Właśnie wróciłem z targów mam trochę zdjęć i kupę katalogów branżowych.
Jutro może uda mi się zamieścić fotorelację oraz zdjęcia ciekawych z mojego punktu widzenia ofert oraz opracowań w temacie.
Darmowe wejściówki były dostępne dla branżowców którzy zarejestrowali się do 20 listopada przez internet.
Szkoda że się nie spotkaliśmy Cyqlop bo krążyłem przez 2 dni od 9-17/16 po stoiskach.
Z uwagi na bardzo szeroki temat kompozytów można było spotkać wystawców z różnych dziedzin pokrewnych jak np. druk 3D wykorzystywany do prototypowania,
plotery CNC wycinające wykrojniki z prepregów carbonowych i maty szklanej. Dodatkowo można było obejrzeć pokaz skanowania modeli 3D , vacuum, LRTMu(z infuzją), zapoznać się z ofertą dostawców materiałów oraz narzędzi wypytać o właściwości materiałów oraz zobaczyć gotowe wyroby w postaci próbek. Polskie i zagraniczne instytuty badawcze z wielu uczelni prezentowały w postaci prezentacji i wykładów różne metody badania wytrzymałości kompozytów oraz książki tematyczne. Generalnie mnóstwo ciekawych tematów, ludzi, długich rozmów, ciekawych kontaktów. Mam nadzieję że kompozyty będą coraz częściej stosowane w budowie rowerów poziomych nie tylko foteli czy kufrów.
Bardziej ciekawe ujęcia foto szczegółowo opisałem pod zdjęciami w galerii G+.
Nie chcąc kopiować opisów i ponad 70 zdjęć wrzucam tutaj tylko niektóre.
Całość z opisami dostępne (dostęp publiczny bez rejestracji) pod tym linkiem:
https://plus.google.com/photos/106167472992324287038/albums/6222163521243243777?authkey=CPuoy_ufqf_AywECałość zostanie jeszcze uzupełniona materiałami filmowymi z prezentacji (między innymi zastosowania spienionej żywicy) przez Kamila Różańskiego od projektu Aventybike.
Dorzucę później jeszcze fotografię książki (vademecum wg. mnie) oraz kilku folderów.
Kilka zdjęć