Generalnie lepiej jest pisac i to dużo (choć jak na każdym forum lepiej najpierw użyć opcji szukania) i najlepiej założyć własny temat - chocby po to zeby porady się nie krzyżowały - później nie wiadomo do kogo dana porada jest skierowana. JA np. proponowalem optime bazylowi bo on jest wysoki a np. Twojej siostrze by nie podpasowała i pozniej mogłyby wyjść z tego jakieś żale że rower jednak nie jest wygodny. Dlatego lepiej zawsze założyć własny temat.
Może warto też byłoby założyć jakiś temat - najlepiej przyklejony w którym byłyby opisy konkretnych marek i modeli rowerów (i rowerów do nich podobnych) z uwzględnieniem wzrostu rowerzysty, sposobu jazdy itd. - ot takie opinie i wrażenia na temat konkretnych rowerów napisane przez ich użytkownikow.
Co do condora - Osobiscie nie mam żadnych rowerów w sprzedaży (przynajmniej nie poziome) - po prostu wyszykuję rowery na holenderskich czy belgijskich serwisach. mam też znajomych Holendrów którzy czasem mogą na miejscu sprawdzić rower i przygotować go do wysyłki. Zajmuję się negocjacją ceny uzgadnianiem kuriera, płatnościami - czy to przelew bankowy, czy przesłanie pieniędzy przez serwis typu western union czy gotówka na miejscu itd. Mieszkając w Irlandii nie jestem niestety w stanie sam ich sprawdzić a szkoda... fajnie byłoby przenieść się do Holandii... Dlatego też proponując jakiś rower na sprzedaż muszę zaufać sprzedającemu (kupujący też musi zaufać że to co napisał sprzedający jest zgodne z prawdą, ja tylko pośredniczę w całości transakcji i w zasadzie jedyne co z tego mam to czasem kilka euro wynikajace z zaokraglenia kursu waluty i wyliczenia wszystkich moich kosztów (telefony, przelewy czy transfery pieniędzy, kieszonkowe holenderskiego nastolatka ktory na miejscu tam pojedzie po rower i spedzi chwile na przygotowaniu go do transportu itd.)