Autor Wątek: Nowy rower Świeżaka  (Przeczytany 15990 razy)

władek8

• wyczynowiec na poziomie
Odp: Nowy rower Świeżaka
« Odpowiedź #15 dnia: Lipca 26, 2014, 05:27:56 am »
Bardzo fajny sprawia wrażenie firmowej konstrukcji., fajna kolorystyka.

świeżak

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #16 dnia: Lipca 26, 2014, 10:51:27 pm »
 Dziantek -tak przerzutka bedzie ,możesz spac spokojnie,no i dziekuje . Szydziu w niedziele to ja raczej bede w twojej okolicy to znaczy w Chodzieży,tylko że autem. Dziękuje władek 8,mam nadzieję,że wersja finalna będzie jeszcze lepiej pomalowana,bo na tej testowałem kolory.
 oj Sztorm Ty już nacukrujesz,ale dzięki kolego.

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #17 dnia: Lipca 26, 2014, 11:10:31 pm »
Ciesz się, bo Storm cukruje niezmiernie rzadko :)
Rowerek piękny! Masz talent, wcale nie jak świeżak, Świeżaku :)
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

pajak_gdynia

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #18 dnia: Lipca 27, 2014, 06:09:43 pm »
Za..fajny. Jak się prowadzi? Da się jechać bez trzymanki? Pytanie Yin'a powtarzam i dodatkowo pytam o wysokości.

A dorzucę dorzucę dwie łyżeczki..
Skoro widelec to karbon, to jednak radziłbym założyć ciut większe koło, a hamulec zamontować w widelcu. Pierwsze ostrzejsze hamowanie może zatrzymać na trochę dłużej.
A cięgła są jednak prostsze w budowie i bardziej eleganckie. Ale to może tylko moje zdanie :)

świeżak

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #19 dnia: Lipca 27, 2014, 08:05:21 pm »
 Bardzo dziękuję Makenzen ,a co do Storma to chyba raczej mam na niego pozytywny wpływ ;)
 Bardzo proszę krytyczne uwagi bardzo wskazana,budują obiektywizm. Na zdjęciu Pajaku tego nie widać ,ale to solidny kawałek stali ,a to co widać od strony hamulca jest i jeszcze to samu po drugiej stronie,spięte dwiema śrubami.Może i prostsze,ale ten drążek to parę minut i gotowy z tego co było pod ręką czyli rurka miedziana. ale zdemontowanie go to trwa pięć sekund i kiera jest prawie równoległa z konstrukcją ,a to dobre w pociągu....górna kiera już zdemontowana.
 W wersji finalnej zapodam drążek z stosownymi regulacjami i ładnymi zakończeniami.
 Wagę i wymiary zapodam zapewne jutro..pozdrawiam

nahtah

• całkiem inny wariat
  • Obieżyświat w poziomie
« Odpowiedź #20 dnia: Lipca 27, 2014, 08:24:27 pm »
Ładna poziomka, wycacana na błysk - dużo czasu zajęło na osiągnięcie takiego efektu?:)
ŻYCIE jest jak jazda NA ROWERZE aby utrzymać równowagę MUSISZ się poruszać naprzód.......Albert Einstein
https://www.bikestats.pl/rowerzysta/nahtah

michu

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #21 dnia: Lipca 27, 2014, 08:25:16 pm »
Super rower :).

świeżak

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #22 dnia: Sierpnia 03, 2014, 07:06:09 pm »
    Dziękuję Nahtah i Michu. Wszystko Nahtah zależy od indywidualnych predyspozycji,a osiągnięcie tego efektu myślę ,że szybko. Właśnie jestem wielkim entuzjastom Twoich wypraw rowerowych i często lukałem do Twoje  galerii.  tak jeszcze w odpowiedzi na zadane pytanie o wagę i wymiary... rower waży bez fotelika 12 kg więc szału nie ma.spowodowane jest to tym,że ramę da się rozebrać ,tzn tylny widelec po przekreceniu daje się wyciągnąc z gł. róry i właśnie ten mechanizm trochę waży ,no i te objemy. wysokość suportu to 82 cm ,a fotelika 67 cm.

Franc

• całkiem inny wariat
  • Ponad 30 lat na poziomie
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #23 dnia: Sierpnia 03, 2014, 09:30:01 pm »
A) 12kg bez fotelika, z fotelikiem 13.5kg - weź nie wqr...j, IMK P7 ważył z 15~16kg, P8 waży z 18kg a ten narzeka, że szału nie ma - to jest zupełnie dobra waga jak na rower poziomy.
B) 82-67 = 15cm czyli tyle ile miał P7, P8 ma 18cm, żeby koło nie ocierało się o korbę - czyli jest to zupełnie dobre przewyższenie suportu nad fotelem.
Marudzisz! Mniej marudzenia więcej startowania w Brevetach :) Baj de łej: jedziesz do Białegostoku?
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

DeVilio

• całkiem inny wariat
  • Chill... tylko chill nas uratuje.
« Odpowiedź #24 dnia: Sierpnia 04, 2014, 09:25:00 am »
A ja myślałem, że mam fart, że mój rower z wszystkimi bzdetami jakie na nim są waży jakieś 18 - 19kg i myślałem że to dobra waga jest T_T
Cayon XT Performante FOX 18,5`
FatFlevo - na sprzedaż

Franc

• całkiem inny wariat
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #25 dnia: Sierpnia 04, 2014, 09:43:44 am »
IMK P8 z oświetleniem, kufrem i bzdetami podchodzi pod 25kg i proszę mnie nie denerwować!

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
Twister 800

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #26 dnia: Sierpnia 04, 2014, 11:20:03 am »
A) 12kg bez fotelika, z fotelikiem 13.5kg - weź nie wqr...j,
Taki urok dobrze zrobionego stick bika ;)

świeżak

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #27 dnia: Sierpnia 05, 2014, 05:07:52 pm »
 Franc..ale on jeszcze nie jest skończony,brak przedniej przerzutki, rura alu zostanie zastąpiona tzw. kwasówą wiec 0,5kg wzrośnie. tył zostanie zmodyfikowany do przewożenia sakw rowerowych ,tzn.będzie to coś rozkładane. Musi jeszcze być udoskonalenie wypinanie tylniego widelca i rozpinane linek.Dewilio,ale on jest bez amortyzacjii,a Ty zapewne masz więc coś za coś.
   Franc jestem po urlopie i już nie dostane wolnego na brevet. pozdrawiam

Franc

• całkiem inny wariat
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #28 dnia: Sierpnia 05, 2014, 07:28:07 pm »
Spotykamy się w sobotę wieczorem w Białymstoku, w niedzielę od rana jedziemy i o 1800~1900 powrót. W poniedziałek, od rana twoje zwłoki mogą być w pracy.

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
Twister 800

świeżak

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #29 dnia: Sierpnia 05, 2014, 08:48:10 pm »
 teoretycznie tak,fizycznie to niestety niewykonalne  na 6;00 godzine w ponidziałek......