Autor Wątek: Poziomy tjuning  (Przeczytany 6626 razy)

dziura

• kolarz na poziomie
Poziomy tjuning
« dnia: Lutego 18, 2017, 07:21:33 pm »
Ehhh, człowiek nie jeździ zimą, to i głupie pomysły do głowy przychodzą ;)
Jakiś czas temu stwierdziłem że zdecydowanie chcę od życia czegoś więcej. Życie, z wielkim fochem co prawda, ale przystało na moje warunki. I tak narodził się chytry plan założenia tarczowego hebelka do mojej poziomicy. Niestety, twórca zawieszenia które miałem nie przewidział takiej możliwości, więc z przedniego koła ostał się ino błotnik. Btw, jak ktoś potrzebuje amortyzowanego widelca 20 cali na jednocalowych sterach bez gwintu, to Velotechnik ma kilka ostatnich sztuk na świecie.
I tak:
Amorek Grind Spinner
Hamulec+ tarcza Shimano XT
Piasta DT Swiss 240 32 dziury
Koło Halo EX3 i szprychy tegoż producenta.

Dodatkowo, dzisiaj wybrałem się na pierwszą dłuższą przejażdżkę od czasu złożenia tego wszystkiego do kupy. Zawadziłem o sklep z poziomkami i z głupia frant zapytałem właściciela o sakwy. Pamiętacie te Ortlieby które obfotografowałem dla Tomo? Okazało się że nadal leżą i łapią kurz, więc udało mi się je nabyć za śmieszne 90 funtów. Nowe kosztują 260... :o
Jestem spełnionym człowiekiem ;D

I gruchot w całej okazałości.

Mam pytanie przy okazji. Do założenia pozostał jeszcze nowy fotel od naszego kolegi Antonowitcha. Planuję dół dać trochę do przodu, żeby całość jeszcze bardziej odchylić od pionu.
Tak jest:

A tak chciałbym żeby było:

Nie obciąży to zbytnio widelca? W końcu kierownik swoje waży... ::)
Velotechnik Street Machine GT

AGA

• całkiem inny wariat
  • PRODUCENT TRAJEK
    • matixbike
Odp: Poziomy tjuning
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 18, 2017, 08:42:55 pm »
heh nie wszyscy w mieszkaniu trzymają kobietę  ;) fajniutki sprzęcik jaki masz kąt na sterach ? wydaje mi się trochę za agresywny ciekawe jak się bestia słucha  ;)
https://www.facebook.com/matixbike/timeline         - MATIX TRÓJKOŁOWIEC POZIOMY fat 1000W,48v, ,LIPO4 18AH przebieg- 2014-4860km sezon2015 -3740km,sezon2016-4456 przejechane

dziura

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 18, 2017, 09:56:50 pm »
heh nie wszyscy w mieszkaniu trzymają kobietę  ;) fajniutki sprzęcik jaki masz kąt na sterach ? wydaje mi się trochę za agresywny ciekawe jak się bestia słucha  ;)
Szczerze mówiąc nie mam zielonego pojęcia. Rower prowadzi się bardzo neutralnie, kierowanie jedną ręką nie jest problemem. Ten widelec był zresztą montowany jako opcja, więc chyba Niemcy wiedzieli co robią....
..albo i nie. Czas pokaże ;)

Gen

• sympatyk na poziomie
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 19, 2017, 08:04:31 am »
Nie obciąży to zbytnio widelca?
Przy takim przesunięciu fotelika, bardziej obawiał bym się dodatkowego znacznego ograniczenia manewrowości kierownicy.

zbiegusek

• kolarz na poziomie
  • http://www.zbychewka.pl
    • Pracownia ceramiki ZBYCHEWKA
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 19, 2017, 09:02:11 am »
I znaczącej zmiany optymalnego kąta Pomiędzy plecami, a nogą atakującą pedał w najsilniejszym momencie. Chyba na gorsze. A przecież jeździsz sporo po pagórkowatym terenie, więc szkoda byłoby stracić możliwość "wyciskania". :)
--
Pozdrrrawiam serrrdecznie!
zbYszek

szydziu

• całkiem inny wariat
    • Pilskie Bractwo Turystyki Rowerowej.
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 19, 2017, 11:47:52 am »
szkoda byłoby stracić możliwość "wyciskania". :)
Dorobi sobie zagłówek z uchwytem na ramiona ;)
Ktoś potrzebuje przyczepę kempingową?

https://youtu.be/b-T87-Vb9a8

woojtek1

• całkiem inny wariat
  • Optima Lynx
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 19, 2017, 06:58:53 pm »
Albo pasy czteropunktowe ;)

dziura

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 20, 2017, 11:50:01 am »
Albo pasy czteropunktowe ;)

Wypraszam sobie takie bzdurne pomysły. Myślę, że rzepy na koszulce będą absolutnie wystarczające ;)
A na poważnie- kilka osób w Edim ujeżdża Nasca Fuego. Tam siedzenie jest jeszcze bardziej płasko a jakoś nie słyszałem żeby ktoś kończył na bagażniku. I tak pewnie wszystko wyjdzie w praniu, w najgorszym razie zawsze mogę wrócić do oryginału.
Z ograniczeniem kąta skrętu też nie ma problemu. Kiera nawet teraz opiera się o siedzienie, a nowe ma dokładnie taką samą szerokość.
A tak w ogóle to nie mam zielonego pojęcia kto rozpuszcza te plotki o pagórkowatości Szkocji ;D Tu jest płasko jak w Holandii ;)

zbiegusek

• kolarz na poziomie
  • http://www.zbychewka.pl
    • Pracownia ceramiki ZBYCHEWKA
« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 20, 2017, 09:04:45 pm »
A na poważnie- kilka osób w Edim ujeżdża Nasca Fuego. Tam siedzenie jest jeszcze bardziej płasko a jakoś nie słyszałem żeby ktoś kończył na bagażniku. [...]
A tak w ogóle to nie mam zielonego pojęcia kto rozpuszcza te plotki o pagórkowatości Szkocji ;D Tu jest płasko jak w Holandii ;)
Ale być może suport miały wyżej tak, by kąt oparcie/suport był zachowany. :P
No a plotki o pagórkowatości, to twoje zdjęcia pomiędzy wierszami rozpuszczają. ;)
--
Pozdrrrawiam serrrdecznie!
zbYszek

dziura

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #9 dnia: Lutego 20, 2017, 09:27:34 pm »
No a plotki o pagórkowatości, to twoje zdjęcia pomiędzy wierszami rozpuszczają. ;)
To było przy granicy z Anglią, więc właściwie inny kraj, więc się nie liczy ;D

cody007

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #10 dnia: Lutego 27, 2017, 11:15:36 am »
  Najdłuższy dystans 06.06.2017 r