Autor Wątek: Nowy sympatyk z Cze-wy  (Przeczytany 3993 razy)

DanteXXL

• sympatyk
  • *
Nowy sympatyk z Cze-wy
« dnia: Września 06, 2013, 12:51:28 pm »
Dzień dobry pozdrawiam forumowiczów  :)
Uczestniczę o ile mam czas w lokalnej Masie Krytycznej , samemu też sporo jeżdżę
na różnych dystansach po pięknej mojej Jurze  choć nie tylko .
Chcę poznać wszystkie plusy i minusy w jeździe na poziomce na zasadzie porównań  z  pionowcem  - wiadomo że nie stanę na
pedałach przy większym podjeździe  ;).
Druga sprawa czy PKP nie robi trudności w przewozie takowych rowerów .

Makenzen

• całkiem inny wariat
Odp: Nowy sympatyk z Cze-wy
« Odpowiedź #1 dnia: Września 06, 2013, 02:31:21 pm »
Witaj!
Dwa lata temu jeden z forumowiczów przewoził pociągiem trzymetrowe LWB z przyczepką, więc bez obaw :) Jeśli już PKP robi jakieś problemy w związku z przewozem rowerów, to wszelakich, nie tylko poziomych.
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

storm

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Września 06, 2013, 05:12:33 pm »
Ja bym dodał jeszcze jedną ważną kwestię. Mianowicie każdy kolejarz jak zobaczy zwyczajny rower to pierwsza jego myśl: "znowu problem z rowerami". Natomiast w przypadku roweru poziomego jako pierwsze pojawia się pytanie i ciekawość: "co to jest?!" - a dopiero myśl z problemem gdzie to zmieścić ;)

władek8

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #3 dnia: Września 06, 2013, 07:23:32 pm »
Witam nowego forumowicza. Najwiekszą zaletą poziomki jest wygodna pozycja co pozwala komfortowo pokonywac kilometry, jeszcze jedno gdziekolwiek sie nią pojawisz zawsze wzbudza zainteresowanie.

koncki

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #4 dnia: Września 06, 2013, 09:02:57 pm »

Druga sprawa czy PKP nie robi trudności w przewozie takowych rowerów .
Jadąc na zlot i wracając z niego byłem bardzo mile zaskoczony, bo bez problemu wieszałem swoją poziomkę (SWB) na hakach w przedziale rowerowym.