Autor Wątek: TROJKOŁOWIC POZIOMY MATIX SPRZEDAM  (Przeczytany 61771 razy)

AGA

• całkiem inny wariat
  • PRODUCENT TRAJEK
    • matixbike
Odp: TROJKOŁOWIC POZIOMY MATIX SPRZEDAM
« Odpowiedź #30 dnia: Grudnia 14, 2013, 08:33:29 pm »
w jakim kolorze było by jej ładnie  :-\
https://www.facebook.com/matixbike/timeline         - MATIX TRÓJKOŁOWIEC POZIOMY fat 1000W,48v, ,LIPO4 18AH przebieg- 2014-4860km sezon2015 -3740km,sezon2016-4456 przejechane

dziantek

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #31 dnia: Grudnia 15, 2013, 12:51:24 pm »
Chyba w wielu kolorach trojkolowiec wygladalby elegancko. Najwazniejsze, zeby zlamac kolor dominujacy, glownie ramy, kolorem innym, najczesciej pozostalych elementow. Na ktoryms ze zdjec rama i sprezyny amortyzatorow sa zielone i...nie wyglada to dobrze moim zdaniem, za bardzo sie zlewa, a niektore detale najlepiej wyeksponowac zmieniajac kolor wlasnie. Mozna zaszalec, pojsc w jaskrawosci i wielokolorowosc lub w bardziej bezpieczne kolory i motywy, ale warto trzymac sie kilku prostych zasad, aby zachowac rozsadny kontrast, inaczej nawet najbardziej zaawansowana maszyna moze wygladac kiczowato albo jak psiknieta po calosci sprayem bez zdemontowania osprzetu. Warto podpatrywac gotowe, cale rowery wypuszczane przez duze firmy, ktore zatrudniaja designerow odpowiedzialnych za ostateczny wyglad (niekoniecznie poziome konstrukcje), a decydujac sie na konkretny kolor ramy, warto wziac pod uwage czy bedzie to wspolgrac z kolorem fotela, opon, przerzutki i calej reszty malych wystajacych pipsztykow. Po prostu zamknij oczy i sie rozmarz. Tylko pamietaj, zeby pokazac pokolorowana maszyne. A jak zrobi dobre wrazenie, to sie tanio nie pusci ;)

AGA

• całkiem inny wariat
  • PRODUCENT TRAJEK
    • matixbike
« Odpowiedź #32 dnia: Grudnia 15, 2013, 05:39:37 pm »
DZIEKI pomysł niezły
https://www.facebook.com/matixbike/timeline         - MATIX TRÓJKOŁOWIEC POZIOMY fat 1000W,48v, ,LIPO4 18AH przebieg- 2014-4860km sezon2015 -3740km,sezon2016-4456 przejechane

AGA

• całkiem inny wariat
  • PRODUCENT TRAJEK
    • matixbike
« Odpowiedź #33 dnia: Grudnia 16, 2013, 08:24:03 pm »
witam  ;)
tak właśnie ---zrobiłem  mała kawkę zamknąłem oczęta i wyszło mi ze żółty będzie akurat plus czarne dodatki
trochę to zmniejszy optycznie cała konstrukcje
co wy na to ???? :)

dziantek

« Odpowiedź #34 dnia: Grudnia 17, 2013, 05:08:08 pm »

Zolty fajnym kolorem jest. Miej na uwadze, ze zolty zoltemu nie rowny. W samej palecie RAL jest ich 20 roznych odcieni, a do tego kazdy monitor ma troche inna temperature barwy, wiec farbe najlepiej wybierac live. Ponizej kilka przykladow trajek zalanych zolcia (plus kilka pomaranczy). Malowanie ramy i obreczy w tym samym kolorze troche krzywdzi oczy i sam pojazd, ale komus moze podobac sie bardzo ;)

AGA

• całkiem inny wariat
  • PRODUCENT TRAJEK
    • matixbike
« Odpowiedź #35 dnia: Grudnia 17, 2013, 08:11:16 pm »
 :) dzięki fajne fotki
pewnie coś pod-małpuje tym bardziej ze obręcze podobają mi się na czarno

trajk-o-ciklista

• całkiem inny wariat
  • To recline is devine!
    • Rowerki, przyczepki, sakwy i bagażniki
« Odpowiedź #36 dnia: Grudnia 23, 2013, 06:13:43 pm »

To niestety nie ma nic wspólnego z Steintrikes. Wygląda to na jakąś dziką bestię zainspirowaną Steinem.
Co prawda fotelik pa podobny, lub nawet taki sam ;)
Jeśli to nie wielka tajemnica, co to za "producent" i skąd pochodzi ?
Czy przypadkiem nie chodzi o zamówienie 3 sztuk takiego trajku ?

Bo ta przyczepa kempingowa w tle ma dość znany look, więc powiedziałbym że możliwie chodzi
o tereny byłej Jugosławii, bo to wygląda na przyczepę w standardzie JUS ;)

Podrawiam

Igor

~o
~ \-/\-
(o)^(o)

VeloMotion recumbents
Igorova Ciklo Garaża

------------------

AGA

• całkiem inny wariat
  • PRODUCENT TRAJEK
    • matixbike
« Odpowiedź #37 dnia: Grudnia 23, 2013, 09:10:36 pm »
wreszcie znalazło się troszkę czasu udało mi się poskładać w całość maszynerie zgodnie z obietnica puszczam parę fotek
nie jest to jeszcze wersja finalna brakuje błotników świateł i zagłówka niestety dzień za krótki ale jak domontuje to  dołączę foty wszystko już jest na miejscu
a przy okazji wielkie dzięki dla DZIANTKA ZA INSPIRACJE KOLORYSTYCZNE ORAZ FACHOWE DORADY YIN

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0215984403dfd906.html
« Ostatnia zmiana: Stycznia 27, 2014, 10:36:48 pm wysłana przez AGA »

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #38 dnia: Grudnia 23, 2013, 09:35:52 pm »
Bardzo fajne zestawienie kolorów i zgrabnie zbudowany trajk. Jak waga całości? Mam nadzieję że pojawisz się na zlocie poziomych w 2014r, pewnie sprzęt będzie chętnie oglądany na żywo :)

trajk-o-ciklista

• całkiem inny wariat
  • To recline is devine!
« Odpowiedź #39 dnia: Grudnia 23, 2013, 09:57:26 pm »
Powtórzę swe pytania, może AGA przegapił/a

To niestety nie ma nic wspólnego z Steintrikes. Wygląda to na jakąś dziką bestię zainspirowaną Steinem.
Co prawda fotelik pa podobny, lub nawet taki sam ;)
Jeśli to nie wielka tajemnica, co to za "producent" i skąd pochodzi ?
Czy przypadkiem nie chodzi o zamówienie 3 sztuk takiego trajku ?

Bo ta przyczepa kempingowa w tle ma dość znany look, więc powiedziałbym że możliwie chodzi
o tereny byłej Jugosławii, bo to wygląda na przyczepę w standardzie JUS ;)

Podrawiam

Igor

~o
~ \-/\-
(o)^(o)

VeloMotion recumbents
Igorova Ciklo Garaża

------------------

AGA

• całkiem inny wariat
  • PRODUCENT TRAJEK
    • matixbike
« Odpowiedź #40 dnia: Grudnia 23, 2013, 10:51:48 pm »
nie łapię o co chodzi z ta przyczepa to raczej forum rowerowe a przyczepa na zdjęciu jakoś się wstawiła jeśli cie interesuje to mogę zadzwonić i zapytać czy nie chcą jej sprzedać :) jeśli masz jakieś pytania co do rowerków to chętnie odpowiem
ta trajka to raczej obliczenia pewnych fachowców w tej branży plus moje wymagania i potrzeby może i podparta jakimś już rozwiązaniem istniejącym
nie używam roweru do jazdy po asfalcie tylko tłukę po górach
wiec aluminiak u mnie odpada kilka ram już poszło w niepamięć
przesiadłem się na traje ponieważ mogę zabrać więcej ekwipunku
a po drodze nie mam problemu ze muszę browarek sączyć na stojąco jak wszystkie miejsca są zajęte  :)
ten prototyp zrobiony w norwegi pomalowany w Polsce
zamówiłem trochę więcej niż 3 szt  :P
a co do jugosławi to byłem i nie kojarze :-\ jej z rowerami

AGA

• całkiem inny wariat
  • PRODUCENT TRAJEK
    • matixbike
« Odpowiedź #41 dnia: Grudnia 23, 2013, 11:05:06 pm »
no cóż wagą nie mogę tu zaimponować obejdzione 22 kg jak dojdzie reszta czyli błotniki bidony i światła to chyba jeszcze 1,5 kg klepnie o wagę więcej
ale myślę ze ta optima będzie lże- jsza już się powoli kroji     ;)
może na początku lutego pochwale sie
nie mogę nigdzie znalesc  dokumentacji na jej  temat wiec metoda obliczania na kompie i powoli symulacje aż coś zaiskrzy
pewnie prototyp będzie do poprawki :(
dzieki za zaproszenie na zlot ale nie bardzo przepadam za tłokiem
 natomiast jakbyś miał checi pobuszować po Bieszczadach to można coś zorganizować
jeszcze raZ DZIĘKI ZA FOTY  YIN DUZO MI ROZJASNIŁY  ???

dziantek

« Odpowiedź #42 dnia: Grudnia 24, 2013, 06:51:12 pm »

Przejedzony wigilijna wieczerza w koncu zasiadam do komputera, tzn. najpierw zasiada moj brzuch, potem zasiadam ja...kiedy ja to wypedaluje, przeciez nie jutro, pojutrze tez nie. Musze pochowac te wszystkie ptasie mleczka, sezamki, rafaella i inne cukry proste...pod biurko je pochowam, tak pod biurkiem jest juz poza widokiem, ale wciaz na wyciagniecie reki ;)

Fajnie ci wyszedl trojkolowiec, cytrynowy lekko podchodzacy w zielen tez spoko, moze troche szkoda, ze tylna obrecz nie jest czarna jak pozostale, ale jest super i ten rower konstrukcyjnie rowniez wyglada bardzo solidnie. Moze nie jest sygnowany niemieckobrzmiacym "stein", ale nawet przez zdjecia widac, ze to raczej na pewno porzadny trajk. Moze nie widac grubosci stali, jakosci spawow, ale to co widac sugeruje, ze budowniczy uzyl odpowiednich materialow, ktore odpowiednio pospawal itd...oczywiscie najlepiej zobaczyc, dotknac i objechac.

22kg to calkiem przyzwoita waga, w koncu to stal, pelna amortyzacja i kola 26. A jak z tym bagaznikiem AGA, duzo tam planujesz pakowac, bo wyglada jakby nie lubil duzych obciazen?

Jak chcesz go sprzedac, to podaj dokladnie jaki osprzet tam zainstalowales. Przerzutki, kaseta, lancuchy, manetki i korba potrafia mocno zaczarowac cene, podobnie z tymi zwrotnicami, ktore oferujesz w poscie obok...jak podasz dokladne wymiary, wszystkie dlugosci, srednice i grubosci, to pewnie znajdziesz kupca. Najlepiej przedstawic konkretny egzemplarz, dobrze go obzdjeciowac i jeszcze lepiej opisac, zeby kupujacy nie musial co chwile o cos pytac. Zycze ci dlugiej kolejki do twoich trajek i zebys ceny mial zaskakujaco niskie, a marze szokujaco wysoka.

UWAGA! Na jednym ze zdjec widac pampersy w tle. Az sie boje pomyslec jakie wnioski wyciagnie Trajk-o-ciklista ;)

Spokojnych swiat

AGA

• całkiem inny wariat
  • PRODUCENT TRAJEK
    • matixbike
« Odpowiedź #43 dnia: Grudnia 24, 2013, 11:39:46 pm »
witam jak złapie trochę czasu to zrobię konkretne zdjęcia w dużej rozdzielczości tak żeby można było pomacać  :) te spawy
jak wspominałem są to spawy profesjonalne całość składana przez fachowców
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 02, 2015, 06:39:36 am wysłana przez AGA »

trajk-o-ciklista

• całkiem inny wariat
  • To recline is devine!
« Odpowiedź #44 dnia: Grudnia 25, 2013, 12:46:14 am »

UWAGA! Na jednym ze zdjec widac pampersy w tle. Az sie boje pomyslec jakie wnioski wyciagnie Trajk-o-ciklista ;)

Hahha :D No już wyciągnąłem wnioski ;)

Swoja drogą, Stein to nie jest coś "niemieckobrzmiące", a nazwisko założyciela oraz dizajnera wszystkich pojazdów(i nie tylko) firmy Steintrikes,
która istnieje na rynku trajek już 13 lat.
Zapraszam na profil Roberta na GrabCAD, można sobie nawet ściągnąć rysunki Mungo ;)
http://grabcad.com/robert.stein--1/about "fachowcy" pewnie już skorzystały z tych plików ;)

Sory AGA, no offense, ale nie są to żadne "obliczenia fachowców" - a zwykły plagiat, w dodatku bodajże konstrukcji chronionej patentem.
Co prawda nieco zmieniony w drobnych detalach, no wiec plagiat, a nie kopia, bo za kopiowanie się siedzi w więzieniu i/lub wypłaca odszkodowanie, no wiadomo.
Ale i tak na oko widzę parę zdublowanych rzeczy, które zrobić może chyba tylko ktoś kto poziomą trajke buduję po raz pierwszy.
Ale przecież nie będę tu teraz za darmo poprawiać obliczenia fachowców ;)

W dodatku, zdjęcia których skopiowałeś ze strony Steintrikes.de (lub innej ich strony) są chronione prawem autorskim,
i nie masz prawa ich korzystać, a na pewno nie w celu wspomagania sprzedaży własnego sprzętu który jest przypadkiem
plagiatem tej oryginalnej konstrukcji ze pokazanych zdjęć.

A tak pomijając te wszystkie fakty, co to za wątek w ogóle ?
Masz coś konkretnego w rękach do sprzedania czy nie ?
Gdy ktoś ma coś do sprzedania, to chyba wie już za jaką cenę chce to coś sprzedać.
Zwłaszcza gdy już kupił jak pisze, niejedną sztukę, więc jak najbardziej już wie ile może to kosztować,
i co to konkretnie jest, czyli jaka rama i z czego, gdzie ona została zrobiona lub pod jaką firmą,
jakie części są zamontowane jeśli gotowa do jazdy, itp.
Jeśli nadal nie wiesz ile można dostać za taki pojazd, to wystaw aukcje na Allegro od 1zł i się okaże ;)

Gdy się czegoś takiego produkuje, zamawia w zakładzie według własnego dizajnu(lub plagiatu), lub po prostu handluje pewnym już dostępnym towarem,
to się o tym wszystkim wie, i się o tym pisze dokładnie, czyli sprzedawany przedmiot ma swoją specyfikację.
Swoją drogą, aluminium to tez metal ;p
A nie że "chyba jest z tego zrobiony, chyba waży 32kg razem z opakowaniem a opakowanie szacuje na 10kg..."

A i no ten, wiesz, są takie rzeczy jak poprawna pisownia. Przecinki, kropki, nie pisanie z włączonym caps lockiem, itp.
Forumowy regulamin, punkt drugi.
No wiecie, trzeba przynajmniej wyglądać na poważnego sprzedawcę w oczach potencjalnego kupca ;)

Edit: W między czasie jakoś dość szybko z jednej ramy prototypowej zamówionej dla siebie,
doszliśmy to tego że już więcej niż 3 sztuki zamówiłeś (zanim w ogóle pierwsza rama do Ciebie doszła)
i już dwóch chętnych gości się znalazło ? (hmm, a nie mówiłem na początku o trzech sztukach zamówionych trochę ponad miesiąc temu? ;p )
Kurcze, gratulacje! Naprawdę zazdroszczę! 

Możemy zobaczyć więcej zdjęć zamontowanego fotelika ?
Sposób montażu od spodu wydaje mi się bardzo ciekawy, ale zdjęcia trochę za małe i z daleka żeby dokładnie zobaczyć.
No a i w ogóle, przydały bi się dokładne zdjęcia detali, jeśli masz zamiar sprzedać coś co do tej pory nie istniało na rynku,
zwłaszcza gdy ma ładne i prześwietlane spawy, to trzeba się pochwalić :)
Ano i warto może rozważyć pojawienie się na zlocie, bo ludzie lubią zobaczyć i pomacać sprzęt na żywo,
a i chyba poznać osobę od której mają coś kupić, to jeszcze bardziej.
Przecież to darmowa, najbardziej efektywna reklama!

Pozdrawiam

« Ostatnia zmiana: Grudnia 25, 2013, 12:48:56 am wysłana przez trajk-o-ciklista »
Igor

~o
~ \-/\-
(o)^(o)

VeloMotion recumbents
Igorova Ciklo Garaża

------------------