Autor Wątek: W końcu dojechał. Przedstawiam lynx'a.  (Przeczytany 4191 razy)

fdx

• całkiem inny wariat
W końcu dojechał. Przedstawiam lynx'a.
« dnia: Maja 27, 2015, 08:46:57 am »

Po krótkiej jeździe stwierdzam że jest super wygodny choć na dłuższe trasy przydałby się podgłówek.
Tylne zawieszenie fajnie miękko pracuje - brak tylko przodu - trzeba będzie zmienić sztywny widelec na resorowany. Szczególnie odczułem to przy przejeżdzaniu przez progi zwalniające (te wąskie nie szerokie) sztywny przód walnął w to dość mocno - mimo że jechałem bardzo wolno. tył zaś elegancko zamortyzował.

Połączenie kasety i trzech biegów w piaście to naprawdę dobry pomysł. Nawet jak przed skrzyżowaniem zapomni się zredukować biegów to zawsze można przełączyć te w piaście.

Ogólnie pierwsze wrażenie bardzo pozytywne. Teraz tylko kwestia wypracowania nóg a to już podczas dojazdów do pracy (w jedną stronę mam 30km  więc pierwsze tygodnie mogą być ciężkie...)
Poziomka... bo ostre koło jest zbyt mainstreamowe...

live_evil

• Administrator
  • całkiem inny wariat
  • ...i stąd wiemy, że Ziemia ma kształt banana
Odp: W końcu dojechał. Przedstawiam lynx'a.
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 27, 2015, 09:17:35 am »
Po krótkiej jeździe stwierdzam że jest super wygodny choć na dłuższe trasy przydałby się podgłówek.
Kilka-kilkanaście godzin jazdy i zagłówek nie będzie potrzebny - sam po zimowej przerwie miałem "problem z głową" na 50-kilometrowej trasie. Teraz po zrobieniu 800km od początku maja nawet nie myślę o zagłówku.

woojtek1

• całkiem inny wariat
  • Optima Lynx
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 27, 2015, 10:56:17 am »
:) Super gratulacje. Jak z wagą? W jakim zakresie można regulować fotelik?
Fajny ! :)   :'( :'( ja też chce .... ;) :'(

fdx

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 27, 2015, 11:42:41 am »
fotelik mozna regulowac - (oparcie tylne) jakies 5cm - bardziej lezaco-bardziej siedzaco. Odleglosc od fotelika do pedalow jest ustawiona na 170 i nie jestem pewien czy da sie cofnac bardziej - wyglada na to ze tak ale nie probowalem. wiec minimalny wzrost rowerzysty to 170cm (moze 165 ale nie jestem pewien).

Z wagą nie jest zle, nie wazylem ale jak go podnioslem to zadne niecenzuralne slowa mi sie nie wymsknęły więc ok. Jedyne czego mu brakuje to resorowany przod ale to jest do zrobienia. No i brak regulacji drążka kierownicy może tęższym osobom (czy tym z dłuższymi rękami) troche przeszkadzać, dla mnie jest ok choc jakby kierownica byla oddalona o 3-4cm to byloby nieco lepiej.

Rower jest dosc niski zeby pewnie oprzec nogi na ziemi a jednoczesnie na tyle wysoki ze wygodnie się go prowadzi.

golden

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #4 dnia: Maja 27, 2015, 01:59:42 pm »
Fajny sprzęt gratulacje .

fdx

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #5 dnia: Maja 30, 2015, 08:08:23 am »
Pierwsza kilometry za mną.

https://www.endomondo.com/users/22596341/workouts/532134426

Trzeba bedzie popracowac nad nogami... oj tak... ale i tak nie jest zle...