Dorzucę swoje trzy grosze, bo też byłem zainteresowany zakupem. Udało mi się wypożyczyć rower na jazdę próbną circa 40 km, więc coś mogę powiedzieć. Wrażenia: przede wszystkim na mnie za mały, nadaje się na osobę wzrostu ok. 160-165 cm i praktycznie żadnej możliwości regulacji nie ma, więc zrezygnowałem(podobno zrobiony był na miarę dla obecnego właściciela, pasuje). Podniosłem tylko kierownicę, bo kolanami zawadzałem.
Plusy - rower faktycznie lekki, na pewno poniżej tych 15 kg, z potencjałem do solidnego odchudzenia jeszcze; do tego bardzo dobrze się prowadzi, stabilny (jazda bez rąk na kierownicy), a zarazem zwrotny. Wygląda na nieużywany - trochę rys na lakierze najwyraźniej od przechowywania, ale poza tym "stan magazynowy". Minus - mała możliwość dopasowania do siebie i klasa osprzętu.
W sumie więc powtarzam wcześniejsze obserwacje, z jednym ważnym wyjątkiem, na mnie właściciel zrobił bardzo dobre wrażenie. Nie próbowałem z nim pisać - mieszkam w tej samej dzielnicy, więc łatwiej było podjechać na miejsce.