Autor Wątek: INDIV Chopper  (Przeczytany 11786 razy)

Yin

• całkiem inny wariat
Odp: INDIV Chopper
« Odpowiedź #15 dnia: Października 29, 2009, 12:55:30 am »
Update i porcja nowych fotek, właściciel rowerka miał nowy koncept na tył więc rama została pocięta ( widział to kto dobrą ramę ciąć, barbarzyństwo ;) ) i przerobiona, koncept okazał się słuszny, przynajmniej wizualnie dla większości oglądających maszynę przed i po :).

F.O.R.E.S.T

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #16 dnia: Października 29, 2009, 09:19:49 am »
Yin, wiesz może co to za kierownica została użyta do konstrukcji? Jakaś "firmówka" od cruisera czy raczej "home-made"?  Szukam akurat czegoś gotowego do zaadoptowania do USS.

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #17 dnia: Października 29, 2009, 01:02:20 pm »
Firmówka, o nazwę musiał bym dopytać, ale jest to coś w stylu ACCENT CROSSROAD. Wygięcie kierownicy jest w miarę proste i można to zrobić nawet na starym kole od roweru,- im mniejsze tym bardziej ostre kąty można uzyskać. Warto też podłożyć zrolowany ręcznik pomiędzy rurę a obręcz dzięki temu rura się nie marszczy i unika się odbicia nypli w rurce kiedy gnie się na obręczach bezkomorowych.
Warto też zmierzyć szerokość drzwi przez które rower ma być przeprowadzany, żeby nie okazało się że kierownica jest np 5cm szersza niż drzwi - niby mała rzecz a irytuje :)

toft

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #18 dnia: Grudnia 15, 2009, 11:35:16 am »
Yin, nie orientujesz się czy ta firma z Siemianowic (od czoperka) robi jakieś elementy na frezarce pod zamówienie?

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #19 dnia: Grudnia 15, 2009, 08:55:03 pm »
Nie wiem, trzeba przedzwonić lub przejść się osobiście. Generalnie robią raczej projekty na większą skale ale spytać nie zaszkodzi. 

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #20 dnia: Marca 27, 2010, 12:16:06 pm »
Rower ukończony i na chodzie:

toft

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #21 dnia: Marca 27, 2010, 02:49:17 pm »
Bajerancki, wygląda jak motor w sumie... Ciekawe jak się jeździ... Akurat do niego byłoby gdzie i jak zabudować silnik elektryczny i mase baterii:)

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #22 dnia: Marca 27, 2010, 08:13:37 pm »
Jak na moje "oko", gdybyś tylny błotnik wykonanł na spęczarce, to lepiej zaokrąglało by to całość. Bardzo ciekawa koncepcja 3 cylndrów. :D  No i prosi się o jakiś znaczek "firmowy". Znajomy na motocyklu miał napis Harlej Dziadowski oczywiście pisany czcionką znanego producenta motocykli.  ;)
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #23 dnia: Marca 27, 2010, 10:31:28 pm »
Bajerancki, wygląda jak motor w sumie... Ciekawe jak się jeździ... Akurat do niego byłoby gdzie i jak zabudować silnik elektryczny i mase baterii:)

Takie jest podstawowe założenie by wyglądał jak motor ;). Co do jazdy - miałem okazję się przejechać kawałek, jest całkiem wygodnie choć rower jest na mnie za mały - ale to dlatego że konstruktor jest mniejszych gabarytów ode mnie i maszyna jest robiona pod jego wymiary. Silnik elektryczny jest brany pod uwagę w dalszych planach, na razie bez problemu jeździ na samych pedałach.

Jak na moje "oko", gdybyś tylny błotnik wykonanł na spęczarce, to lepiej zaokrąglało by to całość. Bardzo ciekawa koncepcja 3 cylndrów. :D  No i prosi się o jakiś znaczek "firmowy". Znajomy na motocyklu miał napis Harlej Dziadowski oczywiście pisany czcionką znanego producenta motocykli.  ;)

To nie moja maszyna, ja tylko wstawiam fotki. Autorem jest forumowicz INDIV, ale on rzadko tu zagląda więc czasem wrzucam fotki za niego.

Więcej fotek na: http://indivbike.blogspot.com/2009_11_01_archive.html
« Ostatnia zmiana: Marca 28, 2010, 12:24:21 am wysłana przez Yin »