Autor Wątek: optima lynxx  (Przeczytany 3196 razy)

woldopeper

• kolarz na poziomie
  • Challenge Mistral zwany Rudym
optima lynxx
« dnia: Października 15, 2015, 07:59:27 am »
witam
jak w temacie -czy ktoś wie może jak wygląda sprawa rozmiaru ramy w optimie  lynxx  ?
różne źródła różnie podają, a jeżeli ktoś korzysta z tego roweru to będę wdzięczny za informację.
pozdrawiam Waldek

woojtek1

• całkiem inny wariat
  • Optima Lynx
Odp: optima lynxx
« Odpowiedź #1 dnia: Października 15, 2015, 09:27:42 am »
fdx na takim pomyka....

pajak_gdynia

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #2 dnia: Października 15, 2015, 01:55:19 pm »
Jeździłem na Dragonie (z kierą chyba właśnie od LynxX, coby off-topa nie było :) ). Przy 184 rama właściwie była na styk, bomu dużo dalej by się nie dało wysunąć. Do ziemi tak właściwie też na styk, czyli liczę że minimum to będzie ze 175cm.
Ponieważ ramy są bardzo podobne, to zakładam, że i odczucia również. LynxX pewnie ma niższą granicę dolną wzrostu, bo fotelik ma znacznie niżej (z 5-10cm), pewnie będzie pasiło od ok 165cm.

Większym problemem jest fotelik, ciężej trafić. Ale zmiana fotelika nie jest aż tak wielkim problemem :P

Taka ważna uwaga.. Dragon był produkowany w rozmiarze L, ale przy standardowym wzroście nawet nie podchodź (pewnie minimum 195). Nie wiem, czy z LynxX też tak nie było (ale skoro Holandia.. to raczej tak)

woldopeper

• kolarz na poziomie
  • Challenge Mistral zwany Rudym
« Odpowiedź #3 dnia: Października 15, 2015, 07:46:43 pm »
dzięki Pajak
właśnie o to minimum mi chodził,żona moja głosem zadeklarowała:o ten to mi się podoba i tak sobie pomyślałem że może list do mikołaja trzeba napisać....  ale widzę że bez przymiarki się nie obędzie.
Dzięki za odpowiedź
pozdrawiam Waldek

fdx

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #4 dnia: Października 17, 2015, 05:32:27 pm »
Mam 172cm wzrostu i na lynxie spoko. chyba daloby sie go nawet odrobine skrócic.  Siedzenie jest nizej niz typowe krzeslo biurowe a kierownica nadsiodlowa dodatkowo ulatwia sprawe.
Poziomka... bo ostre koło jest zbyt mainstreamowe...