Autor Wątek: Czwartek - 26 maja 2016? (Warszawa i okolice)  (Przeczytany 3203 razy)

storm

• Gość
Czwartek - 26 maja 2016? (Warszawa i okolice)
« dnia: Maja 24, 2016, 07:08:59 pm »
Ktoś ma ochotę gdzieś pojechać gdzieś dalej może? Licze na jakiś dystansik >100km ;)

Tehen

• całkiem inny wariat
  • Kolejarz forumowy
Odp: Czwartek - 26 maja 2016? (Warszawa i okolice)
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 24, 2016, 09:52:08 pm »
Ja się zastanawiam żeby gdzieś w czwartek pokręcić tyle że u mnie wszystkie planowane trasy mają stosunek asfaltu do dróg gruntowych 3:2.
Ty pewnie tylko asfalt...
« Ostatnia zmiana: Maja 25, 2016, 04:41:26 pm wysłana przez Tehen »
Albo poziom i wygoda albo wydasz w cholerę kasy na różne kierownice i siodełka tylko po to żeby w końcu i tak kupić sobie rower poziomy.

storm

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 25, 2016, 05:59:15 am »
@Tehen - drogi gruntowe nie są najlepsze dla roweru - no chyba, że masz tam fulla i to takiego ekstra...
Ja amortyzaji nie mam, poza tym baaardzo mi szkoda oponek Durano (99 za sztukę) jak i dętek (18.xy za sztukę). :[
Poza tym zależy mi na pokonanie dystansu - a nie terenu ;) Na teren to ja bardzo chętnie, ale jak będę miał czym (czyt: MTB/ATB) :D

Możemy się gdzieś styknąć po drodze i polecieć po asfalcie. Ja w niedzielę wracałem po DK50 i wcale tak źle nie było ;)

lechulysy

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 25, 2016, 07:19:47 am »
Cześć
nie wybiorę się tym razem, ale mogę polecić poniższą trasę - z kuzynem jechaliśmy w ostatnią sobotę późnym popołudniem i tu specjalnie dla storma: "asfalty pierwsza klasa nie to co u nas na mazurach :(" powiedział na koniec kuzyn; ruch samochodowy niski;
https://ridewithgps.com/trips/9067266

żeby było dłużej możecie wysiąść w Nowe Dębe Wielkie i stamtąd drogą na południe od DK2 dojechać do Cegłowa (Dębe Wielkie > Chrośla > Bykowiska > Gamratka > Mińsk > Barcząca > Cegłów)
pociągi w stronę Siedlec macie praktycznie co godzinę - koszt 15 zł / 10 zł
Leszek