Autor Wątek: Dzień dobry. Mam nadzieję, że będę nowy.  (Przeczytany 12678 razy)

mayya

• sympatyk na poziomie
  • **
Dzień dobry. Mam nadzieję, że będę nowy.
« dnia: Maja 30, 2013, 11:07:33 pm »
Dzień dobry.
Witam wszystkich "poziomych".
Mam wielką nadzieję do Was dołączyć.
Stało się tak, iż jestem niepełnosprawny. Choroba powoli postępuje i zeszły sezon spędziłem na nogach. W obecnym chcę powrócić na rower. Próbę na trzykołowym pionowym już miałem i wypadła negatywnie (czasem drży mi ręka a wtedy  trudno utrzymać kierownicę). Przyszedł pomysł z rowerem poziomym, pojawił się plan zakupu roweru KMX, znaleźli się też wspaniali i kochani ludzie, którzy zakup postanowili sfinansować. Problem jednak taki (i tu prośba do Was "forumowicze'), że ja nigdy nie jechałem na takim trójkołowym (ani wcześniej dwu) rowerze. Rower do kupienia i  wypróbowania jest w Warszawie, a ja mieszkam koło Poznania. Chciałbym wcześniej wypróbować , choćby coś podobnego. Czy możecie mi w tym pomóc ?
Chętnie przyjmę też wszelkie rady i uwagi bo w temacie rowerów poziomych jestem "zielony".
Pozdrawiam, Mayya.
« Ostatnia zmiana: Maja 30, 2013, 11:10:53 pm wysłana przez mayya »

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
Odp: Dzień dobry. Mam nadzieję, że będę nowy.
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 31, 2013, 08:36:24 am »
Dołączyłeś. Witam ma forum. Koniecznie musisz spróbować czy trajka pozioma będzie Ci " leżeć".  Okolice Poznania - sprecyzuj.
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 31, 2013, 09:11:42 am »
Choroba powoli postępuje i zeszły sezon spędziłem na nogach.

Coś mi tu nie pasuje... chyba ustępuje? Wtedy by się zgadzało. W każdym razie - witaj! Życzę szybkiego powrotu do, jeśli nie ma szans na całkowitą, to maksymalnej możliwej sprawności!
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

reneva

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 31, 2013, 10:16:49 am »
Witaj :)

Ja Ci niestety osobiście pomóc nie mogę (ani blisko, ani trike'owo), ale znalazłem w sieci takie coś:
http://allegro.pl/kmx-cobra-rower-poziomy-trojkolowy-minoura-bonus-i3290195661.html?source=mlt
Na dole ogłoszenia jest następująca informacja:
Zachęcam do obejrzenia w Poznaniu.
Lepszej okazji do spróbowania jazdy właśnie KMX-em chyba nie znajdziesz ;)

Jedna tylko uwaga z mojej strony - fotelik widoczny na zdjęciu z oferty raczej nie zapewnia dobrego trzymania bocznego. Domyślam się, że dla Ciebie może to być podwójnie ważne.

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #4 dnia: Maja 31, 2013, 11:10:48 am »
Witaj na forum. Kmx robi fajne trajki ale dosyć ciężkie. Myślę że lepszą opcją był by trajk z http://www.velogic.pl/ choć ostatnio nie ma ich w ofercie więc nie wiem czy są jeszcze produkowane. Jeśli finanse pozwalają to najlepszym wyborem był by trajk z amortyzacją tylnego koła bo na sztywnych jednak trochę trzęsie.

mayya

• sympatyk na poziomie
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: Maja 31, 2013, 11:35:47 am »
ŚREM koło Poznania - 40km. południe.

mayya

• sympatyk na poziomie
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: Maja 31, 2013, 11:46:51 am »

Coś mi tu nie pasuje... chyba ustępuje? Wtedy by się zgadzało. W każdym razie - witaj! Życzę szybkiego powrotu do, jeśli nie ma szans na całkowitą, to maksymalnej możliwej sprawności!

Cześć.
Niestety napisałem właściwie. To postać przewlekle - postępująca, a rower ma  ją spowolnić.

mayya

• sympatyk na poziomie
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: Maja 31, 2013, 07:03:07 pm »

Ja Ci niestety osobiście pomóc nie mogę (ani blisko, ani trike'owo), ale znalazłem w sieci takie coś:
http://allegro.pl/kmx-cobra-rower-poziomy-trojkolowy

Dziękuję za namiar. Pewnie zadzwonię.

mayya

• sympatyk na poziomie
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: Maja 31, 2013, 07:06:26 pm »

Witaj na forum. Kmx robi fajne trajki ale dosyć ciężkie.

Dziękuję.
Ciekawa strona, warta zainteresowania.

mayya

• sympatyk na poziomie
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: Maja 31, 2013, 07:14:05 pm »

Pozdrawiam, Mayya.

Jak zamieszczać odpowiedzi bezpośrednio pod otrzymanymi postami ?
Dziękuję za miłe przyjęcie i porady.

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #10 dnia: Maja 31, 2013, 07:58:05 pm »
Po prawej stronie od góry każdego posta jest przycisk "cytuj" lub "umieść cytat" w oknie pisania posta.

reneva

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #11 dnia: Maja 31, 2013, 08:04:27 pm »
Jak zamieszczać odpowiedzi bezpośrednio pod otrzymanymi postami ?
W prawym górnym rogu każdego postu możesz kliknąć "Cytuj" lub "Umieść cytat". Wtedy cały post jest kopiowany i umieszczany w specjalnej ramce, tak jak powyżej, czyli z linkiem do posta na który się odpowiada.
Treścią cytatu można dowolnie manipulować: usuwać nieinteresujące nas fragmenty, podkreślać, zmieniać czcionkę... a nawet wsadzać w usta cytowanej osoby słowa, których nigdy nie wypowiedziała. Nie muszę chyba jednak mówić, że to co najmniej niekulturalne ;)
Można też cytować źródła spoza forum poprzez umieszczenie tekstu pomiędzy komendami quote (zacznij cytat) oraz /quote (zakończ cytat). Wszystkie komendy muszą być w nawiasach kwadratowych: [ oraz ]. Zrobiłem to, gdy cytowałem tekst z podsuniętej przeze mnie aukcji na allegro.
Przed wysłaniem swojej odpowiedzi warto kliknąć "Podgląd", żeby sprawdzić czy wszystko wygląda zgodnie z naszymi zamierzeniami. Wysłane już posty można modyfikować poprzez kliknięcie "Modyfikuj" w prawym górnym rogu, tuż obok "Cytuj".

Mam nadzieję, że zaspokoiłem Twoją ciekawość :)

paaj

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #12 dnia: Maja 31, 2013, 08:24:29 pm »
Witaj na forum i wszystkiego najlepszego.

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #13 dnia: Maja 31, 2013, 11:23:03 pm »
Niestety napisałem właściwie. To postać przewlekle - postępująca, a rower ma  ją spowolnić.

Cześć :)
Aaa widzisz... bo ja ugryzłam temat od drugiej strony ;) tzn. że poprzedni sezon spędziłeś na nogach (a każdy wcześniejszy na wózku), a kolejny na rowerze - czyli zmierzasz w kierunku sprawności. I tego właśnie Ci życzę - żebyś mógł się cieszyć jazdą na rowerze w dowolnym miejscu i czasie!
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

wojtas71

• sympatyk na poziomie
  • **
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwca 02, 2013, 08:54:40 pm »
Witaj  :D Bardzo dobrze znam i rozumiem niepełnosprawności i osoby na nie chorujące w postaci : niesłyszących, niewidzących/słabo widzących, z kłopotami ruchowymi i chorymi na choroby cywilizacyjne...Fajnie, że nie poddajesz się i stawiasz stanowczy opór w odwecie bronią jest rower w trochę innej wersji niż tradycyjne ;) Pozdrowerek :)
Rowery są wszędzie :D