Autor Wątek: slask, gliwice  (Przeczytany 3884 razy)

jezier

• sympatyk
  • *
    • tadek jezierski fotografia
slask, gliwice
« dnia: Stycznia 23, 2010, 11:42:41 am »
witam!

tak, kolejny swiezak, dzien dobry mowie z gliwic.
a zwa mnie jezier.

z rowerami zwiazany jestem od zawsze, chociaz z tymi normalnymi (nie wiem czy w tym momencie nie popelniam faux pas z tym okresleniem w srodowisku poziomym ;))

studiuje na politechnice slaskiej, wydzial mechaniczny technologiczny, piaty rok i tu wlasnie sprawa sie rozjasnia, gdyz postanowilem sobie jako prace magisterska zbudowac trojkolowy rower poziomy. wraz z projektem 3d na kompie i wyliczeniem wytrzymalosciowym ofkors.

w konstruowaniu chce sie oprzec glownie o istniejace juz rozwiazania, a faworytem jest dla mnie kmx tornado.

z czasem bede pewnie wypytywal o przerozne rzeczy ktore beda mnie dreczyc, choc moze juz na dzien dobry ktos moglby powiedziec cos co powinnienem wiedziec, a czego osoba dosc zielona nt poziomych rowerow nie wie?

hobbystycznie zajmuje sie tez fotografia, wiec w wolnej chwili zapraszam na mojego foto bloga www.jezier.pl

pozdrawiam,
jezier.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 23, 2010, 01:21:16 pm wysłana przez jezier »

Yin

• całkiem inny wariat
Odp: slask, gliwice
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 23, 2010, 12:16:50 pm »
Witaj na forum. Fajnie że przyjąłeś zaproszenie z rowery.rec, jeszcze fajniej że jesteś z Gliwic - na śląsku jest sporo poziomek więc będzie z kim pojeździć :). Na początek zerknij na: http://poziome.pl/thunderbolt/projektowanie.htm

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 23, 2010, 05:47:21 pm »
Miło powitać. A tu przykład, przy którym mógłbyś wykazać się wyliczaniem konstrukcji.
http://picasaweb.google.com/nbtriker/TandemPictures#
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

sławek

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 23, 2010, 07:33:18 pm »
Nic tylko powitać krajana! Gliwice to "rzut beretem od Opola". Najwięcej szlaków rowerowych w Województwie Opolskim wytyczyli nam ludzie z ...Gliwic i Pyskowic. W sezonie nasz klub urządza zawsze kilka weekendowych rajdów, tak że już teraz zapraszam.
Sławek

toft

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 24, 2010, 10:27:57 am »
Cześć, też jestem z Gliwic:).