Autor Wątek: Lampki rowerowe (m.in. X2)  (Przeczytany 3136 razy)

bloodyopel

• sympatyk na poziomie
  • **
Lampki rowerowe (m.in. X2)
« dnia: Lutego 05, 2016, 09:44:16 pm »
Jako że widzę zainteresowanie lampką X2 spore a mam akurat taką na sprzedaż  ;D to wrzucam tu:

1. Lampka klon solarstorma X2. Usunięta jej największa bolączka - odprowadzanie ciepła, poprzez wprasowanie solidnych miedzianych piguł. Teraz nic się wewnątrz nie przegrzeje ;) rówież dobra baza do dalszych modów z podnoszeniem mocy. Zasilanie 2s ale 12V też pewnie bez problemu pójdzie (przetestuję). Lampka przejechała się na kierownicy dosłownie jeden raz.

Cena: 60zł

2. Mniejsza lampka z jedną diodą. Tu zaletą jest zasilanie 1-2s. Z powodzeniem zmieniałem w takiej wtyk na USB i działa bardzo ładnie zasilana z powerbanku.

Cena: 39zł

Wysyłki wg. cennika PP

aligatorpoczta

• wyczynowiec na poziomie
Odp: Lampki rowerowe (m.in. X2)
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 06, 2016, 06:51:10 am »
Czy ten klon jest z zasilaniem czy jak.I czy możesz wysłać na paczkomat za pobraniem.Bo nie mam innej możliwości kupna
Czarne Swb  ful 26x26, Zielona żaba swb 20x26

bloodyopel

• sympatyk na poziomie
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 06, 2016, 09:05:49 am »
Nie, lampki bez pakietów, sam zasilam swoje lampki w rowerze elektrycznym przez przetwornicę na 12V więc małe pakieciki były mi zbędne

AGA

• całkiem inny wariat
  • PRODUCENT TRAJEK
    • matixbike
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 07, 2016, 08:07:34 am »
sprawdzałem temperaturę na solarstorm i temperatura jest w granicach 30-35 st na obudowie
w w lecie jeżdżę na stroboskopie w dzień i nie zauważyłem jakiś większych różnic w temperaturze obudowy
co prawda w nocy nie używam 3 stopnia tylko 2 bo światła jest dość
jaką masz temperaturę  na tych securitach w oryginalnym wydaniu i po przeróbce ?
https://www.facebook.com/matixbike/timeline         - MATIX TRÓJKOŁOWIEC POZIOMY fat 1000W,48v, ,LIPO4 18AH przebieg- 2014-4860km sezon2015 -3740km,sezon2016-4456 przejechane

bloodyopel

• sympatyk na poziomie
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 07, 2016, 03:39:48 pm »
No właśnie w tym rzecz, obudowa letnia a w środku wszystko się gotuje bo diody są na cienkiej blaszce która wisi w powietrzu (zawieszona o obudowę tylko rantami) i nie ma jak z nich efektywnie ciepła odprowadzać. W takich lampkach chodzi właśnie o to żeby obudowa nagrzewała się jak najszybciej i paradoksalnie jak najmocniej - gdyż robi za radiator do LEDów; a przepływ powietrza załatwia jej chłodzenie

klubowy

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 07, 2016, 07:50:40 pm »
Co prawda to prawda, obudowa powinna robić za radiator, niestety większość chińskich wynalazków robiona jest po taniości. Ostatnio padła mi dioda w ultrafire właśnie przez kiepskie odprowadzenie ciepła. Nawet latarki (seria profesional) od Boscha mają podstawkę diody przykręconą do proszkowo malowanego aluminium... Zostaje tylko poprawić samemu;)
Ja, nie wiem, co to jest sen.
Przeglądam forum, przez całą noc i dzień
Bo gdy admin wpadnie szał
Skasuje mi to com przeczytać bym chciał...