Dziantek - nie widziałem szerokości tego fotela więc ciężko jest mi się wypowiedzieć, generalnie jakbym nawet go kupił bo wygląda epicko to nie wiem po pierwsze czy pasował by do moich mocowań, jak by trzeba było go przerabiać to nie mógłbym go oddać, jakby się okazało, że jazda jest nie wygodna, a jakbym musiał przerabiać mocowania w rowerze to potem ciężko by było wrócić do oryginalnego fotela... Jak na razie - chyba pass
pierw sobie zmienię w przyszłym roku przednie zęby, łańcuch oraz kasetę, plus piastę od razu na maszynówki 
Fotel marki Thor model Carrier jest hybrydą fotela projektu Macieja Kaczmarka modelu Mgs (Mka z podjajnikiem) i fotelem z mojego żółtego SWBka.
Wzmocnienia pod mocowania są w tym samym miejscu i są dobrze przesączone aby wyeliminować efekt pustej struktury i stanowią monolit.
Co do wymiarów jest poszerzony w siedzeniu o 2 cm z każdej strony przez co siedzenie nasze ma większą powierzchnię, wytaliowany na plecach aby się mniej pociły i poszerzony w barkach aby zapewnić nam większą powierzchnię oparcia to pomaga np. w podjazdach.
Jest jedyny mankament, występuje jedynie w rozmiarze M, na razie

Wymiary:

Obecnie w Polsce jeżdżą 2 takie fotele i koledzy którzy się na nie zdecydowali chwalą sobie wygodę jaką one dają.
Może wkrótce zobaczycie je w konstrukcjach zachodnich to wtedy się przekonacie że Polskie może być dobre

Ze sklepu częscidopozioma.pl ?
Tak, są tylko tam.