Autor Wątek: Trenażer interaktywny Van Rysel In'Ride Direct 100  (Przeczytany 2170 razy)

robson97991

• kolarz na poziomie
Trenażer interaktywny Van Rysel In'Ride Direct 100
« dnia: Listopada 22, 2023, 06:08:02 pm »
W decathlonie pojawił się taki wynalazek:Trenażer interaktywny Van Rysel In'Ride Direct 100 . Zastanawiam się czy warto się w to ubierać i czy będzie pasował do mojej optimy z 20 calowymi kołami.
Robert

Chris

• wyczynowiec na poziomie
    • Mój kanał na YouTube
Odp: Trenażer interaktywny Van Rysel In'Ride Direct 100
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 22, 2023, 08:14:41 pm »
Raczej tak
Z tego co widzę to rozmiar tego trenażera nie jest jakiś duży więc w samą ramę wejdzie tylko, że tył będziesz miał wyżej niż normalnie bo wysokość trenażera jest pod 28 cali

Oczywiście jeśli chodzi o ten
https://www.decathlon.pl/p/trenazer-interaktywny-van-rysel-in-ride-direct-100/_/R-p-338332

No i oczywiście całą resztę klamotów do "symulacji" też musisz mieć.
"Nie da, to się wejść krokiem defiladowym po schodach"

robson97991

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 23, 2023, 08:07:26 pm »
Dzięki za odpowiedź. Zakupiłem jednak  ThinkRider X5 Neo Smart. Zamontowałem do roweru. Pasuje idealnie. Dziś czasu za bardzo nie było na testy ale dziesięć minut pokręciłem na tej zabawce. Na pewno muszę wyregulować przerzutkę. Ale uczucie dziwne jak pedałujesz a jednak stoisz.
Robert

Tehen

• całkiem inny wariat
  • Kolejarz forumowy
« Odpowiedź #3 dnia: Listopada 24, 2023, 08:27:40 am »
Po kilku dniach "chomikowania" od razu radzę zainwestować w wiatrak jak chcesz trochę bardziej siłowo pojeździć.
Zacząłem w tym tygodniu kręcić i trochę potu się wylewa.

Ja na razie na pionowo kręcę ale jest plan postawić poziomkę czyli jedyny słuszny rower ;D

Jak ogarnę co i jak to można się jakoś na Rouvy złapać na jakąś jazdę.

« Ostatnia zmiana: Listopada 24, 2023, 08:31:38 am wysłana przez Tehen »
Albo poziom i wygoda albo wydasz w cholerę kasy na różne kierownice i siodełka tylko po to żeby w końcu i tak kupić sobie rower poziomy.

robson97991

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #4 dnia: Listopada 24, 2023, 11:14:42 am »
Pokręciłem dziś godzinę. Wiatrak to jednak będzie konieczny. Ala opory jednak są kapke większe.
Robert

Jacekddd

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #5 dnia: Listopada 25, 2023, 12:37:19 am »
Kontynuacja z FB.

Ciekaw jestem na jakich mocach jeździsz na swoim rowerze na zewnątrz i stąd moje pytanie o moce na trenażerze. Ale oczywiście w warunkach domowych oddawanie dobrych mocy wymaga adaptacji, wentylacji i czego tam jeszcze.
Tak jak pisałem nie chodzi mi o jakieś ciężkie trenowanie tylko o wydajność twojego roweru tj. jaki jest szybki. Czyli patrząc na trenażer to jaką mocą normalnie jeździsz..

Podam mój przykład. Zastanawiam się nad pomiarem mocy w velo ale sobie obiecywałem, że nie będę go doinwestował z jednym może wyjątkiem. No więc mogę bazować tylko na krzywej mocy. Z tego by wynikało, że kiedy latem jadę z typową dla mnie prędkością w super warunkach drogowych po płaskim to podaję 114Wat. Na pewno podaję więcej ze względu na straty napędu, zawieszenia i konstrukcji ale jakaś orientacyjna wartość jest. A jak to wypada dla takiego poziomego roweru jak Twój ?

Quest XS 20kkm; 11 Podróży 6379Km; Bieganie;
http://www.sports-tracker.com/view_profile/jacekddd

robson97991

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #6 dnia: Marca 10, 2024, 06:22:31 pm »
Nie mam pojęcia jaką mocą na zewnątrz jeżdżę nie posiadam żadnych mierników. W domu to tak 130 Wat pokazuje aplikacja od trenażera. Ale jakieś efekty daje bo mniejsze zmęczenie po postawieniu Delfina na kołach odczułem.
Robert