Autor Wątek: Low Baron w wersji z tylną amortyzacją...  (Przeczytany 171140 razy)

tomek70

• całkiem inny wariat
Odp: Low Baron w wersji z tylną amortyzacją...
« Odpowiedź #75 dnia: Lipca 14, 2016, 03:13:37 pm »
Jeśli chodzi o tanie amortyzatorki. Kiedyś aby zniwelować bujanie bo amortyzator ustawiam zawsze tak aby był mięki, założyłem obok amortyzatora hamulec opadania taki meblowy jakiś czas działało świetnie, pięknie tłumił bujanie potem zaczął z niego wyciekaç olej. Ale jak by zastosować od starych pralek taki metalowy to by miało szansę działać tylko trzeba by to dać do tokaza żeby stoczył mu obudowę, bo pieruńsko ciężka jest, lub ewentualnie sprężynę gazową z klapy jakiegoś autka . Tak to wyglądało
« Ostatnia zmiana: Lipca 14, 2016, 03:16:09 pm wysłana przez tomek70 »

LowRider

• całkiem inny wariat
  • Motorem postępu jest lenistwo.
« Odpowiedź #76 dnia: Lipca 14, 2016, 03:17:15 pm »
niegłupie tylko że to szosówki trudno mi będzie coś już włożyć. Myślałem o pasku takim jakim ściąga się towary z klamrami. Takie pomarańczowe tylko mniejszych rozmiarów oczywiście. Bardzo trudno to przeciąć nożem czy przebić gwoździem a jest jednak miękkie. Z tym tłumikiem też nie głupie, może spod maski samochodowej taki użyć...
« Ostatnia zmiana: Lipca 14, 2016, 03:19:20 pm wysłana przez LowRider »

LowRider

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #77 dnia: Lipca 14, 2016, 06:17:53 pm »
A jakby dać amortyzator z motocykla np z wski. Na pewno sztywniejszy i nie buja tak a jednak na dołku zamortyzuje...

aligatorpoczta

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #78 dnia: Lipca 14, 2016, 06:29:29 pm »
A jakby dać amortyzator z motocykla np z wski. Na pewno sztywniejszy i nie buja tak a jednak na dołku zamortyzuje...
kup jaki kolwiek powietrzny i będziesz miał regulację miekko/twardo na alle.... Dostaniesz za fajne pieniądze ja kupiłem swój za 200 z wysyłka i jestem zadowolony
Czarne Swb  ful 26x26, Zielona żaba swb 20x26

LowRider

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #79 dnia: Lipca 14, 2016, 07:41:39 pm »
Znalazlem nowke Shimano Nexus 8 SG-C6000 za 469 zl. Chyba sie oplaca... Niezla cena.

aligatorpoczta

« Odpowiedź #80 dnia: Lipca 14, 2016, 08:08:52 pm »
Znalazlem nowke Shimano Nexus 8 SG-C6000 za 469 zl. Chyba sie oplaca... Niezla cena.
mam kumpla speca od wszelakiej mechaniki i twierdzi za 7 jest bardziej wytrzymała od 8 ze to nie te same materiały w 8 zastosowane są gorsze

LowRider

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #81 dnia: Lipca 14, 2016, 08:12:55 pm »
To zalozmy, ze wezme N7, to w takim razie, zebym osiagnal te sama predkosc na ostatnim biegu to moze mniejsza zebatke dac na piaste? Nie zalezy mi tak na pierwszych biegach jak na ostatnich. Po miescie dam rade na mniejszej z przodu.

Poczytalem troche opinii serwisowych. Masz racje. N7 lepszej jakosci i lepiej rozlozone przelozenia.

Jeszcze jedno pytanie. Czy do piast tego typu musza byc manetki tez tylko do tego rodzaju piast czy moga byc z klasycznej kasety, czy jednak inny jest skok linki? Bo nic innego chyba tam sie nie dzieje. Jedynie skok linki mi donglowy przychodzi.
« Ostatnia zmiana: Lipca 14, 2016, 09:41:04 pm wysłana przez LowRider »

aligatorpoczta

« Odpowiedź #82 dnia: Lipca 14, 2016, 09:58:01 pm »
To zalozmy, ze wezme N7, to w takim razie, zebym osiagnal te sama predkosc na ostatnim biegu to moze mniejsza zebatke dac na piaste? Nie zalezy mi tak na pierwszych biegach jak na ostatnich. Po miescie dam rade na mniejszej z przodu.

Poczytalem troche opinii serwisowych. Masz racje. N7 lepszej jakosci i lepiej rozlozone przelozenia.

Jeszcze jedno pytanie. Czy do piast tego typu musza byc manetki tez tylko do tego rodzaju piast czy moga byc z klasycznej kasety, czy jednak inny jest skok linki? Bo nic innego chyba tam sie nie dzieje. Jedynie skok linki mi donglowy przychodzi.
manetki są dedykowane (40zł) i inną nie obsłużysz a zębatkę najmiejszą to 16z dostaniesz na niej i 48 z przodu to jak masz nogę to 50 dych polecisz

LowRider

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #83 dnia: Lipca 14, 2016, 10:05:54 pm »
Mociumpel radzil przod 50/34 a tyl 19.  Druga sprawa - nie lubie tych manetek w chwycie, tzn tych obrotowych. Dla mnie niewygodne.

Mowiles zeby Go nie sluchac ale jakos slowa jego jak wiersz poety wkradaja sie w serca meandry...
« Ostatnia zmiana: Lipca 14, 2016, 10:08:19 pm wysłana przez LowRider »

aligatorpoczta

« Odpowiedź #84 dnia: Lipca 14, 2016, 10:09:22 pm »
Mociumpel radzil przod 50/34 a tyl 19.  Druga sprawa - nie lubie tych manetek w chwycie, tzn tych obrotowych. Dla mnie niewygodne.
są normalne ale ciężko dostać też nie lubiłem obrotowych ale jak zacząłem używać przez nexusa właśnie okazały się całkiem całkiem

LowRider

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #85 dnia: Lipca 14, 2016, 10:16:34 pm »
Znalazlem z klasycznymi dzwigienkami manetki do Nexusa. Jeszcze zobacze...

oblivion

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #86 dnia: Lipca 14, 2016, 10:23:21 pm »
A ja odwrotnie, właśnie będę zmieniał na obrotową manetkę :)

aligatorpoczta

« Odpowiedź #87 dnia: Lipca 14, 2016, 10:23:45 pm »

Mowiles zeby Go nie sluchac ale jakos slowa jego jak wiersz poety wkradaja sie w serca meandry...
chyba się nie obraził ze zadowolony jestem z jego porad :)

LowRider

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #88 dnia: Lipca 14, 2016, 10:30:58 pm »
Bede niedlugo jechal do Gdyni na serwis to moze kolege Aligatora odwiedze. Nie wiem tylko co ma aligator z poczta wspolnego?

Do Sanoka tez tylko nie wiem kiedy jeszcze... Kolega bedzie mial urlop a ja juz niestety po urlopie...  :-[
« Ostatnia zmiana: Lipca 14, 2016, 10:38:25 pm wysłana przez LowRider »

aligatorpoczta

« Odpowiedź #89 dnia: Lipca 14, 2016, 10:39:29 pm »
Bede niedlugo jechal do Gdyni na serwis to moze kolege Aligatora odwiedze. Nie wiem tylko co ma aligator z poczta wspolnego?
taki email i wszędzie tak mam by pamiętać :) jeszcze 500m ode mnie Pająk mieszka