Autor Wątek: VeloMotion Scopa Mk2 patyk-rejser, FREJMSET, używany  (Przeczytany 3315 razy)

trajk-o-ciklista

• całkiem inny wariat
  • To recline is devine!
    • Rowerki, przyczepki, sakwy i bagażniki
VeloMotion Scopa Mk2 patyk-rejser, FREJMSET, używany
« dnia: Lutego 12, 2017, 08:14:12 pm »
Witam!

Mój kolega sprzedaje rowerek, bo niestety potrzebuje on pilnie gotówki, więc wszystkie swoje rowerki wystawił, i zobaczymy który najpierw pójdą ;)
On liczy że nie poziomy, ale no..jak znowu budżet powróci do normy, to sobie zamówi nową ramę, co za problem.

Rower znajduje się w Serbii, ale jako że ja często jeżdżę na trasie Serbia-Kraków, mogę go sprowadzić jakby było chętnych.
A konkretnie, następny przyjazd odbędzie się 25go Lutego. Potem dopiero w 2/2 Kwietnia.

Ramę zamówił około rok temu, i jak widzę w archiwum zdjęć dokumentalnych, 10. Marca 2016. rower został złożony u mnie na warsztacie, czyli full profeszonał montaż u twórca ;)

Jest to rama w rozmiarze S, pomalowana na ładną perłową biel z lakierem na błysk (osoby które miały przyjemność zobaczyć mój osobisty, już nie aktualny, rowerek, o to ten sam kolor)
(biała z szarym brillantem, więc na ciemnym świetle ciągnie na szaro, a na słońcu błyszczy się na perłowo, 4 warstwy proszku,
dziś dopłata na taki kolor wynosi +50?, gdyż w standardowej cenie frejmsetu, 500?, są jedynie odcienie RAL w dwóch warstwach proszku)

Założony na niej jest fotelik w rozmiarze M, ponieważ kolega ma 175cm wzrostu, z nieco dłuższymi plecami, i fotelik S okazał się za krótki.
W każdym razie, na fotelik i rower wpasują się osoby o wzroście od 170 do 180-pare, a w okolicach 170 i mniej już na pewno z fotelikiem S jako odpowiednim.
Jest to regularna rama (nie HD) więc wagowo gwarantowana do 80kg obciążenia. (HD jest do 120)

Kolega na nim przejechał łącznie 2500km, a 500km temu założył nową kasetę i łańcuch, oraz używane koła Mavic 700c,
ponieważ kombinował różne rozwiązania, i najpierw miał na kołach 26" a stąd i pivoty do V-brake na ramie.
Obecnie jest na szosowych szczękach, ale rama jest kompatybilna także z V-brake do koła 559, oraz hamulców tarczowych z tarczą 160mm z tyłu, więc jakby przyszły właściciel też coś tego rodzaju kombinował, to droga wolna.
Choć powiem że w taka szosowa edycja to moja ulubiona, i ja bym tu nic nie zmieniał.

Osprzęt to:

- Korba Truvativ Elita z blatami 50-39-24
- Kaseta 11-34, 10rz, chyba jakiś SLX o ile dobrze widzę.
- Manetki Shimano Dura Ace bar-end, prawa  na index na 10rz (nie ma opcji przełączenia na frykcje)
- Przerzutka tył XT770, przód Ultegra triple.
- Klamki Avid SD7
- Hamulce Campagnolo Veloce
- Łańcuch KMC
- Koła Mavic Aksium Race
- Opony po 500km Vittoria Zafirro 25mm
- Widelec karbonowy z alu sterówką
- Fotelik szklano-epoksydowy Steintrikes, z pokrowcem Ventisit comfort

Nie wiem ile dokładnie waży, ale szacowałbym na ok 12-12.5kg

Rower jest używany, nosi ślady normalnego użytkowania.
Części niektóre założone nowe, a niektóre używane w bdb stanie, a wszystko bez potrzeby żadnego wkłady na start, siadać i jeździć.

Cena jaka go interesuje to 850?, czyli około 3655 Zł

Jakby co, to pisać śmiało, w wątku lub na pryw.

Poniżej real-foto sprzedawanego roweru, a na FB stronie VeloMotion znajdziecie mnóstwo innych.

Pozdrawiam :)

« Ostatnia zmiana: Czerwca 06, 2017, 02:59:52 am wysłana przez trajk-o-ciklista »
Igor

~o
~ \-/\-
(o)^(o)

VeloMotion recumbents
Igorova Ciklo Garaża

------------------

Franc

• całkiem inny wariat
  • Ponad 30 lat na poziomie
    • Moje zdjęcia rowerów
Odp: VeloMotion Scopa Mk2 patyk-rejser, kompletny rower, używany
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 12, 2017, 10:41:29 pm »
Wystaw na bentokaz.com
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

trajk-o-ciklista

• całkiem inny wariat
  • To recline is devine!
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 13, 2017, 02:47:38 am »
Wystaw na bentokaz.com

Wystawić to można, ale jak to cholerstwo tak w całości wysłać gdyby chętni? Taniej chyba będzie polecieć do Paryżu z rowerem ;D
A i boję się tam zaglądać, jak i na Ligfiets, bo jeszcze być coś przywiózł z powrotem ;D
Igor

~o
~ \-/\-
(o)^(o)

VeloMotion recumbents
Igorova Ciklo Garaża

------------------

trajk-o-ciklista

• całkiem inny wariat
  • To recline is devine!
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 06, 2017, 02:59:24 am »
Kolega nadal sprzedaje, ale tylko frejmset, bo rozebrał i sprzedał części.
Czyli rama + fotelik + Ventisit 3cm, za 1900Zł. (cena nowego zestawu takiego to 2700zł)
Mogę przywieść do Krakowa już w następnym tygodniu.
Igor

~o
~ \-/\-
(o)^(o)

VeloMotion recumbents
Igorova Ciklo Garaża

------------------