Autor Wątek: bagaznik samochodowy na hak  (Przeczytany 1184 razy)

lechulysy

• wyczynowiec na poziomie
bagaznik samochodowy na hak
« dnia: Marca 06, 2024, 09:34:05 am »
Witam,
potrzebuje przewozic 2 rowery SWB 2x26" z kierownica U-bar (profil ramy zblizony do Optima Orca)

pytanie: czy mozecie polecic jakis konkretny model bagaznika, czy kazdy bedzie OK?

Leszek

live_evil

• Administrator
  • całkiem inny wariat
  • ...i stąd wiemy, że Ziemia ma kształt banana
Odp: bagaznik samochodowy na hak
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 06, 2024, 02:08:45 pm »
Nie będę polecał konkretnego, ale podpowiem tylko, że jeśli chcesz wozić 2 rowery oraz cenisz sobie czas i wygodę, to weź bagażnik na 3 - ówczas wejdą dwie poziomki bez demontowania foteli.

szydziu

• całkiem inny wariat
    • Pilskie Bractwo Turystyki Rowerowej.
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 06, 2024, 09:36:57 pm »
Mam bagażnik Thule - pierwszy rower opieram o pałąk od bagażnika - drugi jest montowany uchwytem za ramę. Kupiłem taki sam jak w tym ogłoszeniu: https://www.olx.pl/d/oferta/thule-bagaznik-na-hak-3-rowery-CID767-IDSrnX1.html
Ktoś potrzebuje przyczepę kempingową?

https://youtu.be/b-T87-Vb9a8

Franc

• całkiem inny wariat
  • Ponad 30 lat na poziomie
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #3 dnia: Marca 10, 2024, 09:43:45 pm »
Paczaj, żeby rower stał na kołach (bo może być wariant podwieszany na górną rurę ramy tylko i wyłącznie diamentową) oraz lepsze są chyba pałąki pomiędzy rowerami niż jeden pałąk od strony samochodu i ramionka trzymające - ale oba działają. natomiast trzeba unikać wynalazków które trzymają za suport (również dopasowane tylko do ram diamentowych).

Ja nigdy nie demontowałem fotelików i zawsze jeździły obok siebie (na moim starym bagażniku z pałąkami i na pożyczonym z ramionkami trzymającymi).
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800