Autor Wątek: zakup nowej trajki.pomocy!!  (Przeczytany 9191 razy)

gib0n1

• sympatyk
  • *
zakup nowej trajki.pomocy!!
« dnia: Lutego 14, 2015, 09:44:14 am »
Witam wszystkich użytkowników forum.
Potrzebuję pomocy przy wyborze roweru (trajki). Od 10 lat choruje na sm i jestem zmuszony przesiąść się na takowy rower ponieważ na zwykłym nie jestem już w stanie.Dlatego zwracam się do was prośbą czy moglibyście pomóc mi w doborze (jaki? gdzie kupić?)Do dyspozycji mam 12 tys zł.Z góry dziękuje za pomoc.

live_evil

• Administrator
  • całkiem inny wariat
  • ...i stąd wiemy, że Ziemia ma kształt banana
Odp: zakup nowej trajki.pomocy!!
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 14, 2015, 11:24:06 am »
W tej cenie kupisz chociażby HP Velotechnik Gekko.
Jeśli bierzesz dotację z pfron to warto wziąć topowy sprzęt.

edit
W sumie przy sm lepszy by był rower w układzie delty - tj jedno koło z przodu dwa z tyłu, coś takiego:
http://www.ebay.de/itm/Liege-Dreirad-mit-Untersitz-Steuerung-Shimano-21-Gang-Tourney-Belastbar-bis-150-/271769309976?pt=Sport_Radsport_Fahrrad_Anh%C3%A4nger&hash=item3f46b69318
« Ostatnia zmiana: Lutego 14, 2015, 11:27:35 am wysłana przez live_evil »

AGA

• całkiem inny wariat
  • PRODUCENT TRAJEK
    • matixbike
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 14, 2015, 12:52:22 pm »
https://www.facebook.com/matixbike/timeline         - MATIX TRÓJKOŁOWIEC POZIOMY fat 1000W,48v, ,LIPO4 18AH przebieg- 2014-4860km sezon2015 -3740km,sezon2016-4456 przejechane

gib0n1

• sympatyk
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 14, 2015, 02:03:26 pm »
dzieki za odpowiedź.a czemu w przypadku sm lepiej jak dwa koła są z tyłu a jedno z przodu?dobrze widze że ten HP Velotechnik Gekko jest to niemiecka firma?jest jakiś przedstawiciel tej firmy w polsce?

gib0n1

• sympatyk
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 14, 2015, 02:11:59 pm »
W tej cenie kupisz chociażby HP Velotechnik Gekko.
Jeśli bierzesz dotację z pfron to warto wziąć topowy sprzęt.

edit
W sumie przy sm lepszy by był rower w układzie delty - tj jedno koło z przodu dwa z tyłu, coś takiego:
http://www.ebay.de/itm/Liege-Dreirad-mit-Untersitz-Steuerung-Shimano-21-Gang-Tourney-Belastbar-bis-150-/271769309976?pt=Sport_Radsport_Fahrrad_Anh%C3%A4nger&hash=item3f46b69318
[/quoteczy istnieją firmy w polsce które robią rowery na zamówienie(samoróbki)

live_evil

• Administrator
  • całkiem inny wariat
  • ...i stąd wiemy, że Ziemia ma kształt banana
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 14, 2015, 02:17:29 pm »
dzieki za odpowiedź.a czemu w przypadku sm lepiej jak dwa koła są z tyłu a jedno z przodu?
Łatwiej się wsiada i zsiada.
Jeździłem i jednym i drugim rodzajem trajek.

Danielasty

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 14, 2015, 02:42:10 pm »
ja bym widział matixa jeszcze w wersji ruad, też pełne zawieszenie, ale 20 z przodu i 26  z tyłu, ale cieniutkie oponki z elementami odblaskowymi, oczywiście jak nie wymagam bo mnie nawet nie stać żeby kupić, ale tak jakoś przywykłem do widoku takich trajek

AGA

• całkiem inny wariat
  • PRODUCENT TRAJEK
    • matixbike
« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 14, 2015, 04:11:00 pm »
dzieki za odpowiedź.a czemu w przypadku sm lepiej jak dwa koła są z tyłu a jedno z przodu?
Łatwiej się wsiada i zsiada.
Jeździłem i jednym i drugim rodzajem trajek.
wsiadanie na jeden i drugi typ wygląda dokładnie tak samo , bom miedzy nogi i tyłek do tyłu  ;)
natomiast różnica zaczyna się w trakcji ,delta w ostrych zakrętach przy złym balansie ciałem podnosi koło i się wywraca (warto o tym napisać )
https://www.facebook.com/matixbike/timeline         - MATIX TRÓJKOŁOWIEC POZIOMY fat 1000W,48v, ,LIPO4 18AH przebieg- 2014-4860km sezon2015 -3740km,sezon2016-4456 przejechane

gib0n1

• sympatyk
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 14, 2015, 04:22:25 pm »
a jeśli chodzi o firmy moglibyście coś doradzić.co sądzicie o samoróbkach jak to wygląda cenowo czy znacie jakieś namiary kto zrobi taki rower pod klienta i jak to się ma jakościowo i cenowo?

gib0n1

• sympatyk
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: Lutego 14, 2015, 04:30:16 pm »
matixbike co sądzicie?czy ktoś już miał ma możliwość przetestowania ich rowerów

boborli

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Lutego 14, 2015, 04:46:36 pm »
(...)
« Ostatnia zmiana: Marca 18, 2015, 12:41:11 pm wysłana przez boborli »

gib0n1

• sympatyk
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: Lutego 14, 2015, 04:51:20 pm »
Gdybyś chciał mam 2 velogic-i do sprzedania (możliwość wyboru koloru : żółty lub czerwony)
regulowana rama aluminiowa,układ tadpole,hamulce tarczowe.
Stan BDB (bardzo niski przebieg)
Szczegóły na priv.

dzieki ale używane nie wchodzą w gre.

AGA

• całkiem inny wariat
  • PRODUCENT TRAJEK
    • matixbike
« Odpowiedź #12 dnia: Lutego 14, 2015, 04:57:25 pm »
ja bym widział matixa jeszcze w wersji ruad, też pełne zawieszenie, ale 20 z przodu i 26  z tyłu, ale cieniutkie oponki z elementami odblaskowymi, oczywiście jak nie wymagam bo mnie nawet nie stać żeby kupić, ale tak jakoś przywykłem do widoku takich trajek
jest taka wersja tylko brak chętnych, jakoś każdy woli 26x26, łatwiej się pokonuje krawężniki i przeszkody na naszych szlakach rowerowych  ;)
rama jest tak obliczona ze przyjmuje 24x26 i 20x26 wystarczy tylko przeregulowąć geometrie i katy co w tym modelu jest standardem  8)

Joachim

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #13 dnia: Lutego 14, 2015, 05:04:52 pm »
Witam.
Sam jestem w trakcie zamawiania/konstruowania trajki tadpole w firmie Dekers. (https://www.facebook.com/dekerspl). Docelowo ma służyć osobie z rozszczepem kręgosłupa, a więc pozostaje tylko napęd elektryczny, ale będzie też standardowy.
Mam blisko, bo siedziba firmy jest w Paradyżu, woj. świętokrzyskie, a ja mieszkam styku łódzkiego i świętokrzyskiego.
Kontakt świetny, byłem już ze dwa razy uzgadniać kwestie techniczne.
gib0n1, w podanym przez Ciebie założeniu kwotowym zaoferowano mi stworzenie dodatkowo osobowej przyczepki do trajki, więc dopóki odbiorca docelowy nie dorośnie, będę sam mógł go zabierać na wycieczki rowerowe :)
Pozdrawiam.
Trajka tadpole Dekers 24x26", 1kW, 2x20Ah + przyczepka

gib0n1

• sympatyk
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: Lutego 15, 2015, 08:43:42 am »
Witam.
Sam jestem w trakcie zamawiania/konstruowania trajki tadpole w firmie Dekers. (https://www.facebook.com/dekerspl). Docelowo ma służyć osobie z rozszczepem kręgosłupa, a więc pozostaje tylko napęd elektryczny, ale będzie też standardowy.
Mam blisko, bo siedziba firmy jest w Paradyżu, woj. świętokrzyskie, a ja mieszkam styku łódzkiego i świętokrzyskiego.
Kontakt świetny, byłem już ze dwa razy uzgadniać kwestie techniczne.
gib0n1, w podanym przez Ciebie założeniu kwotowym zaoferowano mi stworzenie dodatkowo osobowej przyczepki do trajki, więc dopóki odbiorca docelowy nie dorośnie, będę sam mógł go zabierać na wycieczki rowerowe :)
Pozdrawiam.

czyli rozumiem że w tych rowerach istnieje możliwość jazdy manualnej i elektrycznej?