Autor Wątek: FULL FAT  (Przeczytany 41105 razy)

3x3

• wyczynowiec na poziomie
Odp: FULL FAT
« Odpowiedź #90 dnia: Października 15, 2015, 09:45:27 am »

Cóż, akurat poziomkami zajmuję się od 1999 roku i znam osobiście wszystkich starych wyjadaczy z branży.

Pierwszą poziomkę zrobiłem na początku lat 80-tych. Jestem stary, ale nie wyjadacz  ;D. I nie znamy się osobiście  ;).

AGA

• całkiem inny wariat
  • PRODUCENT TRAJEK
    • matixbike
« Odpowiedź #91 dnia: Października 15, 2015, 03:44:34 pm »
anton to się pochwal swoimi konstrukcjami powinno ich być dużo za tyle lat  ;D
https://www.facebook.com/matixbike/timeline         - MATIX TRÓJKOŁOWIEC POZIOMY fat 1000W,48v, ,LIPO4 18AH przebieg- 2014-4860km sezon2015 -3740km,sezon2016-4456 przejechane

DONCIO

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #92 dnia: Października 15, 2015, 04:27:24 pm »
antonowicz przeczytałem cały ten watek jeszcze raz i żaden z was konkretnie nie napisał co aga takiego przeskrobał
poza tym ze coś powiedział ze coś jest podobne 
Napisałeś ze jesteś starym wyjadaczem w dziedzinie poziomek ,może opiszesz na czym polega wina agi" zamiast powtarzać jak papuga po igorze"
« Ostatnia zmiana: Października 15, 2015, 07:31:45 pm wysłana przez DONCIO »

kaczor1

• całkiem inny wariat
  • www.kaczor2.blogspot.com
    • HPV Poland & Recumbent Bike
« Odpowiedź #93 dnia: Października 15, 2015, 07:49:15 pm »
Wpadnij Aga na zlot. Anton też wpadnie i pogadacie sobie przy browarze o tym kto i dlaczego ma fajniejszego rowera, bo na forum takie drapanie skończy się jedynie gangreną.
https://youtu.be/SxJASsVRRpQ ;)

trajk-o-ciklista

• całkiem inny wariat
  • To recline is devine!
    • Rowerki, przyczepki, sakwy i bagażniki
« Odpowiedź #94 dnia: Października 16, 2015, 04:32:10 am »
antonowicz przeczytałem cały ten watek jeszcze raz i żaden z was konkretnie nie napisał co aga takiego przeskrobał

Wątków jest wiele, więc trudno wszystko połapać gdy się tak wpada wprost do tej dyskusji.

Jak już pisałem w poście z dnia 27. Grudnia 2013. jako odpowiedź do Agi, nie będę już darmowym doradcą

"Gdy potem zajrzałem tutaj, i skumałem że twój główny cel ma charakter komercyjny,
(choć czytając teraz twój pierwszy post w tamtym wątku, było tego jak najbardziej widać nawet tam, tylko nie skumałem od razu)
to przestałem dawać swoje darmowe rady, bo wiedzy do celów komercyjnych nie dostaje się za darmo.
Przynajmniej nie ode mnie. A ba, nawet nie przestałem a skierowałem Cie do strony P.Elanda
i poradziłem "baw się tym, i sam skumasz o co mi szło"
To forum jest pełne wiedzy, i jeśli ktoś lubi dawać darmowe rady i pomagać w rozwoju kogoś z celem komercyjnym,
to proszę bardzo, przecież nikt nie broni."

tak że nie napiszę tutaj "słuchaj to i to jest źle" lub dodatkowo "ja bym to zrobił tak i tak"
Przecież  ta trajka to obliczenia pewnych fachowców, plus jego wymagania i potrzeby,
no więc co to w ogóle ktoś ma zaprzeczać obliczeniami fachowców.

Sprawa zaczęła się w tym wątku, więc zapraszam do czytania:  http://forum.poziome.pl/index.php?topic=2177.0
(tylko uwaga - trudno się tam czyta i rozumie postów Agi, bo [cyt]"morzna być"[/cyt] zaprzyjaźniony z klawiaturą, ale nie i z punktem 2. regulaminu ;) )

Niestety wspominanych "pożyczonych" zdjęć brak, bo Aga sobie pousuwał w międzyczasie.
I teraz może udawać że nie wie o co chodzi, i że Matix to jego myśl techniczna, i że nie próbował sprzedać "trajke z Norwegii",
którą jeszcze sam na oczy nie widział, i że nie sprzedawał je z pomocą zdjęć trajek Steintrikes.
A nie że, cytuję: "przy większej ilości zamówień jestem w stanie się dogadać z producentem"
"ta trajka to raczej obliczenia pewnych fachowców w tej branży plus moje wymagania i potrzeby może i podparta jakimś już rozwiązaniem istniejącym"

Pozdrafiam.

Igor

~o
~ \-/\-
(o)^(o)

VeloMotion recumbents
Igorova Ciklo Garaża

------------------

AGA

• całkiem inny wariat
  • PRODUCENT TRAJEK
    • matixbike
« Odpowiedź #95 dnia: Października 16, 2015, 05:53:24 am »
 AGA napisał -Trochę naciągasz fakty do swoich potrzeb

skoro pisze niezrozumiale to może źle odczytałeś pewne wpisy   :o
poza tym skoro robisz z siebie znawce i oskarżyciela mojego działania,
 to podeprzyj swoją fachowość swoimi realizacjami ,
Czy wszyscy na tym forum wiedzą kto to igor i co zrobił
Pokaz jak powinny wyglądać rowery a nie tylko oskarżać bo taki masz kaprys
Udowodnij swoje kompetencje bo wpisy antona do mnie nie przemawiają

"Jak już pisałem w poście z dnia 27. Grudnia 2013. jako odpowiedź do Agi, nie będę już darmowym doradcą "

AGA napisał-  Kto cie prosił o dorady i co takiego doradziłeś?

"Gdy potem zajrzałem tutaj, i skumałem że twój główny cel ma charakter komercyjny,
(choć czytając teraz twój pierwszy post w tamtym wątku, było tego jak najbardziej widać nawet tam, tylko nie skumałem od razu)
to przestałem dawać swoje darmowe rady, bo wiedzy do celów komercyjnych nie dostaje się za darmo.
Przynajmniej nie ode mnie. A ba, nawet nie przestałem a skierowałem Cie do strony P.Elanda
i poradziłem "baw się tym, i sam skumasz o co mi szło"
To forum jest pełne wiedzy, i jeśli ktoś lubi dawać darmowe rady i pomagać w rozwoju kogoś z celem komercyjnym,
to proszę bardzo, przecież nikt nie broni." [/quote]

AGA napisał-Z tego wynika ze liczyłeś ze sypnę ci kasą a  tu nic ,chyba zaczynam łapać twoje działania

tak że nie napiszę tutaj "słuchaj to i to jest źle" lub dodatkowo "ja bym to zrobił tak i tak"
Przecież  ta trajka to obliczenia pewnych fachowców, plus jego wymagania i potrzeby,
no więc co to w ogóle ktoś ma zaprzeczać obliczeniami fachowców.

Sprawa zaczęła się w tym wątku, więc zapraszam do czytania:  http://forum.poziome.pl/index.php?topic=2177.0
(tylko uwaga - trudno się tam czyta i rozumie postów Agi, bo [cyt]"morzna być"[/cyt] zaprzyjaźniony z klawiaturą, ale nie i z punktem 2. regulaminu ;) )

Niestety wspominanych "pożyczonych" zdjęć brak, bo Aga sobie pousuwał w międzyczasie.
I teraz może udawać że nie wie o co chodzi, i że Matix to jego myśl techniczna, i że nie próbował sprzedać "trajke z Norwegii",
którą jeszcze sam na oczy nie widział, i że nie sprzedawał je z pomocą zdjęć trajek Steintrikes.
A nie że, cytuję: "przy większej ilości zamówień jestem w stanie się dogadać z producentem"
"ta trajka to raczej obliczenia pewnych fachowców w tej branży plus moje wymagania i potrzeby może i podparta jakimś już rozwiązaniem istniejącym"

AGA napisał-Zrobić projekt to jedno a obliczyć wytrzymałościowo to co innego
Jeżeli miałem w planach sprzedawać to raczej nie będę ryzykował ze komuś to popęka pod tyłkiem
Ja tu raczej widzę dbałość o produkt i klienta

Pozdrafiam.

[/quote]

AGA napisał-Czyli jasno wynika ze zabolało cie moje działanie komercyjne czyli zagroziłem twoim interesom

Pierwsze założenia były takie ze będę produkował ramy u podwykonawców
a montował w kraju
 Trudno żeby zamawiać to w  firmie produkującej okręty więc chyba jasne ze zamawiałem u producenta rowerowego
ponieważ udało mi się zgromadzić środki wiec  jest jak jest i wszystko robimy w Polsce

Dalej nie wiem gdzie przestępstwo i powód do oskarżeń

W języku polskim użycie słowa może oznacza raczej niepewność a takie słowo użyłem

nie przypominam sobie żebym coś usuwał ,jeśli zdjęcia nie działają ty chyba witryny same usuwają po 6 miesiącach

Ponieważ cała ta paplanina zaczyna mnie nużyć i wyraźnie działasz na podstawie własnych domysłów
 nie podpartych dowodami a tym samym na niekorzyść marki matix
Proszę o wyraźne opisanie w którym momencie popełniłem przestępstwo ?? o którym wspominasz w swoich postach
Nawet wypowiadanie się na forum ma pewne ograniczenia prawne
Myślę ze jak zaproponował kaczor 1 nie spotkamy się na piwie tylko na sali
« Ostatnia zmiana: Października 18, 2015, 09:05:38 am wysłana przez AGA »
https://www.facebook.com/matixbike/timeline         - MATIX TRÓJKOŁOWIEC POZIOMY fat 1000W,48v, ,LIPO4 18AH przebieg- 2014-4860km sezon2015 -3740km,sezon2016-4456 przejechane

DONCIO

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #96 dnia: Października 18, 2015, 09:30:15 am »
Zaczyna do mnie docierać czemu trwa nagonka na matixa
przeczytałem ten wątek dokładnie i staje sie jasnym o co tu chodzi
może to co napisze będzie nieeleganckie ale tylko takie określenie będzie w miarę treściwe w całej tej sprawie

IGOR GOŃ SIĘ OD MATIXA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vredenickus

• sympatyk na poziomie
  • **
« Odpowiedź #97 dnia: Października 18, 2015, 09:45:49 am »
DONCIO jak ty potrafisz tak prostymi słowami trafić w sedno ;)
Już cie lubię ;D

Mociumpel

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #98 dnia: Października 18, 2015, 10:06:29 am »
Proponowałbym zakończyć temat TEGO modelu Matixa - osobiste wycieczki w stylu obecnym wyborczym uczyniły z wątku nie merytorycznym ale doskonale przejrzystym obyczajowo - jak jeden ma za dobrze to drugi mu źle pożyczy ;)

AGA

• całkiem inny wariat
  • PRODUCENT TRAJEK
    • matixbike
« Odpowiedź #99 dnia: Października 18, 2015, 10:40:24 am »
też mam tego dość
ale lubię jak sprawy zostają wyjaśnione , posądzenie o plagiat to nie są żarty
a jak już się to robi publicznie, to dowody muszą być nie do podważenia

vrc46

• sympatyk na poziomie
  • **
  • Dzień bez uśmiechu to dzień stracony
« Odpowiedź #100 dnia: Października 18, 2015, 11:09:57 am »
Witam stare przysłowie mówi ,jak nie wiadomo o co chodzi,to chodzi o pieniądze. ;D
Tylko krowa nie zmienia poglądów,pozdrawiam
                                                             Marian

paradoxbike.pl

• sympatyk na poziomie
  • **
    • Paradoxbike.pl
« Odpowiedź #101 dnia: Października 18, 2015, 09:09:25 pm »
...no przecież pisałem że hejter ;)
Paradoxbike.pl - forum budowniczych rowerów

paradoxbike.pl

• sympatyk na poziomie
  • **
    • Paradoxbike.pl
« Odpowiedź #102 dnia: Października 19, 2015, 10:05:25 am »
Chciałbym jeszcze wtrącić 3 grosze od siebie.
Jeśli produkty na stronie velomotion.weebly.com należą do Cibie kolego trajk-o-ciklista to raczej nie widzę tam żadnych powodów do dumy.

Na co dzień pracuję jako technolog w dziale obróbki metali, jestem bardzo wyczulony na jakość i wygląd, w tym również na wykonanie spoin.
To co można zobaczyć powyżej to, niestety, ale spartolona robota. Takich smarków(czytaj spoin) to już dawno nie widziałem.
Spoiny te wyglądają jak wykonane przez pana Zenka(nie obrażając Zenków) po flaszce, lub też z powodu jej braku. Mam duże wątpliwości że wykonała je jakaś poważna, szanująca się firma, bardziej bym obstawiał ze kolega sam wykonał te łączenia metodą chałupniczo/garażową. Widać że ktoś tutaj przyoszczędził, sam nie wiem, na gazie osłonowym, drucie, na pracowniku..?! Swoją drogą ciekawe jakby wyszły tutaj badania defektoskopem.

Kolejna sprawa to wykończenie spoin. Zamiast już tą spartoloną spoinę próbować jakoś odratować, chociażby szlifując, tutaj po prostu została położona farba i pasuje.
Gdyby kolega był takim znawcą to by się nie chwalił tak na lewo i prawo fuszeracją, tylko skrzętnie ją zamaskował.

...wspomnę jeszcze tylko że kolega próbuje sprzedać produkt który jest brudny 8-) , nie chciało mu się nawet umyć rowerów do sesji zdjęciowej... Mógłby też zainwestować kilka  groszy w stronkę/domenę skoro jego produkt jest taki PRO.
Paradoxbike.pl - forum budowniczych rowerów

trajk-o-ciklista

• całkiem inny wariat
  • To recline is devine!
    • Rowerki, przyczepki, sakwy i bagażniki
« Odpowiedź #103 dnia: Października 19, 2015, 03:33:48 pm »
Chłopaki, uspokójcie się, nie jesteśmy w gimnazjum.

Jak już pisałem, nie będę "kopać martwego konia", więc tylko odpowiem na pytanie szanownemu kolegi Paradoxbike.pl
jak już pociągnął kolega w off-topic.

Jak się kiedyś pochwalę swoimi "dziećmi" na tym forum, to zapraszam wtedy do krytyki, hejtowania, itp.
bo przecież jest wolnoć wyrażania się.

Chciałbym jeszcze wtrącić 3 grosze od siebie.
Jeśli produkty na stronie velomotion.weebly.com należą do Cibie kolego trajk-o-ciklista to raczej nie widzę tam żadnych powodów do dumy.

Na co dzień pracuję jako technolog w dziale obróbki metali, jestem bardzo wyczulony na jakość i wygląd, w tym również na wykonanie spoin.
To co można zobaczyć powyżej to, niestety, ale spartolona robota. Takich smarków(czytaj spoin) to już dawno nie widziałem.
Spoiny te wyglądają jak wykonane przez pana Zenka(nie obrażając Zenków) po flaszce, lub też z powodu jej braku.

Tak. I nie tylko się zgodzę z oceną, a potwierdzę że Pan Zenek to mój kuzyn na co dzień zajmujący się produkcją systemów wydechowych do samochodów ciężarowych,
i fak jest taki że był właśnie na kacu :D
Spawy MIG-em w osłonie CO2, i jak na jego zwykłą robotę, powiem że to nawet piękny spaw jest ! :D

Jako że to była rama prototypowa, a to akurat była już trzecia zmiana tylnego widelcu w celu testowania różnych opcji i ich wytrzymałości oraz wyglądu,
jakość spawów nie była dla mnie ważna, a to że kuzyn mieszka w wsi obok, a ja chciałem chciałem szybko sprawę załatwić
bo za tydzień miałem 400k brevet, to mi starczyło.
Jako że to była rama do testów, uważałem że nie mam potrzeby się bawić w szlifowanie,
tylko wysłać na proszek jak najszybciej, by jak najprędzej złożyć z powrotem i jeździć. 
Jako że w chwili dodawania tej strony i zdjęć do już istniejącej VeloMotion strony,
lepszych spawów nie miałem, ani lepszych zdjęć, no to poszło. Trudno.

W między czasie zrobiłem sobie nową ramę, taką że nie wstyd mi je promować,
a ta stara, gdy dostałą 4 widelec(taki jak obecne) dotarła do kolegi który już miał jedną z moich ram,
ale chciał sobie złożyć jeszcze jeden po taniości do miasta i nieszybkich wycieczek poza miasto(jakby mu 8 rowerów które ma nie starczyło),
więc oddałem za koszt malowania proszkowego, pizzę i dwa piwa, i ma się całkiem dobrze.

Jako że w chwili obecnej, cała sprawa ma charakter "znam kolesia co robi fajne takie rowerki", że z tego nie zamierzam mieć kokosów,
czyli produkt nie jest "pro" i nie jest dla masowej sprzedaży,  a tylko robiony na zamówienie po znajomości lub polecenia,
to uważam że nie mam co inwestować groszy w stronę.
Ale jeżeli zdecyduję się żeby się za to zabrać poważnie, to jasne że w to zainwestuję.
Nawet może znajdę chwilkę by umyć rower przed sesją zdjęciową ;D

Dla zainteresowanych, jest VeloMotion Recumbents stronka na Facebook-u, i mogą tam zobaczyć zdjęcia ram "produkcyjnych" i sobie oceniać jakość spawów itp.
Jak i na ICG stronkę (w podpisie) gdzie przed sesją zdjęciową po złożeniu roweru każdy myję bardzo dokładnie ;)

Pozdrafiam
« Ostatnia zmiana: Października 19, 2015, 03:37:55 pm wysłana przez trajk-o-ciklista »
Igor

~o
~ \-/\-
(o)^(o)

VeloMotion recumbents
Igorova Ciklo Garaża

------------------

AGA

• całkiem inny wariat
  • PRODUCENT TRAJEK
    • matixbike
« Odpowiedź #104 dnia: Października 19, 2015, 03:44:53 pm »
jak się mają sprawy własności intelektualnej bo rama nie jest twojego autorstwa
a ja powielasz i na niej zarabiasz
a martwym koniem to sobie nazywaj swoje odbicie w lustrze
« Ostatnia zmiana: Października 19, 2015, 03:51:16 pm wysłana przez AGA »