Wlasnie ukonczylem prototyp mojej pierwszej poziomki (LWB)
na tyla aby zrobic jazde probna.
Ze sterowaniem juz sobie poradzilem, po kilkukrotnym spawaniu i ponownym cieciu calej konstrukcji.
Na probnej jezdzie rower prowadzi sie wygodniej niz normalny pionowy (nie trzeba sie do niczego przyzwyczajac). Kat nachylenia glowki ok 68', trail ok 6cm, oba kola 26", kierownica posredniapomiedzy siedzeniem a glowka, naped przy pomocy drazka.
Problem mam jedynie z konstrukcja siodla.
Problemy wynikaja ze zbyt niskiego posadowienia suportu (30 cm) w stosunku do plaszczyzny siodla (63 cm).
Poczatkowo skonstruowalem wygodny fotelik z gietych rurek
przeznaczony do plecionki z paskow. Przy probnej jezdzie okazalo sie ze nie da sie pedalowac gdyz w pozycji dolnej uda zawadzaja o brzeg fotelika.
Pocialem siodelko tak ze dlugosc siedziska skrocilem do 21 cm. Niby teraz jest dobrze podczas jazdy ale gdy chce spuscic nogi na ziemie to nadal uda opieraja sie o rurki co jest bardzo niewygodne.
Chcialem juz kupic gotowe siodlo z
http://www.sklep.poziome.pl ale nie jestem pewien czy przy mojej roznicy poziomow pomiedzy suportem a siodlem nie bede mial tych samych problemow.
Dochodze juz do wniosku ze jedynym pewnym rozwiazaniem bedzie zastosowanie siodla od roweru lub motoroweru, jedynie oparcie wykonam samodzielnie.
Czy mozecie mi cos w tym temacie doradzc?
Chcialem zalaczyc zdjecia ale niestety na tym forum mimo ze jest to opisane w Pomocy brak jest opcji dodawania zalacznikow. mozna niby wstawic img ale nie mozna go wstawic z wlasnego dysku tylko z jakiejs strony internetowej a ja zadnej swojej strony nie posiadam.