Autor Wątek: kupię poziomki sztuk 2  (Przeczytany 3185 razy)

leszek

• sympatyk
  • *
kupię poziomki sztuk 2
« dnia: Lipca 09, 2015, 05:01:20 pm »
Cześć
Rozglądam się za rowerem dla siebie- 185 wzrostu myślałem o optimie condor lub czymś podobnym do dłuższych wypadów szukam równolegle poziomki dla mojej dziewczyny 170 wzrostu. Swoją przygodę z takimi rowerami dopiero zaczynamy, więc wszelkie porady mile widziane. 

lechulysy

• wyczynowiec na poziomie
kupię poziomki sztuk 2
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 09, 2015, 10:11:56 pm »
SWB, czy LWB?
kierownica USS, czy ASS? (ASS łatwiej opanować na początku - co prawda moja żona już woli USS, ale potwierdziła, że nauka bolała bardziej niż córkę, która jeździ na ASS)
czy bardziej siedzący, czy leżący?
itp i itd :)

Franc zapraszał cie ma Masę Krytyczną i to jest dobra droga; jeśli jesteś gdzieś w okolicach Wawra to zapraszam do siebie mój SWB/ASS jest na ok 180, dwa pozostałe SWB(ASS, USS) na ok 170 :)

mi akurat mój pierwszy rower najbardziej przypasował a kupiłem go w ciemno w Holandii, ale traktuję to jako fart; potem miałem jeszcze 3 inne, z których każdy miał być lepszy od pierwszego i zupełnie mi nie przypasowały - ktoś namawiał mnie na trajkę - przejechałem się i wiem, że póki co to też nie dla mnie - tak więc najwięcej się dowiesz po przetestowaniu rożnych modeli - potem sam będziesz wiedział co potrzebujesz

Leszek
« Ostatnia zmiana: Października 20, 2015, 07:38:09 am wysłana przez lechulysy »
Leszek

afroman2014

• sympatyk
  • *
Odp: kupię poziomki sztuk 2
« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 10, 2015, 10:43:39 am »

leszek

• sympatyk
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Lipca 10, 2015, 10:52:16 am »
dzięki za zaproszenie na mase, postaram się pojawić. Powiem szczerze, że te skróty niewiele mi mówią, jeżeli chodzi o kierownicę, to wolałbym podsiodełkową. Chętnie podjądę na Wawer, przymierzyć się do Twoich sprzętów- dam znać na PW.
Baron bardzo fajny, ale trochę za drogi jak na pierwszy rower.

kaczor1

• całkiem inny wariat
  • www.kaczor2.blogspot.com
    • HPV Poland & Recumbent Bike
« Odpowiedź #4 dnia: Lipca 10, 2015, 11:39:36 am »

kapelusznik

• sympatyk
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 26, 2015, 10:06:12 pm »
Nie wiem, czy sprawa jest jeszcze aktualna - ale może się przyda. Mam na sprzedaż poziomkę zbudowaną przez Karola z Rudy Slaskiej, koła 26 cali, napęd na przednie koło. Zapraszam do wypróbowania. Naprawdę najlepiej przed zakupem poziomki wypróbować jak najwięcej różnych opcji.
NA wypadek zainteresowania podaję link do auakcji http://allegro.pl/rower-poziomy-26-fwd-na-kazdy-teren-warszawa-i5616285359.html
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 26, 2015, 10:08:36 pm wysłana przez kapelusznik »