Autor Wątek: Trajka - poszukuję wykonawcę  (Przeczytany 3338 razy)

Mazur62

• sympatyk
  • *
Trajka - poszukuję wykonawcę
« dnia: Czerwca 02, 2016, 01:02:27 pm »
Chcę zbudować trajkę i poszukuję wykonawcę  trajki z amortyzowanym kołem tylnim (najlepiej bez osprzętu) z woj. śląskiego.
Rama aluminiowa. Fotel ma być trochę wyżej niż w "tradycyjnych" trajkach - bardziej chodzi mi o komfort podróżowania niż niski środek ciężkości Mile widziane wszelkie podpowiedzi.
Po namyśle wcale już nie jestem pewien czy rama aluminiowa czy stalowa
« Ostatnia zmiana: Czerwca 02, 2016, 04:53:48 pm wysłana przez Mazur62 »

przenikanie

• wyczynowiec na poziomie
Odp: Trajka - poszukuję wykonawcę
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 03, 2016, 06:10:45 am »
Niski środek ciężkości ma sens. W rowerze pionowym trójkolowiym takim inwalidzkim możesz na zakrętach balansować ciałem  a w trajce nie. Przy większych prędkościach na skręcie trajka staje dęba.  Sprawdzone między innymi w matixie. Podwyższysz środek ciężkości i leżysz z przewrotką.  Aluminiowe konstrukcje są trochę lżejsze ale są sztywne, nie pracują ale lubią pękać. Znam kogoś  ze Śląska ale on robi tylko ze stali. Jak chcesz to go mogę zapytać. Ja się mechaniką nie bawię tylko elektryką.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 03, 2016, 06:16:42 am wysłana przez przenikanie »
Hase Kettwiesel delta trike 72V / 2kW
Hase Kettwiesel delta trike 60V / 1kW

andrej

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 03, 2016, 07:13:55 pm »
Zapraszam na zlot do Bełchatowa. Będzie pewnie kilka trajek.

przenikanie

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 04, 2016, 12:32:14 am »
Chętnie odwiedzimy zlot. Za mały busik, żeby przewieźć 2 porządne e-trajki reprezentujące Łódź, ale jedna porządna się zmieści, a druga to będzie miniaturka. Właśnie skończyłem tam elektrykę, została jeszcze tylko mała poprawka ramy.
Hase Kettwiesel delta trike 72V / 2kW
Hase Kettwiesel delta trike 60V / 1kW

AGA

• całkiem inny wariat
  • PRODUCENT TRAJEK
    • matixbike
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 04, 2016, 05:43:27 am »
Niski środek ciężkości ma sens. W rowerze pionowym trójkolowiym takim inwalidzkim możesz na zakrętach balansować ciałem  a w trajce nie. Przy większych prędkościach na skręcie trajka staje dęba.  Sprawdzone między innymi w matixie. Podwyższysz środek ciężkości i leżysz z przewrotką.  Aluminiowe konstrukcje są trochę lżejsze ale są sztywne, nie pracują ale lubią pękać. Znam kogoś  ze Śląska ale on robi tylko ze stali. Jak chcesz to go mogę zapytać. Ja się mechaniką nie bawię tylko elektryką.

no spoko teoria z tym balansowaniem  ;) na każdej trajce da się balansować ciałem wymaga to trochę wprawy i ćwiczeń i oczywiście trzeba zapomnieć o pozycji sztywnej na dyra(wtedy lecisz na pysk jak nic)
środek ciężkości przecież mona regulować na przykład Matix ma taką możliwość
ramy alu owszem pękają ale tylko dla tego ze większość robi je z pa 38 i spawają to spawacze ze średnią znajomością spawania alu
naprawa ramy alu tez jest bardziej kłopotliwa i lepiej takiej się pozbyć od razu

dobrej klasy rama raczej rzadko strzeli a jest to wynikiem eksploatacji nie zgodnej z przeznaczeniem

pewnie znacie konstrukcje Jarka Roli perfekcyjnie obliczona i wytestowana trajka nie słyszałem żeby tam coś pękało a już ich trochę po świecie jeździ
 racja wpadnij na zlot to sie trochę doszkolisz i zobaczysz na pewno ciekawe konstrukcje ,dopasujesz sie i będziesz miał możliwość znaleźć odpowiednia konstrukcje dla swoich potrzeb  ;)
https://www.facebook.com/matixbike/timeline         - MATIX TRÓJKOŁOWIEC POZIOMY fat 1000W,48v, ,LIPO4 18AH przebieg- 2014-4860km sezon2015 -3740km,sezon2016-4456 przejechane

DEDAL

• sympatyk na poziomie
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: Lipca 19, 2016, 09:22:15 pm »
Witam,
czy posiadasz szkic, wymiary trajki jaką chciałbyś wykonać? Myślę, że mógłbym Ci pomóc w tym temacie.