Autor Wątek: spotkanie poziomych z kujawsko - pomorskiego  (Przeczytany 13470 razy)

Danielasty

• całkiem inny wariat
Odp: spotkanie poziomych z kujawsko - pomorskiego
« Odpowiedź #15 dnia: Maja 02, 2014, 08:26:07 am »
to że mazowiecke jest płaskie jak stół i przywykłeś do jeżdżenia min 30km/h na długich trasach to nie znaczy że w kuj-pom będzie działać tak samo .... Gdzie nie pojedziesz będą górki na północ są górki, do tucholi nawet są interwały bez pobocza, do koronowa jest pod górkę, do chełmna jest pod górkę i z górki i pod górkę, na zamek bierzgłowski - gdzie byś nie jechał masz do podjechania 2 górki a miejscówa ładna, Golub dobrzyń - 3 podjazdy do pałacu większa niż chełmno, droga z golubia do grudziądza przez radzyn chełmiński ( kolejny zamek ) górki i z górki, przed grudządzem 1,5km zjazd a potem 2 razy dłuższy podjazd, w grudziądzu górki większe niż ma bdg w centrum, powrót z grudziądza przez świecie - interwały. Mieszkasz tu pare miesięcy a juz Ci górki nie pasują, przecież cały czas do tucholi nie będziesz jeździć, przyzwyczaić się się musisz. My kuj-pomorscy, jadąc 100km + jedziemy zawsze max 25km/h ze względu właśnie na te górki taka już nasza natura i tak tu się jeździ

świeżak

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #16 dnia: Maja 02, 2014, 09:18:44 am »
 Zawsze można na południe ,bardziej płasko.....

Danielasty

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #17 dnia: Maja 02, 2014, 10:10:47 am »
mozna zaliczyć inowrocław - tężnie, droga całkiem ładna jechać cały czas na południe, z ino wrócić tą samą drogą, w nowej wsi wielkiej odbić na prawo, na solec kujawski i wrócić do bdg, trasa lasami, w miarę płaska i asfaltowa by był około 100km

Danielasty

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #18 dnia: Maja 02, 2014, 10:44:17 am »
proponuje coś takiego na jutro
http://www.bikemap.net/pl/route/2582637-poziomo/?newly_saved=true#gsc.tab=0
120km, teren w miare miare, można pojechać w sdrugą stronę pierw przez solec, trasa z nowej wsi wielkiej do solca jest jeszcze do obgadania, budiniak podobno znalazł tam asfalt przez całą droge

storm

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Maja 02, 2014, 10:49:22 am »
@Danielasty - co ci chodzi i po co takie fochy?
Bom napisał, że przypomniałem sobie, że jest jeszcze jedna górka po drodze z Chełmna do Bydgoszczy? To dlatego tak się zdenerwowałeś? Ale właściwie po co te nerwy? Bo napisałem, że chcę zobaczyć na tej górce Was, Twardzieli? Czy to Ciebie aż tak mocno uraziło? Ale w czym, bo nie rozumiem? Bo jak dla mnie to nic innego jak MOTYWOWANIE Was do wspólnego wysiłku :) Na to się obraziłeś?
A tak w ogóle to rozpoznajesz smileye, prawda? Takie coś: ";)"?

@Danielasty - będzie działać tak samo bo regularny trening czyni mistrza :) Moje prędkości cały czas rosną i już w tej chwili mam przelotowe nierozgrzane powyżej 30 km/h. A rozgrzany na trasie dociągam bezproblemowo do 33-35 km/h. Więc mój plan treningowy się sprawdza.

@Świeżak za słaba kondycja? Ale jaki problem ją zrobić w 3 tygodnie? Rok temu na koniec maja, kompletnie nieprzygotowany skoczyłem na Kaszebe 225km i dałem radę. A miesiąc później (!!!) bezproblemowo zaliczyłem brevet 300km. Skoro ja dałem radę, to Ty nie dasz? Masz 3 tygodnie na treningi.

Danielasty

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #20 dnia: Maja 02, 2014, 10:54:53 am »
nie każdy ma czas i chęci na jazdy, np Ty płaszczysz tyłek w biurze to sobie możesz, ja np mam prace fizyczną gdzie do  i z pracy to dla mnie max, bo krótko mówiąc jestem wyje&any bo 8 godzinach pracy, jak nie pracowałem to na cruzie nie było problemem utrzymac nawet 38km/h na prostej czy przejechać sobie 200 czy 300km bez jakiś tam bólów czego kolwiek, czasy sie zmieniają i tyle :) nie jestem obrażony za co powiedziałeś, tylko że od razu piszesz negatywanie, "bo w chełmnie jest górka " - to znaczy że już tam nigdy nie pojedziesz? to może pochwal się interwałami między koronowem a tucholą o których tak nie mówisz, a jednak tam są :)

Danielasty

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #21 dnia: Maja 02, 2014, 10:58:10 am »
zaproponowałem trasę , w miare płaską, dobrą dla wszystkich, świerzak może przyjechać na rowerze bądź autem, byduniak dołaczy się albo odłączy w solcu, a Ty masz ładne widoki, ale zaraz pewnie powiesz, że inowrocław to dziura  w solcu już byłeś, i może jednak Tuchola, wiesz, jazda grupowa, to nie upieranie się na trasach tam gdzie Ty jesteś dobry, tylko brac pod uwagę wszystkich uczestników - ktoś musi zrezygnować aby drugi mógł coś zyskać :)

świeżak

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #22 dnia: Maja 02, 2014, 12:14:16 pm »
 hm...ma byc impreza integracyjna ,a tu takie zamiesznie....

świeżak

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #23 dnia: Maja 02, 2014, 12:17:57 pm »
 A tak na marginesie robicie sobie wypady  np. rower do pociągu i bieszczady, mazury itd.?

storm

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: Maja 02, 2014, 12:47:24 pm »
@Świeżak - jakoś na razie zwiedzam okolice Bydgoszczy, ale onegdaj owe Pomorze się przeleciało.
W sumie chętnie bym objechał Mazury rowerem, więc jakbyś był chętny to pisz ;)

Danielasty

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #25 dnia: Maja 02, 2014, 01:13:19 pm »
to wtedy inowrocław? 3 maj już jutro, jak chcemy gdzieś jechać

świeżak

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #26 dnia: Maja 02, 2014, 01:20:12 pm »
hm...a może jeszcze być Żnin,mi to najbardziej pasuje ,ale nie nalegam.

Danielasty

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #27 dnia: Maja 02, 2014, 03:24:07 pm »
jak możesz wyznacz trase, możesz nawet napisać :)

storm

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: Maja 02, 2014, 08:40:40 pm »
Jako iż sytuacja jakby się nie za bardzo wyklarowała, razem z Danielastym uzgodniliśmy telefonicznie iż spotykamy się o 11:00 w tym miejscu:
http://goo.gl/maps/rrT3P

Czyli na Starym Rynku w Bydgoszczy i stamtąd ruszamy dalej. Dalej - to się jeszcze zobaczy jak komu będzie pasowało.

@Świeżak - gdybyś miał przyjechać samochodem i rower w nim przywieźć - wtedy możesz od razu lecieć na Myślęcinek, bo tam będzie Ci łatwiej zostawić blachę i dalej możemy polecieć już rowerami.

świeżak

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #29 dnia: Maja 02, 2014, 09:38:08 pm »
 no fajnie ,że się dogadaliście i osiągneliście consensus. Mnie natomiast zaskoczył niespodziewny wyjazd jutro i muszę sie wycofać.Przepraszam,że dopiero teraz piszę ,ale byłem bardzo zajęty i dopiero teraz mogłem spocząć do neta.Mam nadzieję,że będziecie zadowoleni z poziomej wyprawy i się nie posprzeczacie.