Autor Wątek: Fotelik Sklejka  (Przeczytany 3476 razy)

darznur

• wyczynowiec na poziomie
Fotelik Sklejka
« dnia: Listopada 28, 2014, 08:57:49 pm »
W nawiązaniu do mojego wątku o foteliku wentylowanym mam pytanie, kto ma na sprzedaż lub może zrobić/wykonać dla mnie fotelik ze sklejki. Stwierdziłem że na próbę wolałbym wiercić w sklejce niż w laminacie.

Proszę nie pisać że mam sobie zrobić go sam bo ... nie ma ku temu warunków  :'(.

Chętnych proszę o kontakt w celu domówienia szczegółów  :)

Pozdrawiam

tomek70

• całkiem inny wariat
Odp: Fotelik Sklejka
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 29, 2014, 10:59:41 am »
Dobry fotelik ze sklejki to koszt podobny do laminowanego i waga taka sama mi udało się nawet lżejszy zrobić. Jak zrobisz sam to wyjdzie oczywiście ponad połowę taniej. Bo własnej pracy nie wliczasz a nikt ci nie zrobi, bo mu się nudzi i nie ma co robić :)

darznur

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 29, 2014, 01:42:39 pm »
W myśl "za darmo - umarło" nie oczekuję że ktokolwiek zrobi to za free.

Jeżeli tomek70 twierdzisz że to porównywalny koszt no to faktycznie trochę bez idei. Wiem i zdaję sobie sprawę że moja Twoja nasza praca ma największą wartość ale zapytać zawsze warto "a nóż widelec" ktoś coś jakość  ;D
« Ostatnia zmiana: Listopada 29, 2014, 01:45:47 pm wysłana przez darznur »

tomek70

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #3 dnia: Listopada 29, 2014, 02:05:35 pm »
To dokładnie chciałem powiedzieć że to trochę bez sensu. No dobrze będziesz miał fotelik z wentylacją ale co jak te otwory przydusisz swoim cielskiem :) wentylacje będziesz miał w miejscu otworów czyli kilka cm kwadratowych to oznacza że plecy będziesz miał spocone punktowo nakrapiane :) Gdzies widziałem czytałem wątek o macie kokosowej można takową kupić na Allegro, kilka warstw plus obszycie tego np przepuszczającym powietrze polarem może by zdało egzamin pozdrawiam

AGA

• całkiem inny wariat
  • PRODUCENT TRAJEK
    • matixbike
« Odpowiedź #4 dnia: Listopada 30, 2014, 03:20:02 pm »
a ja dalej swoje  gruby frotowy ręcznik pod pokrowiec ;)
https://www.facebook.com/matixbike/timeline         - MATIX TRÓJKOŁOWIEC POZIOMY fat 1000W,48v, ,LIPO4 18AH przebieg- 2014-4860km sezon2015 -3740km,sezon2016-4456 przejechane