Autor Wątek: Kupię pozioma  (Przeczytany 5821 razy)

Danielasty

• całkiem inny wariat
Kupię pozioma
« dnia: Grudnia 20, 2016, 03:25:51 am »
Witam ja tak niecodziennie bo. Kupię poziomkę swb może byś ASS ale bardziej USS 20x26 chociaż z amortyzacją na tyle, nie musi być w super stanie i mało ważyć, bądź jak ktoś ma to frame seta

bądź cruzbike również tył amortyzowany

bądź coś takiego jak Yin miał FWD Zoxa
wszystko pod wzrost 185cm

a teraz najlepsze, z wysyłką do Anglii :)

fdx

• całkiem inny wariat
Odp: Kupię pozioma
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 20, 2016, 07:51:21 am »
Mogę coś znaleść. Z wysyłką do Anglii też nie powinno być problemów. Okreśł budżet - koszty wysyłki 50-100 euro w zależności od tego gdzie znajdę, jakiego kuriera itd. Czasem z Holandii sprzęt muszę wysłać do Polski by z tamtąd kolejnym kurierem posłać na wyspy.
Poziomka... bo ostre koło jest zbyt mainstreamowe...

Danielasty

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 25, 2016, 09:45:42 pm »
bardziej mi coś chodzi może o domową kosntrukcję niż tą sklepową, bo są np u nas poziomki fluxy i optimy ale za używkę 2 tys funtów ;/ Myslałem o czymś do 1000 polskich złotych, nawet nie musi być ładna i lekka, byle jeździła :)

przenikanie

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 25, 2016, 10:08:04 pm »
Myslałem o czymś do 1000 polskich złotych, nawet nie musi być ładna i lekka, byle jeździła :)

???  A po co ci poziomka ciężka i brzydka?  Ani to wygląda ani jeździ. A nie lepiej w Niemczech się rozejrzeć albo popytać kogoś stamtąd? Niemcy za nic mają używki.  Markowy sprzęt wyrzucają na wystawkę albo oddają na szrot. 
Hase Kettwiesel delta trike 72V / 2kW
Hase Kettwiesel delta trike 60V / 1kW

Danielasty

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 26, 2016, 03:35:07 pm »
patrzałem głównie na angielskim ebayu to tutaj tak jak mówię, ceny to masakrsa, np flevo ten łamany frame set 1100 funtów... używek nie ma , w mieście którym mieszkam, mam problem by nawet spawacza znaleźc by coś wymodzić samemu. Polska pod względem majsterkowania wręcz jest super wyposażona. dla ciekawostki. Tutaj nawet mebli nie da się zrobić samemu bo ... nie ma desek w sklepie ;D a rury znaleźć ...

cody007

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 27, 2016, 02:57:03 pm »
Zajrzyj tutaj http://www.ligfiets.net/advertisement  - kończę remont optima cheetah od fdx . Zrobiłem już pierwsze loty i jestem mega zadowolony . Mam też trójkołowca ale optima jest lepsza , wysokość korby jest idealna .

« Ostatnia zmiana: Grudnia 27, 2016, 05:21:08 pm wysłana przez cody007 »
  Najdłuższy dystans 06.06.2017 r

fdx

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 27, 2016, 07:37:03 pm »
Jaki masz wzrost?

Mam u siebie batavusa relaxx  z nexusem 7. moglbym ci go wysłać.  Dobry rower na poczatek przygody z poziomkami. łatwy do opanowania i wygodny.
Ale nie amortyzowany...

Myślę także nad sprzedażą swojego condora 2x26 zmodyfikowany na wzrost od 170cm z wysyłką zmieściłby się w 500 euro.

Eentualnie mogę poszukać czegoś innego.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 27, 2016, 07:42:26 pm wysłana przez fdx »

fdx

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 31, 2016, 05:05:55 pm »
Mam na oku optime dragon. Do remontu. Brakuje tylnej opony, transmisji... Ale powinna byc tania. Mozliwe ze zmiesci sie w 1000zl z kosztami wysylki.

Danielasty

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 01, 2017, 03:54:18 pm »
ta optima jest mega :) czegoś właśnie takiego szukam. a Jeżeli chodzi o Twój poprzedni post to z poziomkami mialem już do czynienia,, jeździć umiem, nawet budować i przerabiać :)

fdx

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 01, 2017, 08:00:49 pm »
Rower wstepnie dogadany. Wyslalem pw. Cena bylaby 1000zl plus wysylka 160. Za taka cene to naprawde okazja.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 01, 2017, 09:37:21 pm wysłana przez fdx »

toudi333

• wyczynowiec na poziomie
  • PIŁA
« Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 02, 2017, 06:59:18 am »
fdx wspomniałeś wcześniej o condorze może więcej szczegółów? mam Optimę dragona którego chętnie zamienię na "większe koła" ewentualnie sprzedam.

fdx

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 02, 2017, 09:35:45 am »
Nad zamiana raczej nie myslalem. W tej chwili mam w stajni batavus relax, condora, pionowa.szosowke, pionowa hybryde, skladaka duzego, malego, robie szybką szosową poziomke i trajke (a nie liczylem jeszcze rowerow reszty rodziny...) Zaczyna sie robic tloczno

roberts

• sympatyk
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 02, 2017, 06:16:56 pm »
czy condor nadaję się na jazdę po szutrach, w miarę dobrej jakości drogach leśnych itp ? do śmigania po szosie posiadam lowracera na cienkich oponkach ale nim wjazd na jakikolwiek luźne podłoże kończy się momentalną wywrotką, zastanawiałem się czy np. 26 calowe koła na oponach od MTB coś by w tym temacie zmieniły

fdx

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 02, 2017, 06:49:55 pm »
tak nadaje się. ma resorowanie z przodu i z tylu. kwestia przyzwyczajenia by utrzymac rownowage - na górskim jednak łatwiej ale daje rade spokojnie. Ja mam dodatkowo silnik z przodu wiec napęd na oba koła dodatkowo pomaga.