Trochę mi to nie pasuje do całości. Skoro trochę tekstu na stronkę wrzuciłeś plus jakiś tam cennik, raczej wygląda mi to na oficjalna ofertę a nie na załatwianie po "kolesiowemu". No ale co ja tam wiem.
Jedno jest pewne jeśli coś publikujesz to bierzesz za to odpowiedzialność, tłumaczenie że to na szybko i w ogóle, to tak się dzieci w przedszkolu tłumaczą, a nie ludzie dorośli, takie to wyssane z palca, ale jak chcesz to możesz w to wierzyć.
Na przyszłość jeśli chcesz kogoś tak surowo oceniać, zastanów się czy warto, czy sam sobie nie masz nic do zarzucenia. Czy rzeczywiście jesteś aż tak dobry.
AGA pokazał swój sprzęt a ty se tu zrobiłeś swój folwark i chyba po prostu zaniżasz poziom tego forum.
...kończąc , jestem też zalogowany na innym Amerykańskim forum, tylko że o pionowcach. Spotykają się tam ludzie którzy sprzedają swoje rowery na całym świecie, są lepsi i gorsi, ale takiej chamówy jak ty odstawiasz to jeszcze tam nie widziałem. Nikt nikomu nie zarzuca plagiatów(no bo jak można w nieskończoność wymyślać rower, trzeba by było chyba koło z siodłem zamienić miejscami, by być oryginalnym), wręcz nawet podsuwają swoje rozwiązania, tłumaczą jak zrobili to i tamto, bez względu czy mają do czynienia z amatorem czy PRO.
Kupując customy, rowery małej produkcji, kupuje się,prócz samogo roweru, także część, można powiedzieć, duszy budowniczego. Wiem jedno że napewno nie kupił bym niczego od Ciebie, bo otoczke jaką wokół siebie robisz to jest, łagodnie ujmując, dno, jeśli nie totalne dno...
I nie musi Ci pasować ! Jak mówiłem, zdanie może mieć każdy.
Ty, jak czytamy, masz swoje o spawie na rowerze którego jestem konstruktorem, strony gdzie to zdjęcie się znalazło, itd.. i masz na to pełne prawo.
Skrytykowałeś to co widzisz na tym zdjęciu, a ja potwierdziłem Ci racje.
Napisałem Ci jak było, i to nie tłumaczenie się, a po prostu powiedziałem dlaczego miałem to gdzieś.
Co rzecz jasna nie zmienia faktu że jest tak jak napisałeś.
I o to chodzi - jest krytyka, i tyle. Osoba krytykowana może się z krytyką zgodzić lub nie, może mu się ona podobać, lub nie.
Ale nie ma prawa na przykład, mówić że czyjaś krytyka jest chamstwem, jak to pięknie w jeżyku Polskim opisałeś, tak jaktwój szanowny kolega Aga.
Może to sobie myśleć, rzecz jasna, ale jednak to jawne forum, trzeba trzymać jakiś poziom przy wyrażaniu się na nim, prawda ?
To że na krytykę reaguje się z "kim ty kur..kurcze jesteś żeby oceniać?" to właśnie jest, jak szanowny kolega pisał gdzieś: "rodem z piaskownicy"
Co do kopiowania, o tym już pisaliśmy w tamtym wątku, a jeśli chcecie na ten temat, to możecie tam pisać.
Wszystko co na temat pożyczania pomysłów i Matixa miałem, to tam już napisałem. (szkoda że nie ma tam już zdjęć, bo było bardziej kolorowo)
Moje zdanie na ten temat jest jasne: jeśli jest produkt jedyny w swoim rodzaju na świecie, i ktoś sobie "pożyczy" z tego produktu żeby sobie zrobić taki sam czy podobny, jest to właśnie to.
Gdy robi to w celach komercyjnych, to jasne że to zwykła kradzież w celu robienia własnego zysku na cudzej pracy.
To jak gdyby ktoś na przykład wziął sobie fotelik do pozioma kupiony od Kaczmarka, i sobie zrobił z niego formę,
i potem zaczął sprzedawać to jako swój produkt, bez nawet pytania do oryginalnego konstruktora czy może zgodziłby się na takie coś.
Takich konkretnie przypadków na tym forum już było, a nawet od strony jego byłych pracowników (co jest w ogóle szczyt chamstwa)
Wątki te też byłe takie kolorowe jak ten.
Bo wiecie, trudno zrobić sobie samemu formę od podstaw, z jakimś swoim osobistym kształtem czy rozwiązaniem żeby się choć trochę wyróżniał.
Jak to mówi to przysłowie: mała kałuża, ale za to pełna krokodyli !