Autor Wątek: rama swb amortyzowana  (Przeczytany 4644 razy)

Danielasty

• całkiem inny wariat
rama swb amortyzowana
« dnia: Maja 18, 2013, 08:40:43 pm »
Witam, chciałbym zlecić komuś budowę ramy swb dla mnie
to co mnie interesuje to znajduje się na zdjęciu poniżej, bodajże Paaja

Chciałbym aby była amortyzowana z tyłu, pod widelec rst cape - czyli stery chyba 1 cal oraz kierownica posiodłowa na osobnych  łożyskach. najlepiej stal z moich wyliczeń że rama powinna mieć jakieś 3,5-4kg. Posiadam fotelik do pozioma z kalisza i reszte często  w prawde mówiąc nie dam rady samemu tego zrobić, za frameset bymbył skłonny dać 300zł + koszty wysyłki
otwory pod fotelik itp  wykonałbym w swoim zakresie, zależy mi na samej ramie :)

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
Odp: rama swb amortyzowana
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 18, 2013, 10:20:59 pm »
A co na to Paaj? :o
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

Danielasty

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 18, 2013, 10:30:58 pm »
tzn, chciałbym odpowiednik tego :), Raffi ma podobną ten niebieski nowy :) byłem dzisiaj na wycieczce, zrobiłem 114km na pionowym i teraz musze albo satc albo klęczeć, bo tyłek tak boli że szok

tomek70

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 19, 2013, 12:04:59 pm »
tzn, chciałbym odpowiednik tego :), Raffi ma podobną ten niebieski nowy :) byłem dzisiaj na wycieczce, zrobiłem 114km na pionowym i teraz musze albo satc albo klęczeć, bo tyłek tak boli że szok
  to znaczy podrubke  ;D

Danielasty

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #4 dnia: Maja 19, 2013, 01:38:36 pm »
Tomku, rozważam też ramę Twojego cruza po modyfikacjach vol. 3 :)

paaj

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #5 dnia: Maja 19, 2013, 10:57:56 pm »
Danielasty niestety nie mogę Ci pomóc. Ramę spawał dla mnie znajomy po wcześniejszym precyzyjnym dopasowaniu przeze mnie części, odrywając się od swojej pracy. Ani On ani ja nie dysponujemy czasem na robienie ramy.
Ale może Hansglopke miałby ochotę takową ramę dla Ciebie zrobić. Spytać nie zawadzi.
Przyznawałem się już przecież swojego czasu, że jego BURZA była po części inspiracją dla mojej poziomki.
Ostatnio prezentowany przez Witka towarowy rower, to dowód że ma facet talent do tych rzeczy. 

robertrobert1

• sympatyk
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: Maja 20, 2013, 07:44:07 am »

To o wiele tańszym rozwiązaniem jest zakup siodełka Brooksa tudzież innego markowego skórzanego siodełka.

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #7 dnia: Maja 20, 2013, 08:42:14 am »
[quote author=robertrobert1 link=topic=2001.msg28668#msg28668 date=1369032247
To o wiele tańszym rozwiązaniem jest zakup siodełka Brooksa tudzież innego markowego skórzanego siodełka.
[/quote]

Jak mawia pajak_gdynia:
"Wszystkie siodełka są do dupy".
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

Danielasty

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #8 dnia: Maja 20, 2013, 04:36:20 pm »
jeździłem an tym siodełku i specialnie mnie nie zauroczyło, wygodniejsze jest moje takie za 29zł, ale to nadal nie to, wole jednak leżeć w fotelu niż mam mnie gwałcić siodełko za pare set złotych :)

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #9 dnia: Maja 20, 2013, 08:46:03 pm »
Jak mawia pajak_gdynia:
"Wszystkie siodełka są do dupy".
Ale każda dupa potrzebuje innego siodełka i problem jest by dopasować jedno do drugiego :) Nawet nasze foteliki są w rożnych rozmiarach nie zapominając o tym że każdy ma swój preferowany kąt pod którym je ustawia.
« Ostatnia zmiana: Maja 21, 2013, 09:33:58 am wysłana przez Yin »