Autor Wątek: Mirko Hannemann  (Przeczytany 9742 razy)

pajak_gdynia

• całkiem inny wariat
Mirko Hannemann
« dnia: Października 29, 2018, 11:51:16 pm »
I jego baterie Kolibri.. Czy ktoś miał do czynienia z tym wynalazkiem?

babba

• sympatyk na poziomie
  • **
Odp: Mirko Hannemann
« Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 15, 2024, 10:38:31 am »

Baterie Kolibri to stosunkowo nowy wynalazek, który cieszy się coraz większym zainteresowaniem ze względu na swoje innowacyjne podejście do technologii baterii. Oto kilka rzeczy, które warto wiedzieć na temat baterii Kolibri:

Technologia: Baterie Kolibri opierają się na technologii paliwa stałego, która różni się od tradycyjnych baterii zasilanych elektrolitem. Zamiast tego, baterie Kolibri wykorzystują reakcje chemiczne pomiędzy paliwem stałym a tlenem z powietrza do generowania energii elektrycznej.

Zalety: Baterie Kolibri oferują kilka korzyści w porównaniu do tradycyjnych baterii. Są one lżejsze, co jest istotne szczególnie w zastosowaniach, gdzie waga ma znaczenie, takich jak urządzenia elektroniczne noszone na ciele. Ponadto, baterie Kolibri mają potencjał na dłuższy czas pracy niż baterie litowo-jonowe.

Zastosowania: Baterie Kolibri mogą być wykorzystywane w różnych zastosowaniach, od urządzeń medycznych, przez elektronikę konsumencką, po militarną i przemysłową. Ich lekkość i długi czas pracy sprawiają, że są one szczególnie atrakcyjne dla producentów urządzeń przenośnych.

Dostępność: Pomimo zainteresowania technologią baterii Kolibri, ich powszechne wykorzystanie może być ograniczone przez dostępność i koszty produkcji. Obecnie baterie Kolibri są w fazie rozwoju i testów, a ich dostępność na rynku może być jeszcze ograniczona.

Jeśli interesuje Cię konkretna informacja na temat baterii Kolibri, warto zasięgnąć informacji u producenta lub innych osób, które miały bezpośrednie doświadczenie z tym wynalazkiem.

klubowy

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 15, 2024, 01:24:15 pm »
Kiedyś o nich czytałem, zainteresowanych odsyłam do artykułu: https://elektrowoz.pl/porady/baterie-kolibri-co-to-jest-i-czy-sa-lepsze-od-baterii-li-ion-odpowiadamy/

Ujmując skrótowo - jest to ściema, dodatkowo wcale nie nowa, bo w 2008r. podobno były gotowe do produkcji (a prawdopodobnie były to chińskie pakiety Li-Po w specjalnych obudowach.)

babba, z jakiej AI jesteś?

Ja, nie wiem, co to jest sen.
Przeglądam forum, przez całą noc i dzień
Bo gdy admin wpadnie szał
Skasuje mi to com przeczytać bym chciał...

miki11

• wyczynowiec na poziomie
  • M5 / Speedliner 'Blue Glide'
« Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 15, 2024, 03:57:34 pm »
Też odnoszę wrażenie, że czytam artykuł AI. Wszelkie nowinki z tym zakresie są mocno wyczekiwane przez wiele branż, chociażby samochodową. Więc jeżeli pojawi się coś sensownego w sensownej cenie, na pewno będzie o tym głośno.

szydziu

• całkiem inny wariat
    • Pilskie Bractwo Turystyki Rowerowej.
« Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 15, 2024, 08:22:44 pm »
babba jest z otomedipyly;)
Ktoś potrzebuje przyczepę kempingową?

https://youtu.be/b-T87-Vb9a8