Autor Wątek: Velo cały rok  (Przeczytany 3144 razy)

klubowy

• całkiem inny wariat
Velo cały rok
« dnia: Listopada 27, 2023, 12:33:42 pm »
Zima zawitała do Cieszyna.

Ja, nie wiem, co to jest sen.
Przeglądam forum, przez całą noc i dzień
Bo gdy admin wpadnie szał
Skasuje mi to com przeczytać bym chciał...

Jacekddd

• całkiem inny wariat
Odp: Velo cały rok
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 27, 2023, 06:59:20 pm »
Czerwony bolid Jakuba Mini Cab Bike. Czeka nas jeszcze trochę niespodzianek z udziałem tego velo.
Ale mnie kusi żeby się wygadać co się szykuje ale Właściciel ma absolutne pierwszeństwo.
To może być bardzo interesujący wątek.

Można sobie pooglądać go w akcji. Zobaczcie jak stabilnie jedzie, na równym wręcz płynie.
To jest najsilniejsze wrażenie jakie mam z ok 80km jazdy wspólnej w dwóch wycieczkach.

Ze spotkania w Krakowie:
https://youtu.be/bmyiaHZvAZg?si=z4cVmacM4KNL8_le

Z boku:

Z tyłu:

Quest XS 20kkm; 11 Podróży 6379Km; Bieganie;
http://www.sports-tracker.com/view_profile/jacekddd

Maciej K

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 28, 2023, 10:29:14 am »
Muszę przyznać, że Jacekddd swoimi pochwalnymi komentarzami na temat kaliskiej "mydelniczki"
próżność moją (jako konstruktora tejże) niewyobrażalnie PIEŚCI.
Za co mu tutaj podziękowanie składam.
Jednocześnie współczuciem  wściekłych i zawziętych krytykantów pojazdu mojego obdarzam.
A zwłaszcza "storma" (obecnie "natalke").
To chyba jakiś cud i  dla nich nie do pojęcia musi być fakt, że Jacekddd, posiadacz zachodniego, POPULARNEGO i niewątpliwie drogiego  VMa tak pozytywne opinie o zbudowanym w Polsce i ambitnie  krytykowanym na Forum pojeździe wyraża.
Mam też nadzieję, że nie wyczytamy tu zdania typu; "Ile Maciej K za tę reklamę płaci?"

Ubolewam też jednocześnie, że Kuba nadmiarem gotówki raczej nie grzeszy i na razie nie stać go
na drugi pojazd, który by jego długodystansowe i wyścigowe ambicje mógł zaspokoić.
(Ten zaś obecny rolę codziennego osiołka by pełnił).
Wszak 10 lub więcej kg pod tyłkiem MNIEJ ogromną różnicę robi.
A jak z opinii Jackaddd wynika "mydelniczka", mimo mało wyścigowych kształtów
także aerodynamikę ma dobrą.
Jak w wątku "Jeżdżę VM" napisałem, budowana wersja Sport powinna zachodnie wspaniałości
na trzech kołach zjadać.
Tak mi przynajmniej mój nos i moja intuicja (ambitnie wyszydzane przez "pracownika Kaczmarka" czy "doncia") podpowiadają.
Ubolewam także, że temat  VMów (w wątku "Jeżdżę VM" rozwinięty), który niezwykle mocno ludzi interesuje (od 3go.bm. w 25 dni prawie 3 tys wejść osiągnął),  takie niezwykle małe i jakby tchórzliwe odzwierciedlenie w realnym działaniu znajduje.
Zero pytań o jazdy próbne czy cenę.
Wiem, że większość odwiedzaczy tego wątku może mnie się brzydzić, ale to nie jest problemem,
aby New Red (do sprzedaży przeznaczony) w rękach lubianego raczej Kamila się znalazł i aby on w transakcjach wszelakich pośredniczyć mógł.
Gorzej będzie, gdy wspomniany w wątku "Jeżdżę VM" napalony na niego Niemiec kupi go.
Wtedy potencjalni polscy chętni stracą szansę na posiadanie VMa w cenie "polskiej".
Czyli w miarę przyzwoitej.
Na razie Niemiec milczy, gdyż w ostatnim mailu do niego napisałem, iż w Kaliszu niespodzianka na niego
czeka (Caba sport na myśli miałem) i aby mógł ją z godnością przyjąć, to powinien pampersa założyć
i środki uspokajające przyjąć. Gość chyba poczucia humoru nie ma, bo zamilkł.
Chciał też Cab Trika kupić.

p.s. Nie rozumiem zachwytów nad stabilną jazdą Caba i jego "płynięciem"?
Dla mnie te dwie kwestie są tak oczywiste, jak pierwszy stolec po porannej kawie.
« Ostatnia zmiana: Listopada 28, 2023, 10:39:13 am wysłana przez Maciej K »

klubowy

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 19, 2023, 07:04:50 pm »

Ja, nie wiem, co to jest sen.
Przeglądam forum, przez całą noc i dzień
Bo gdy admin wpadnie szał
Skasuje mi to com przeczytać bym chciał...

Jacekddd

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 31, 2023, 01:02:57 pm »
Walka z własnymi słabościami, z rozwiniętym układem wysokościowym, z masą niewątpliwie słuszną i wreszcie z pozostałymi uczestnikami. Widać rotację.
Życie użytkownika velomobila.

Dzięki Jakubie, odświeżam bo warto obejrzeć.
https://youtu.be/E_UJqIdIYB4?si=XrcgwN1fbIDi63ga

Quest XS 20kkm; 11 Podróży 6379Km; Bieganie;
http://www.sports-tracker.com/view_profile/jacekddd