Autor Wątek: Długie linki do przerzutek  (Przeczytany 4111 razy)

borimir

• Gość
Długie linki do przerzutek
« dnia: Sierpnia 27, 2013, 12:06:36 pm »
Mam spory problem z ponownym złożeniem roweru. Jak pewnie część osób wie pękła mi rama i jej zespawania rozebrałem cały rower. Linki były już bardzo rozplecione na końcach i zdecydowałem się je skrócić, żeby w czasie demontażu nie uszkodzić pancerzy. Nowe linki kupiłem przez cyklotur.com niestety przesunięto czas realizacji zamówienia. Chciałbym kupić linki w jakimś sklepie w Warszawie przed czwartkiem, ale nigdzie ich nie mają. Może ktoś wie gdzie można kupić linkę do przerzutki o długości co najmniej 2370mm? Lub ktoś z Warszawy może mi taką odsprzedać jeśli ma?

reneva

• kolarz na poziomie
Odp: Długie linki do przerzutek
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 27, 2013, 03:49:16 pm »
Nie napisałeś, że chodzi Ci o jakiś konkretny model/kolor, więc... Może po prostu poproś o zamianę tej trudno dostępnej pozycji na coś, co mają przygotowane do wysyłki od zaraz?

kaczor1

• całkiem inny wariat
  • www.kaczor2.blogspot.com
    • HPV Poland & Recumbent Bike
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 27, 2013, 04:23:17 pm »
Nie napisałeś, że chodzi Ci o jakiś konkretny model/kolor, więc... Może po prostu poproś o zamianę tej trudno dostępnej pozycji na coś, co mają przygotowane do wysyłki od zaraz?
A zwróciłeś uwagę że w asortymencie tego dostawcy jest tylko jedna pozycja, która spełnia wymóg długości?

@borimir
W cyklopie na Nowowiejskiej kupowałem 2300, nie wiem czy były dłuższe. Spróbuj zadzwonić 228256749
W decathlonie  też chyba tylko 2300.

Jeśli nie masz całej linki w pancerzu, pozostaje jeszcze możliwość połączenia z wykorzystaniem elementów kostek elektrycznych.

Edit:
Wiedziałem że gdzieś było.
http://forum.poziome.pl/index.php?topic=1281.msg17678#msg17678

« Ostatnia zmiana: Sierpnia 27, 2013, 04:31:59 pm wysłana przez kaczor1 »

borimir

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 27, 2013, 05:06:11 pm »
Myślałem o jakimś łączeniu, ale niestety cała linka jest pięknie schowana na całej długości w ramie. Nie ma problemu z kupieniem tych linek tylko nigdzie nie ma ich od ręki i trzeba trochę poczekać. Normalnie nie byłby to problem, ale mam małe ciśnienie na rower. Dostałem cynk w jednym ze sklepów rowerowych, że na ulicy Syreny w Warszawie robią linki na zamówienie o dowolnej długości. Muszę trochę tylko podzwonić, bo nie dostałem dokładnego adresu.

robson97991

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 27, 2013, 07:42:12 pm »
Alledrogo pod tytułem linki do tandemu.
Robert

reneva

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 27, 2013, 08:27:05 pm »
A zwróciłeś uwagę że w asortymencie tego dostawcy jest tylko jedna pozycja, która spełnia wymóg długości?
Prawdę mówiąc - wszystkich szczegółów całej tej oferty pancerzy nie przeglądałem. Ale przynajmniej niektóre pancerze sprzedaje się na metry, z rolki. W najgorszym wypadku trzeba byłoby zapytać, czy w danym sklepie istnieje taka opcja :)