Autor Wątek: Kółko do stabilizacji łańcucha - Nazca Pioneer  (Przeczytany 2477 razy)

slimaq

• sympatyk
  • *
Kółko do stabilizacji łańcucha - Nazca Pioneer
« dnia: Maja 04, 2017, 10:26:52 am »
Witam,
Po 6 latach jako szczęśliwy posiadacz poziomki Nazca Pioneer w czasie 5cio dniowego wyjazdu na majówkę co dzień coś mi w rowerze strzelało albo odpadało :). Pierwszego dnia okazała się że w kółku stabilizującym - napinającym łańcuch - https://www.nazca-shop.nl/en/idler-68-mm-with-15t-sprocket.html zrobiła się dziura w wewnętrznym kręgu i podczas pedałowania niesamowicie hałasuje. Musiałem zdemontować cały element aby móc jechać dalej.
Czy coś takiego jest do dostania w Polsce? Bo cena 200zł z przesyłką wygląda strasznie. Ewentualnie czy można ten element zastąpić innym. Jego brak powoduje pewne problemy w napięciu łańcuch co przekłada się na precyzję zmiany biegów oraz przytrzymywał rurkę osłaniającą łańcuch na miejscu - bez tego przesuwała się w kierunku zębatek a raz nawet się w nie wcięła.

Będę wdzięczny za pomoc.

aligatorpoczta

• wyczynowiec na poziomie
Odp: Kółko do stabilizacji łańcucha - Nazca Pioneer
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 04, 2017, 11:58:14 am »
Przytoczyć kółeczka od rolek lub wejdź na kolka.pl ja tam kupiłem za 5 zł wiec dasz radę  ;D tylko bez zębatki w środku
Czarne Swb  ful 26x26, Zielona żaba swb 20x26

Danielasty

• całkiem inny wariat
Odp: Kółko do stabilizacji łańcucha - Nazca Pioneer
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 04, 2017, 01:48:36 pm »
wersja hom majd edyszyn ;D