Autor Wątek: ciuchy na poziomke w zimie  (Przeczytany 23807 razy)

Yin

• całkiem inny wariat
Odp: ciuchy na poziomke w zimie
« Odpowiedź #15 dnia: Grudnia 01, 2014, 04:57:27 pm »
Przez ostatnie 3 lata kominiarkę założyłem trzy razy - przy temperaturach poniżej -15.
Zimą bez kominiarki?

;)

DeVilio

• całkiem inny wariat
  • Chill... tylko chill nas uratuje.
« Odpowiedź #16 dnia: Grudnia 02, 2014, 10:00:49 am »
W okularach też praktycznie cały rok, z racji tego, że flevo jest dość niskie to piach leci w oczy dość konkretnie.
Cayon XT Performante FOX 18,5`
FatFlevo - na sprzedaż

dziantek

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #17 dnia: Grudnia 02, 2014, 10:15:53 am »
Ten gościu ze zdjęcia wygląda jak Tomasz Kuchar z WRC, bardzo zmarznięty Tomasz Kuchar  ;D

koncki

« Odpowiedź #18 dnia: Grudnia 02, 2014, 10:31:08 pm »
dalej czuje zamki kieszeni na plecach klasycznych koszulek rowerowych - syndrom Kopciuszka?

Z dziurawymi SPD faktycznie zimno. Dobre byłyby wkładki elektryczne jak poniżej. Nawet Bear Grylls ci powie, że nie ma nic gorszego od zimnych i wilgotnych stóp. :)

Dzisiaj pierwszy raz założyłem podgrzewane wkładki. I powiem, że rewelacji nie było. Stopy mimo wszystko zmarzły. I to nie w dziurawych SPD tylko w solidnych trekingach. Może to dlatego, że w takich butach stopy mocno się pocą? Następnym razem spróbuję założyć te wkładki do jakichś bardziej przewiewnych butów.

dziantek

« Odpowiedź #19 dnia: Grudnia 03, 2014, 08:26:45 am »

Koncki, to może kolejna para lub dwie i wkładać po kilka? Sam już nie wiem czy żartuję. ::)  A możesz powedzieć czy masz ten konkretny model i na ile faktycznie starcza jedno ładowanie?

koncki

« Odpowiedź #20 dnia: Grudnia 03, 2014, 08:57:32 am »
Mam wkładki z Lidla. Patrząc na rysunek, to zasada jest ta sama. Element grzejny jest tylko w okolicach palców. Co do czasu ogrzewania, to jeszcze nie wiem. Za krótko ich używam. Na godzinę jazdy spokojnie starczą. Są dwa tryby - słabsze i mocniejsze grzanie. Słabiej grzejesz - dłużej jedziesz i odwrotnie.

tomek70

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #21 dnia: Grudnia 04, 2014, 09:38:33 pm »
Kup też sobie bambusowe skarpetki w nich noga prawie się nie poci na Alledrogo, polecam wilgotnych szybciej marzniemy.

kamku

• sympatyk
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: Marca 17, 2016, 08:09:20 pm »
Termoaktywne ubranie i polar, czy bluza to podstawa ;)

fdx

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #23 dnia: Marca 18, 2016, 08:26:10 am »
bilet miesięczny?

;D 8) :P
Poziomka... bo ostre koło jest zbyt mainstreamowe...

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #24 dnia: Listopada 14, 2016, 02:12:50 pm »
Poszukuję właśnie jakichś gaci na rower na zimę i w oko mi wpadło takie coś:
http://www.bieliznatermoaktywna.com.pl/product-pol-2698-Leginsy-termoaktywne-damskie-Brubeck-Wool-Merino-2016-czarne.html#close
Co o tym myślicie? A może polecacie jakieś inne gacie (jakie)? Fajnie by było, gdyby były tańsze od tych :)
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

kaczor1

• całkiem inny wariat
  • www.kaczor2.blogspot.com
    • HPV Poland & Recumbent Bike
« Odpowiedź #25 dnia: Listopada 14, 2016, 02:46:14 pm »
http://www.bieliznatermoaktywna.com.pl/product-pol-2698-Leginsy-termoaktywne-damskie-Brubeck-Wool-Merino-2016-czarne.html#close
Co o tym myślicie? A może polecacie jakieś inne gacie (jakie)? Fajnie by było, gdyby były tańsze od tych :)

Jeśli taniej to może cos z oferty decathlonu. Podkoszulek nie polecam, w porównaniu z bardziej markowymi, bardzo szybko śmierdzą, ale gacie narciarskie mają raczej są spoko.
Natomiast jeśli coś droższego, to Craft też ma fajną bieliznę narciarską.

kaczor1

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #26 dnia: Listopada 14, 2016, 02:48:57 pm »
bilet miesięczny?

;D 8) :P
Próbowałem - w czasie jazdy nawet nieźle, ale na postojach szybko się człowiek wychładza ;)

kaczor1

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #27 dnia: Listopada 14, 2016, 02:53:27 pm »
... W kazdym razie od tamtej pory zakładam okulary nawet w chmurne dni, no a w zimie jednak gałki też marzną, więc czemu nie. Może sobie sprawię jakieś polaryzacyjne lub przynajmniej mocno transparentne, bo teraz mam pomarańczowe i trochę żałuję, że nie kupiłem z wymiennymi szkłami. A wy jeździcie w okularach?
No bez nich nie widzę do tyłu

https://www.facebook.com/pg/ForumPoziomePl/photos/?tab=album&album_id=362130417283085

Jedyna na co nie znalazłem sposobu, to parowanie szkieł

klubowy

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #28 dnia: Listopada 14, 2016, 03:25:42 pm »
Na parowanie szkieł polecam .... gogle narciarskie. Dolegają bezpośrednio do głowy i para z ust nie osadza się  na wewnętrznej części szkiełek, można dłużej pojeździć bez przecierania.. Sam używam starych gogli ochronnych uvexa, brakuje w nich ocieplenia typowego do tych narciarskich, ale na kominiarce dają radę.
Ja, nie wiem, co to jest sen.
Przeglądam forum, przez całą noc i dzień
Bo gdy admin wpadnie szał
Skasuje mi to com przeczytać bym chciał...

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #29 dnia: Listopada 14, 2016, 04:33:50 pm »

Męskie tej firmy w sklepie na wyprzedaży 80zł. Nie wiem, czy taki sam model, ale z marynosa.
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp