Autor Wątek: Flevobike 50-50 SWB ASS  (Przeczytany 48863 razy)

chris1990

• Gość
Flevobike 50-50 SWB ASS
« dnia: Stycznia 19, 2015, 12:39:04 pm »
Na początek specyfikacja roweru:

http://www.bikestats.pl/rowery/Poziomy-Flevobike-50-50-SWB-ASS_5667_19206.html

Plany są, a najważniejsze to przez najblizsze 1,5 miesiąca zapoznac się z jazdą na dobre , a od 1 marca plan treningowy.

Zamieszczam wpis z pierwszego treningu na Flevo:

http://chris90accent.bikestats.pl/1270657,Flevobike-50-50-Pierwszy-historyczny-trening-na-rowerze-poziomym.html

Kolega "Mociumpel" pewnie potwierdzi, ze jest co ciągnąć pod hopy na "Kocich Górach" .

Avg 30km/h na 32km po hopach z podjazdami 1-4%, w tym 2,3km podjazdu, avg 3,2%.
Uważam, ze jak na pierwszy trening na rowerze poziomym jest super !. A rower waży 16,6kg :).

Mociumpel->

Kiedy umawiamy się na trening ?
« Ostatnia zmiana: Stycznia 19, 2015, 12:41:37 pm wysłana przez chris1990 »

golden

• całkiem inny wariat
Odp: Flevobike 50-50 SWB ASS
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 19, 2015, 03:36:26 pm »
Ładnie sobie poczynasz , powodzenia w kręceniu kilometrów poziomych.:-)

Danielasty

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 19, 2015, 03:54:31 pm »
to nie jest flevobike ... to jest po prostu swb uss, flevo ma skrętny i napędzany przód

piotrch22

• sympatyk na poziomie
  • **
  • Ile kosztuje 1kg lekkiego roweru?
    • Podróże Mtb
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 19, 2015, 04:30:55 pm »
Uważaj na kolana żeby na początku zabawy z poziomką nie przeciążyć ich  :)

Mociumpel

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 19, 2015, 04:45:20 pm »
Się rozkręcasz ;)
poczytałem Twoje archiwalne wpisy i .. powiem tak - wierzysz mocniej we mnie niż ja w siebie sam ;) i zacytuje Ciebie po niedojszłym jeszcze naszym "treningu":
"Start tylko i wyłącznie na prośbę dobrego znajomego, ale już nigdy więcej nie dam namówić się na jazdę z żółtodziobami."
Za wąski jestem kolego na treningi - ale spotkać się możemy w któryś weekend na zasadzie towarzyskiego spotkania, może ktoś jeszcze dokoptowałby (Liściasty? inne?) - mikrozlot poziomek wrocławskich?
Na trzebnickich wzgórzach to trzeba trocha pałeru mieć aby pogonić .. zjechać to każden umie ale wjechać i docisnąć potem to .. nie ja w tej chwili hehe.Swoja droga przy tych prędkościach zjazdu zdałaby Ci się chyba tarcza na przód.
Obecnie na nowo próbuję jeździć w SPD ale mało czasu mam bo tylko weekendy jak nie pada i to co drugi bo mam wyjazdy rodzinne do Wawy przeplatane. A do nocnych nie mam chwilowo ochoty i latarki nowej s enie złożylem - na zwykłych światełkach to po mieście można a nie w pole za miasto ...

kaczor1

• całkiem inny wariat
  • www.kaczor2.blogspot.com
    • HPV Poland & Recumbent Bike
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 19, 2015, 04:49:42 pm »
... flevo ma skrętny i napędzany przód

A świstak zawija...  ;)

te jest flevo
https://clouddragon.files.wordpress.com/2008/06/flevobike-fiftyfifty.jpg

a to też jest flevo
http://lh5.ggpht.com/_RBbWY5VhMBQ/S4kvBI73blI/AAAAAAAAF4s/DI7zkEPUTTE/s1600/CIMG1678.JPG

i to
https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRlrKFgvY8IWUi9MwahzgPzi6H9qA2ylUG_dasC4CtjnWBKwyMRmQ

i tak dalej i tak dalej.

A teraz co na to nasza strona

"Termin ten to nazwa firmy, która wyprodukowała bardzo charakterystyczną konstrukcje. Obecnie mówimy o typie Flevo co oznacza rower o określonej geometrii z ruchomym suportem.
Firma obecnie też produkuje rowery innych klas, co czasem powoduje zamieszanie. Należy więc odróżnić markę Flevo, od Typu Flevo."

Franc

• całkiem inny wariat
  • Ponad 30 lat na poziomie
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 19, 2015, 09:50:50 pm »
To też jest Flevobike:

i to:

Nie uważacie, że to są piękne zdjęcia rowerów Flevo? :D
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

live_evil

• Administrator
  • całkiem inny wariat
  • ...i stąd wiemy, że Ziemia ma kształt banana
« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 19, 2015, 11:02:26 pm »
Bo Flevo nie robi tylko rowerów MBB :-)

chris1990

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 19, 2015, 11:43:40 pm »
Dzięki Panowie za cenne rady. Najważniejsze, ze plany są, a ich konsekwentna realizacja pozwoli mi przełamac granice.
Wiem, ze przez pierwsze 2 lata treningów będzie cięzko (jak z szosą), ale na sukces trzeba zapracowac.
W sezonie (moze już w tym) chciałbym wystartowac w kilku ultramaratonach. Treningi należy przeplatac startami.

Mociumpel->

Siądziesz na koło i pojedziemy na hopy :). Dopiero miałem pierwszy trening w życiu zaliczony na rowerze poziomym, więc zapewnie urwiesz mnie na hopkach, choc tak łatwo się nie dam :).
Mozemy umówic się na trening w niedzielę w Pasikurkach przy cmentarzu, jak będziesz miał czas.

« Ostatnia zmiana: Stycznia 19, 2015, 11:50:49 pm wysłana przez chris1990 »

Mociumpel

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 20, 2015, 12:50:34 am »
Czytałem Twojego bajkestatsa wiec wiem, że podchodzisz mocno do treningów ;) - moja radocha z truskawką to nade wszystko rekreacja choć czasem chciałoby się inaczej, niestety raz że leniwy jestem, dwa że jazdy mam ograniczone czasem bo rodzina, trzy wiek i gabaryty o worek cementu wyższe ;) no i czwarte - wydojność to ja osiągam w lipcu może w sierpniu bo sezon to ja w marcu jak wiosną się ociepla ...
No a na Pasikurowice to ja musiałbym dygać z Ołtaszyna bez całe miasto i zanim bym dojechał to musiałbym wracać ;)
Ponawiam propozycję innego rodzaju - zorganizować takie mikrospotkanie gdzieś np. na Opatowickiej przy śluzie z każdym chętnym na zasadzie sprawdzenia jak żyją poziomki we Wrocku ... potem jak kto czuje się mocny próbować razem się przemieszczać.

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 20, 2015, 09:20:40 am »
Za mocno nie trenuj. Jak zaczniesz wygrywać zawody, w których jeszcze dopuszczają rowery poziome, to w następnych edycjach już tam startu dla rowerowych "dziwolągów" nie będzie. ;D
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

Franc

• całkiem inny wariat
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 20, 2015, 09:48:08 am »
Chris1990: wiesz, że w sierpniu są Mistrzostwa Świata?

http://forum.poziome.pl/index.php?topic=2686.0

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
Twister 800

chris1990

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 20, 2015, 10:35:50 am »
Panowie->

Obecną zimę traktuję bardzo luzno, tj. 1,2 czy 5 treningów na tydzien, albo 1 trening na 2 lub 3 tygodnie. Poziomy+MTB+bieganie= mocna wytrzymałość.
Nie trenuję wg planu, poniewaz dopiero zaczynam. Wiem, ze gdybym podszedł konsekwentnie do tematu, to
noga byłaby lepsza, ale formę należy budowac stopniowo od podstaw. Przede wszystkim zwiększac czas treningu i na tym
skupię się w tym sezonie, by dojsc do poziomu 5h treningu wytrzymałościowego. Analogicznie postąpiłem z szosą, gdy zaczynałem trenowac (pierwszy wyścig po 10 miesiącach treningów).
Moze po połowie roku, czyli w sierpniu pojadę pierwszy ultramaraton na Flevo.Od 1 marca rozpoczynam plan treningowy, więc do tego czasu
organizm powinien przyzwyczaic się do nowej pozycji.
Kolejne zimy będą traktowane solidnie.

Co do MŚ, to na pewno nie w tym roku :).

Franc

• całkiem inny wariat
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 20, 2015, 10:42:16 am »
Dawno, dawno temu jak wystartowałem w MŚ po raz pierwszy to pierwsze 100km w sezonie stuknęło mi podczas pierwszego albo drugiego dnia zawodów.
Poprzedni sezon rowerowy zakończyłem wczesną jesienią z powodu połamania roweru a nowy rower skończyłem dopiero na kempingu przed zawodami, w między czasie nic nie trenowałem, bo nie miałem roweru. Nic nie zdobyłem, ale i tak było wesoło.

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
Twister 800

storm

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 20, 2015, 01:16:15 pm »
@Chris - fajnie, że masz rowerek. Może jakieś fotki wrzucisz? :)

Co do treningów - podziwiam, podziwiam, ja obecnie ledwo 1 raz w tygodniu gdzieś wypadam... :/
BTW: może wyskoczysz turystycznie z nami na Kaszebe albo jakiś brevecik w Pomiechówku w kwietniu-maju-czerwcu?
W sierpniu mógłbyś spokojnie zająć wyższe miejsce w Białymstoku na brevecie 200km ;)