Autor Wątek: Mój poziom nr 5  (Przeczytany 5962 razy)

adam91

• sympatyk na poziomie
  • **
Mój poziom nr 5
« dnia: Marca 09, 2014, 03:56:22 pm »
Witam!

Jako że mój lwb miał usterkę której w domu nie byłem w stanie naprawić to postanowiłem zrobić nowy rower, tym razem mniejszy. Zrobiłem go jakoś 2-3 miesiące temu ale jakoś nie mogłem się zebrać by go pokazać na forum. Fotki są tutaj: https://plus.google.com/photos/108646135441673046148/albums/5946903053760925665 Jak wynika ze zdjęć na początku miał to być rower mbb ze względu na to że mógł się prosto składać i zajmować niewiele miejsca. Moim drugim rowerem był cruzbike więc pomyślałem że z czymś takim sobie poradzę. Przeceniłem swoje siły. Nie potrafiłem na tym jechać tam gdzie ja chcę więc się zdenerwowałem, przód uciąłem i przerobiłem całość na swb. Przy okazji jest to mój pierwszy rower z kierownicą uss, bardzo mi się to spodobało. Jego długość to 170 cm, wysokość siedziska - 52 cm i na takiej samej wysokości jest też suport, rozstaw osi - 81 cm, waga - 21 kg. Jest bardzo zwrotny, bardzo przyjemnie się prowadzi. Choć siedzisko mi troszkę nie pasuje, ta deska nawet pokryta pianką po godzinie jazdy zaczyna uwierać... Gdyby nie to to nie miałbym mu nic do zarzucenia. W planach jest przeróbka amortyzacji bo aktualnie jest za twarda i prawie wcale nie pracuje oraz zrobić zawias żeby się rama składała jak zwykły składak. W założeniu miał to być rower łatwy do transportu więc ma wysuwane oparcie i wyjmowaną kierownicę.

władek8

• wyczynowiec na poziomie
Odp: Mój poziom nr 5
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 09, 2014, 07:07:39 pm »
Całkiem fajny. Co do siedzenia to możesz zrobić tak jak Majsterkowicz: http://forum.poziome.pl/index.php?topic=2099.75  na pewno będzie o wiele wygodniejsze.

darznur

• wyczynowiec na poziomie
Odp: Mój poziom nr 5
« Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 29, 2014, 09:18:15 pm »
Gratuluję pomysłu i szybkiej przeróbki. Szkoda że mbb "wężem" tak naprawdę nie ma gdzie w miarę BEZPIECZNIE jeździć. Ja swojego mbb przerobiłem na ... kupę złomu (na razie) choć korci mnie jak diabli by go odbudować.
Przy okazji pytanie: na jakich planach robiłeś "węża" ?? Twoje wymiary ?