczył dla reszty grupy dosiadającej się w kolejnych stacjach warszawskich. (zachęcamy do zgłaszania się chętnych zamieszkałych po wschodniej części Wisły ;-) )

W dalszej części programu, do której zapraszamy inne grupy i rowerzystów poziomych :) - przejazd rowerkami z Poznania do Piły. tempo lajtowe.. ;-)

gemsi

• całkiem inny wariat
  • carbon matters
« Odpowiedź #74 dnia: Września 01, 2010, 01:11:46 pm »
- W-wa Zachodnia 8:04

pewnie wsiade w zachdniej :)