Autor Wątek: recenzja: Velogic High Racer - szary pogromca tarzańskich przełęczy  (Przeczytany 15715 razy)

Franc

• całkiem inny wariat
  • Ponad 30 lat na poziomie
    • Moje zdjęcia rowerów
Odp: recenzja: Velogic High Racer - szary pogromca tarzańskich przełęczy
« Odpowiedź #15 dnia: Marca 12, 2014, 02:37:51 pm »
Kaczor: Już polepiłem, tym co zostało z budowy P8.
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

SAC

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #16 dnia: Marca 12, 2014, 03:25:14 pm »
Foty z karbonowym widelcem i manetkami barend:

Z tym myciem to nie wiedziałem. Ja już połamałem 2 ramy poziomkowe, a kufer też połamany mam. Zresztą to na pewno przesądy. A ja, chrześcijanin, nie wierzę w przesądy, bo to przynosi pecha :) 

SAC

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #17 dnia: Lutego 24, 2015, 04:19:01 pm »
Kolejny apgrejd. Jest nowy widelec karbon/alu przełajowy. Kupiony na cyklobazarze i co ciekawe nosi ślady użytkowania w rowerze poziomym. Widelec jest pod tarczówki. Zatem kupiłem hamulce tarczowe na przód i tył. Nie ma teraz konfilktu łańcuch/hamulec V. Kupiłem też przełajowe koła 28 cali pod tarcze. Fota poziomki na tychże kołach.

Ładnie przyspiesza i wspina się, szczególnie w porównaniu do wersji z kołami 26" i 1,5" schwalbe maratonami plus. Przedni hamulec nie hamuje, za to tarcza ociera. Hamulec jest na maxa posuniety w jedną stronę. Będę musiał coś z tym zrobić /spiłować adapter?/
Wieksze testy będa na wiosnę, jak nie bedzie kamyczków na szosach (i śniegu na szosie w lesie).       
Mam jeszcze komplet kół 26 pod tarcze, tam też w przednim kole jest dynamo . Teraz dynamo siedzi w góralu, bo w zimie po śniegu na poziomce niefajnie i nie jeżdżę.   
Mam teraz kompatybilość górala i poziomki pod względem napędu (9s) i hamulców. 
« Ostatnia zmiana: Lutego 24, 2015, 04:49:03 pm wysłana przez SAC »